Friday, 31 December 2010

Bahasa Jepun

Selamat Menyambut Tahun Baru.. Mesti k0rang sibuk bersama keluarga.. xpun dgn boyfren@girlfren k0rang.. ape2 pun selamat bergembira menyambut tahun baru.. kepada yg keluar dgn pakwe makwe tu jaga2 la batas k0rang ek.. faham2 je laa..

ejulz rasa boring pulak kali ni.. duk rumah je.. nak kuar ari ujan.. gpun member2 ejulz semuanya dh keje jauh2.. ape2 pun ejulz rasa nak belajar bahasa jepun la mlm ni..

Mari belajar bahasa jepun.. ^_^

0O..Yang pemarah - KEiJI CACIMAKI..O0
0O..Yang suka berjimat - SAYORI SUKAMURA..O0
0O..Yang bisu - KIETA TADASORA..O0
0O..Yang suka makan nasi - NANACHi KASIBANYA..O0
0O..Yang suka layan blues - APO NADIKATO..O0
0O..Yang suka belajar - ASHIKO ULANGKAJI..O0
0O..Yang kerap bikin kacau - WAKASI HURUHARA..O0
0O..Yang sangat kedekut - MATIMATI TAMOKASI..O0
0O..Yang suka sangat tidur - ICHIBAN TIDOMATI heheh ..O0
0O..Yang suka mengintai - HINTAI AKOSUKA..O0

0O..Yang tua - TARAGIGI PADANMUKA..O0
0O..Yang kena tinggal bini - SUSAHATI BINILARI..O0
0O..Yang suka merempit - SAJA CARIMATI..O0
0O..Yang Lembab - AYUMI SIPUTBABI..O0
0O..Yang suka BERSUMPAH - SAIIFOO BAUKARI..O0


haHa.. Jangan marah.. huHu ^_*

Maher Zain nak rakam lagu InsyaAllah dalam versi melayu

waaa.. sape x kenal Maher Zain angkat tangan?? heHe.. sape x kenal penyanyi yg fofular dgn lagu InsyaAllah ni kn..

Baru2 ini diwar2kan bahawa Maher Zain akan pegi ke program 'Nasi Lemak Kopi O'. x sangka artis popular camni nak pegi program tv camtu.. ye laa program ni bukannya program terkenal macam "Oprah".. btul x?

dan ejulz x sabar nak dengar rakaman lagu InsyaAllah versi melayu.. heHe


Ferdinand ucap tahniah kepada pasukan Malaysia


Pemain pertahanan Manchester United, Rio Ferdinand mengucapkan tahniah kepada  pasukan Malaysia selepas memenangi Piala AFF Suzuki.

“Saya pernah menentang skuad bawah 23 tahun Malaysia 18 bulan lalu, mereka sebuah pasukan yang bagus. Tahniah kepada Malaysia,” kata Ferdinand dalam laman sosial twitter.com peribadinya.

Macam xcaye kan? ye lah.. Ferdinand pemain antarabangsa yg bertaraf dunia.. sape x kenal Manchester United kn? heHe.. my feberet team.. hiHi. Seorang pemain terkemuka boleh ucap tahniah kepada pasukan Malaysia.. hermm, bagi ejulz memang x disangka laa..



Ape2 pun syabas buat pasukan Malaysia.. MALAYSA BOLEH!!

Thursday, 30 December 2010

AWARD Blogger Cemerlang !!Khas untuk FollowerS !!

Dapat award dari cikgu akim.. thankz bro..

Create your own banner at mybannermaker.com!




*Apa pandangan anda tentang blog Catatan Loqman Hakim?*
belog cikgu akim? Menarik, banyak info n yg paling penting x berat.. xde la tggu lame kalo bukak belog die.. heHe.. xtau nak cakap ape lagi pasal blog cikgu akim ni sbb ejulz pun baru follow die.. heHe


*Boleh ceritakan sikit pasal blog anda(Jangan lebih 100 pp)*
seb baek x lbh 100pp.. memang xkan sampai pun 100pp.. haHa.. xreti nak mengarang laa.. huHu.. oK.. nak cite sikit pasal blog kampung kameq ni ek.. belog ni telah dicreate pada 28 Mei 2009 sempena bday ejulz yang ke..... . biar laa rahsia.. heHe.. create ac je tu.. nak design xreti, nak post entri xde idea.. heHe.. 18 November 2010 barulah ejulz start berbelog ni.. rasanya cukup je tu kot.. xreti nak mengarang laa.. heHe.. kal0 ada apa2  yg nak tau pasal blog "Kampung Kameq" ni tanye je ejulz ek.. jgn malu2.. heHe :P


