Friday, 20 October 2017

Doa ketika angin kencang

*Doa ketika angin kencang*

Daripada Sayyidina Ubai bin Ka’ab, Rasulullah Shallallahu ‘Alaihi Wasallam bersabda:

“Janganlah kamu mencaci angin. Lalu apabila engkau melihat yang tidak menyenangkan, maka berdoalah:

اللَّهُمَّ إِنِّا نَسْأَلُكَ مِنْ خَيْرِ هَذِهِ الرِّيْحَ وَخَيْرِ مَا فِيْهَا وَخَيْرِ مَا أُمِرَتْ بِهِ وَنَعُوْذُ بِكَ مِنْ شَرِّ هَذِهِ الرِّيْحَ وَشَرِّ مَا فِيْهَا وَشَرِّ مَا أُمِرَتْ بِهِ

“Ya Allah, sesungguhnya kami memohon kepada-Mu kebaikan angin ini dan kebaikan yang ada padanya dan kebaikan yang dibawanya. Dan kami berlindung kepada-Mu dari keburukan angin ini, keburukan yang ada padanya dan keburukan yang dibawanya.” (HR. Al-Tirmidzi)

Kelebihan hitung zikir dengan jari


"Hitunglah (dzikir) itu dengan ruas-ruas jari kerana sesungguhnya (ruas-ruas jari) itu akan ditanya dan ajan dijadikan dapat berbicara (pada hari kiamat) - HR Abu Daud & At-Tirmidzi


#Semoga bermanfaat untuk kita semua. 



Thursday, 19 October 2017

Bau Cops

Pembelian player baru.. Free transfer.. haha.. Tq pengurus sponser jersi baru.. hehee

Bau Cops

*Harap sudi klik nuffnang ejulz.. hehe. Nak kumpul duit beli rumah. Heehe

Sunday, 15 October 2017

Movie Tombiruo hampeh???


Movie Tombiruo hampeh?

Siapa kata movie melayu tidak setanding movie barat?

Pegi la tengok cerita ni..

Ejulz bagi 🌟🌟🌟🌟🌟 untuk movie Tombiruo 'Penunggu Rimba' ni..

Tak sabar ejulz nak tengok sambungan cerita ni.. 'Semangat Hutan' & 'Tombiruo Terakhir'..

Cerita ADAM pun best jugak kalau diadaptasi ke movie.. 

#RAM
#RamleeAwangMurshid
#NovelisThrillerNo1Malaysia


#15Oktober2017
#DatingWitSiLala





Thursday, 12 October 2017

Kek Milo Simple






Hujung minggu lepas ejulz ada buat kek milo simple.. Resepi org bujang je.. bujangker? Marah wife kalau baca ni. Hehe

Resepi Kek Milo Simple memang simple..  banyak bahan dan mudah dibuat.

Ejulz just guna 1 cawan gula, 1 1/2 cawan tepung gandum, sesudu besar ovelet, milo sebungkus kecil dan 4 biji telur.. Gaul semua bahan hingga sebati. Kemudian kukus.. siap.. hehe

Minggu ni xtau nak buat apa.. ermm.. tu pun kalau rajin. Hehe



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...