Thursday, 16 December 2010

Mula2 semangat, pastu sakit hati, last2 puas hati..

Nak tau ape yang aku sakit hati dan last2 puas hati.. jom dengar cerita dari aku yang kepenatan nih!! heHa. aku rasa korang semua pun tau arini semi final Malaysia lawan Vietnam kan?? nak dijadikan ceritaa...

Aku n member2 ofis berpakat nak pegi Stadium Bukit Jalil.. nak bagi sokongan padu kepada team Malaysia tercinta.. huHu (ayat xleh blah). Balik je keje kul 5.15 kumpul kat ofis dulu.. sambil2 tunggu cukup orang, kitorang main la kerem dulu... korang tau x kerem tu ape?? kerem tu dalam bhs omputih carrom.. yg ada 4 lubang, 9 buah putih, 9 buah hitam n 1 buah merah.. haHa.. bila dah cukup, kitorang singgah makan dulu.. pastu naik LRT ke stadium.. memang semangat giler beb.. siap janji pakai baju kuning.. bila dah sampai stadium mmg sakit hati bila nak masuk.. ape ke bangang pengurusan stadium, penonton beribu2 tp gate tempat aku bukak 3 je.. hampeh ke x hampeh.. dah la game dh nak start.. blm sempat duduk lagi game dah start.. ape la punye hampeh management.. gate bukan main bnyk, bukak sikit je.. adoiiiii!!!

Bila duduk je, fokus tgk game.. dah la panas hati pintu bukak 3 je.. tengok pulak vietnam kontrol game.. adeiii.. lagi la sakit hati.. akhirnya dapat jugak Malaysia 1 gol.. lepas dapat gol tu baru ada semangat sikit player Malaysia.. n Malaysia berjaya menambah gol pada separuh masa ke-2.. gembira tak terhingga aku n t geng.. berbaloi-baloi tiket RM20.. huHu

Satu laa tabiat segelintir orang Malaysia yang aku sakit hati tengok.. kaLo x baling botol, sampah, mercun dan yang sama waktu dengannya kat padang x sah laa.. mesti ada punya.. kerana segelintir manusia yang s**l macam ni laa memalukan nama Malaysia.. ape diorang x pikir ke orang kat bawah.. cube botol tu kene kat kepala diorang, suke ke?? macam b**i laa perangai macam tu.. x bertamadun.. (emo plak dah aku ni)

Malas laa nak emo lebih2.. buat sakit hati je.. ok , dengan kemenangan 2-0 amat menggembirakan seluruh rakyat Malaysia.. tahniah diucapkan kepada player2 Malaysia yang bertungkus lumus untuk mencari kemenangan buat Malaysia dan jurulatih pasukan K. Rajagopal.. tapi dari ape yang aku perhatikan tadi, team Malaysia perlu gigih berlatih dan meningkatkan mutu permainan bila bermain di Vietnam nanti.. Semoga berjaya diucapkan kepada team Malaysia..

Tahniah players Malaysia..

K. Rajagopal

Hero kita malam ni.. Tahniah Safee Sali..
...
...
...
...
...
...
...
...

noStalgia 15.12.2010

p/s: SEMOGA BERJAYA KE FINAL MALAYSIA!!!


6 comments:

  1. besh kn ke stadium !..oyeehhh

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah berjaya 2-0 !!!
    jumpe di hanoi nanti ok...
    koh koh koh

    p/s : yam pentim main kerom petam semalam ai ngan hakim kalah 3-2 (5set) lawan yu ngan bolox...adehhh!!! ripit...koh koh koh

    ReplyDelete
  3. bestnyer awak...lain kali nak ikut lah tgk bola..haha.tahniah kpd pasukan M'sia.

    ReplyDelete
  4. bro_monday: jom booking tiket airasia.. haHa

    ReplyDelete
  5. lydia: blh tu blh pegi tp kene pegi awl @ masa org x ramai.. kal0 jd mcm mlm tu behimpit2 nk masuk..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...