*Tujuan utama anda berblog?*
1.Kongsi ilmu.. ^memang ejulz xde ilmu sgt.. maksud ejulz kongsi ilmu ni adalah kongsi ape yg ejulz dh baca.. kire nak jadikan blog ni note book laa. hiHi.^ ni laa tujuan utamanya dulu.. skang dah jadi lain.. hiHi
2.Tambah kenalan..^boleh kongsi banyak benda^
3.Nak baiki cara penulisan..^penulisan ejulz teruk sangat laa.. hiHi^

Segmen Jom Berkenalan

Assalamualaikum;
Hye frenz! Kali ni ejulz kene tag wawa. Cik wawa kite ni tag segmen Jom Berkenalan ni dari Lokman Hakim.

 
Tuuu diaaa! kata pak tam.. heHe. tu dia banner segmen ni..


Okayy. Ni laa ejulz, empunya belog "KaMPuNg KaMeQ".. ^_^


haHa.. gambar xleh blah.. =.=" Heeeeeee .

 
Apakah Status anda :

halamakk! soalan killer ni.. huHu.. direct to t point, mls nak tulis pnjang2.. single lagi.. ^_^
nak jaga mak bapak dulu..
Tentang diri anda :

Diri ejulz? ejulz anak bongsu dari 4 adik beradk.. sorang je lelaki.. lain semua kakak aka perempuuan semua.. heHe. anak kesayangan bapak n mak.. :) ape lagi nak cite ek? ejulz seorang yg pemalu sebenarnya.. dari sekolah dulu ejulz femes dgn sikap pemalu.. huHu.. tapi bila dh kenal @ rapat dgn seseorang tu, abis laa.. dh x ingat dunia.. haHa. tu je kot.. kal0 nak tau lebih tanya je k.. Heeeeee :)

 
Tentang Blog anda :

nak  tau nape ejulz wat belog ni..? klik ni =.="

 
Pandangan Tentang dunia blog :

Menarik.. dapat tambah kenalan.. dapat berkongsi2 pengalaman.. share pengetahun.. banyak lagi laa..  Hehe. Suke la blog ni.

 
Nasihat pada yang baru nak wat blog :

Selamat berbelog kpd yang baru nak buat. ejulz pun baru jugak dalam blog memblog ni.. so, x banyak laa nasihat yg ejulz nak bagi.. ejulz pun masih belajar lagi dlm blog ni.. heHe. jangan lupa follow ek :)

 
Keunikan yang ade kat blog Ejulz:

Ermmm, takde benda la yang unik. biasa2 je.. :)

 
Sampai bile akan tulis blog dan impian anda :

xtau laa sampai bile.. sebab skrang ni pun baru nak bermula.. x terfikir lagi tamatnya.. heHe :)
impian? saya berharap agar penulisan ejulz dapat diperbaiki dari sehari ke sehari..

 
ejulz nak tag :





Done : Nak kuar jap.. nak bayar utang kad kredit.. huHu.

waaa!! esok cuti umum!! huhu

Wednesday, 29 December 2010

crazy love contest~♥

di suatu hari selepas tengok bola Msia lawan Indonesia, ejulz terus bukak blog.. waa ada invitation 4 contest..

yeay! dapat contest dari aynie.. nya madah hadiah best (die kata hadiah menarik).. heHe..
ejulz campur sikit bahasa sarawak sebab die pun org sarawak.. :)


_banner contest_

*Gambar yg dipertaruhkan ^_^*

syarat2 yg lebih lanjut klik banner kat atas k..

budak2 cute yg sure gempak utk contest ni:

1001 rahsia di sebalik bulan lahir

Januari
- Mudah jatuh cinta terhadap individu yang mempunyai daya tarikan
- Mudah melupakan perasaan cinta terhadap orang yang dicintai
sekiranya dikhianati
- Sukar setia pada yang satu.
- Pandai mengambil hati pasangannya tapi mudah melukai
pasangannya
- Selalu berdiam diri ketika bertemu dengan pasangannya.
- Bersikap romantik tapi tidak pandai memperlihatkannya.
- Sikap cemburu yang tinggi terhadap pasangannya tapi tidak kisah
sekirannya pasangannya cemburu terhadapnya.
- Bakal jadi seorang bapa atau ibu yang penyayang.
- Pasangan ideal untuk individu yang lahir dalam bulan Januari
selalunya dilahirkan dalam bulan 3, 6,8,11.
- Kebanyakan bangsa Cina yang ramai lahir dalam bulan ini.

Februari
- Sukar untuk jatuh cinta tapi mudah untuk mengkhianati pasangan.
- Amat hormat kepada pasangan.
- Amat suka memikat pasangan.
- Jujur dan berterus terang dalam perhubungan.
- Sentiasa nekad untuk bersama dengan pasangannya
- Sangat romantik pada dalaman dan bukan pada luaran(hanya
pasangannya yang tahu)
- Patuh kepada pasangannya dan selalu menjaga hati pasangan.
- Kurang beremosi terhadap pasangannya.
- Amat menjaga penampilan diri dan pasangannya.
- Pasangan ideal: Lahir bulan 5,9,10,12

Mac
- Mudah menawan hati pasangannya.
- Sentiasa ingin didampingi oleh pasangannya.
- Sangat pemalu dalam meluahkan isi hati
- Sangat baik dalam menjaga perhubungan
- Amat sukar melupakan pasangan yang dicintai.
- Persaan cemburu yang minima.
- Sangat manja dan sering ingin dimanjai pasangannya.
- Mudah memilih pasangan tanpa berfikir dengan waras.
- Sentiasa mengharapkan keistimewaan dari pasangan.
- Suka menuduh melulu tanpa usul periksa.
- Berprasangka terhadap pasangan.
- Pasangam Ideal: Lahir dalam bulan 1,5,10,12.
- Kebanyakkan orang Eropah lahir dalam bulan ini.

April
- Individu yang amat sukar untuk jatuh cinta dan amat memilih
pasangan.
- Selalu memendam perasaan terhadap individu yang dicintai.
- Sukar dan malu dalam meluahkan isi hati.
- Sentiasa ingin diberi perhatian.
- Amat cemburu dalam perhubungan.
- Kesetiaan teguh terhadap pasangannya.
- Emosi cepat terusik dan mudah terluka.
- Sentiasa menjaga hati pasangan dan pandai memujuk.
- Romantik dan terlalu romantik
- Sukar melupakan pasangan walaupun dilukai.
- Sukar berlaku curang dan amat menyayangi pasangan.
- Kebanyakan orang yang lahir dalam bulan ini boleh dianggap
'hamba cinta' seperti Laila, Juliet, Siti Zulaikha.
- Pasangan Ideal: Lahir dalam bulan 4, 7,11,2
- Kebanyakan bangsa India yang lahir dalam bulan ini.(Patutle Org
Hindustan giler babi jiwang).
Mei
- Amat mudah jatuh cinta.
- Baik dan jujur dalam perhubungan.
- Pandai menarik hati pasangan.
- Perasaan cinta yang mendalam.
- Mudah untuk dipujuk.
- Kurang suka untuk sentiasa bersama.
- Mudah menerima cinta seseorang.
- Pilihan yang tepat dalam berpasangan.
- Nekad untuk menjaga hubungan yang baik.
- Pandai mengatur hidup pasangan (bukan Queen Control atau King
Control)
- Suka mengangankan sesuatu yang indah bersama pasangan.
- Sentiasa dahagakan kasih sayang dari pasangan tapi tak pandai
memperlihatkan.
- Ambil berat dalam menjaga hubungan.
- Pasangan Ideal: Lahir dalam bulan 6, 9, 10, 11

Jun
- Amat pandai menjaga hati pasangan sekiranya dia perempuan.
- Sukar melukai dan memahami hati pasangan.
- Mudah jatuh hati tapi terlalu memilih.
- Cerewet dalam hubungan.
- Selalu beremosi.
- Mudah merajuk dan mudah di pujuk.
- Cepat rasa bosan dalam percintaan.
- Kurang yakin dalam perhubungan.
- Selalu melindungi pasangan dari kritikan atau umpatan orang.
- Elok untuk menjadi Ibu yang baik.
- Dahagakan pujian dari pasangan.
- Pasangan Ideal: Lahir bulan 1,3,5,8.

Julai
- Amat suka didampingi pasangan.
- Sukar dimengerti oleh pasangan.
- Sentiasa menjaga maruah diri, pasangan dan perhubungan.
- Amat mudah dipujuk dan berterus terang.
- Amat menghargai kesetiaan pasangan.
- Mengambil berat dan mengasihi pasangan
- Berkebolehan untuk meluahkan isi hati terhadap individu yang
dicintai,
- Mudah terluka dan lambat untuk pulih.
- Suka merajuk dan dipujuk.
- Setia terhadap pasangan.
- Suka mendengar dan tidak suka membantah
- Cemburu terhadap pasangan.
- Suka menilai dan menjaga perhubungan.
- Pasangan Ideal: Lahir bulan 4, 6, 7

Ogos
- Tidak serius dalam perhubungan
- Mengambil mudah dalam perhubungan
- Kesetiaan di ragui.
- Pandai memujuk pasangan
- Suka memimpin pasangan.
- Romantik, Pengasih dan Penyayang.
- Kelam kabut dalam perhubungan.
- Sering bertukar pasangan
- Sukar mencari pilihan yang tepat
- Sangat sensitif dan tahap cemburu yang minima.
- Mudah meluahkan kat cinta pada sesiapa yang berkenan.
- Pasangan Ideal: Lahir bulan 1, 6, 10, 12
- Kebanyakan bangsa Bani Israel dizaman Arab Jahiliyah yang lahir
dalam bulan ini.
September
- Bersopan dalam hubungan
- bertolak ansur terhadap pasangan
- Suka mengkritik pasangan
- Sangat prihatin terhadap pasangan
- Sangat sensitif dan emosi
- Pandai memahami pasangan
- Kurang menunjukkan perasaannya terhadap pasangan
- Amat memilih pasangan
- Sukar melupakan sekiranya hati terluka.
- Mudah simpati dengan perasaam dan masalah pasangan.
- Pasangan Ideal: Lahir dalam bulan 3, 6,8,11

Oktober
- Amat suka berkomunikasi dengan pasangan.
- Suka disayangi dan menyayangi pasangan.
- Sopan terhadap pasangan
- Jujur dan jarang berpura-pura dengan pasangan.
- Mudah terluka hati sekiranya pasanangan ada melakukan
kesalahan terhadapnya.
- Sukar menerima pandangan pasangan.
- Emosi yang mudah terusik.
- Pengasih, Penyayang terhadap pasangan.
- Cemburu dan terlalu cemburu.
- Romantik
- Memahami pasangan.
- Pasangan Ideal: Individu ini ramai pasangan yang sesuai
dengannya Lahir dalam bulan 1,2,4,5,8,9,10,12.
- Kebanyakan bangsa melayu yang lahir dalam bulan ini.

November
- Banyak helah dalam menghadapi pasangan.
- Cermat dan teliti dalam menjaga perhubungan.
- Amat berahsia dengan pasangan dan sesiapa.
- Degil dan engkar dengan pasangan.
- Tidak suka dikongkong oleh pasangan.
- Mudah ambil berat terhadap pasangan.
- Tidak menghargai perhubungan.
- Sambil lewa dalam perhubungan.
- Emosi yang mendalam dan tidak romantik langsung.
- Perangai tidak dapat diramal terhadap pasangan.
- Kurang menhargai pasangan dan hal-hal percintaan.
- Kurang bersama dengan pasangan.
- Pasangan Ideal: Lahir dalam bulan 4, 7

Disember
- Pemurah terhadap perhubungan
- Mudah jatuh cinta dalam masa yang sama.
- Tergesa-gesa dalam perhubungan
- Suka didampingi oleh pasangan.
- Benci dikongkong.
- Berbakat untuk kahwin lebih dari satu (utk lelaki)
- Suka mempengaruhi pasangan
- Curang dalam percintaan.
- Kurang berkerjasama dengan pasangan.
- Selalu cuba untuk mencari pasangan yang baru
- Mudah menipu dan tidak jujur terhadap pasangan.
- Pasangan Ideal: Lahir bulan 3, 9, 11, 12.

p/s: betul ke???

Tuesday, 28 December 2010

28 & 29 Disember tarikh bermakna..

28 & 29 Disember merupakan tarikh yg amat bermakna bagi ejulz.. nak tau ape yg menarik sgt tarikh tu?
tarikh tu sebenarnya tarikh lahir ayah & mak ejulz.. ayah 28/12 & mak pulak 29/12.. best kan dapat sambut sekali je..  jimat sikit..heHe..

tu lah sebenarnya tujuan ejulz balik bercuti ni.. heHe.. nak buat surprise sikit malam ni..
kek ejulz dh tempah. nak ambik petang nnti.. nnti beli laa apa yg patut.. susah jugak ejulz nak prepare sorang2.. akak ejulz sorang pegi honeymoon kat kk sabah.. sorang lagi keja.. sorang lagi bz jaga anak kecik aka anak buah ejulz laa.. huHu.. nak mintak tolong member2 pun semua dah keja jauh2.. terpaksa laa ejulz berusaha buat sorang2.. tapi xpe ejulz akan cuba yg terbaik untuk ayah & mak ejulz yg banyak berjaya kepada ejulz.. jasa dan budi ayah & mak xkan ejulz lupa hingga ke akhir hayat..


Bola Oh bola!

terlebih dulu ejulz nak ucap tahniah kepada pemain2 Malaysia kerana telah membawa bekal 3 gol ke Indonesia.. di sebalik kemenangan banyak alasan yang diberikan.. macam2 laa.. macam budak kecik pun ada.. haHa

tengok ni je laa.. malas nak cerita panjang2. huHu

suMber: myMetro


Monday, 27 December 2010

Giveaway eqbalzack "SERBA SATU"

Assalamualaiikum semua..



Adik Miera tag ejulz lagi.. thankz Miera..
GA ni dianjurkan oleh bro Eqbal. Nak join?? klik banner atas ok.

 
Syarat-syaratnya ialah seperti berikut..

* Jadi Followers eqbalzack.com. ( done ! )

* Buat 1 entry bertajuk Giveaway eqbalzack "SERBA SATU" ( done ! )

* Entry MESTI mengandungi banner di atas dan linkkan ke blog eqbalzack.com. ( done ! )

* Tag 1 (SATU) orang rakan blogger lain dan pastikan mereka tahu. - my new follower - Cik Mastura( done ! )

* Tinggalkan link anda pada bro eqbal. ( done ! )







Dah hadiahnya jugak menarik. Nak tahu apa hadiahnya.

Table Lamp IKEA

10 hadiah saguhati:
Frame & Tea Towel Table IKEA

p/s: Nasihat buat adik Miera.. skul dah nak bukak, rajin2 study k jgn on9 je keje.. heHe :P

Sunday, 26 December 2010

Your Url Story Contest

arinie amiera bagi contest.. tajuk contest "Me & My Teddy Contest" .. xkan la ejulz nak masuk contest.. macam pelik je.. huHu.. lagipun ejulz xde teddy laa.. haHa

tHen, die bagi Your Url Story Contest.. haa.. kal0 yg ni boleh la ejulz join.. heHe



nak tau cerita URL ejulz?? klik link ejulz "KaMPuNg-KaMeQ".. heHe

kali ni nak tag:





SAYA BLOGGER SARAWAK


  • Nak join segmen bro Azman jap.. huHu

Segmen ni menyenaraikan blogger mengikut negeri..

Bendera Sarawak..

Lambang "Bumi Kenyalang"






Nama Manja yg x berapa nak glemer : ejulz

  • Status anda - belum ada jodoh aka bujang.. heHe

Cara nak hubungi: Add je as frenz kat link fb kat sebelah tu ek.. :)

Tinggal kat daerah Kuching..

Kuching, kat Petrajaya.. bukan Putrajaya ek.. hiHi

apa yg menarik? kat sini ada Puteri Santubong & Puteri Sejinjang.. Diorang menjaga gunung negeri Swak.. heHe

Saturday, 25 December 2010

Balik kampung!! Oo.. Oo.. balik kampung!! hati girang!!
Perjalanan jauh x ku rasa.. Kerna hati ku melonjak sana!!

hye kawan!!! ape kabar arini? mesti syok tgh bercuti ek?

ejulz pun nak bercuti jugak.. huHu

yahoo.. x sabar nak balik kpg.. ejulz tgh tgh tggu pilot persendirian ambik ni.. heHe..
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
ehh! dah sampai laa.. huHu..





Friday, 24 December 2010

'Lucky Blogger Contest by Hahazirah'. Letak banner contest

dapat contest lagi.. heHe.. kali ni dari adik Miera..


nak tau syarat2 die pegi laa blog empunya coNtest ek.. :) empunya coNtest ni adaLah Hahazirah..

kali ni nak tag:



join.. jgn x join ek.. seLamat berkenal2Lan.. hiHi


Maher zain - Insha Allah

Lyrics: Insha ALLAH


Every time you feel like you cannot go on
You feel so lost and
That you're so alone
All you see is night
And darkness all around
You feel so helpless
You can’t see which way to go
Don’t despair n' never loose hope
Cos' Allah is always by your side

Insha Allah x3

Insha Allah you’ll find your way

Insha Allah x3

Every time you commit one more mistake
You feel you can’t repent
And that it's way too late
You’re so confused,
Wrong decisions you have made
Hunt your mind and your heart is full of shame
Don’t despair and never loose hope
Cos' Allah is always by your side

Insha Allah x3

Insha Allah you’ll find your way

Insha Allah x3

Insha Allah you’ll find your way

Turn to Allah
He’s never far away
Put your trust in Him Raise your hands and pray Oh
Ya Allah
Guide my steps don’t let me go astray
You’re the only one that showed me the way,
Showed me the way x2

Insha Allah x3

Insha Allah we’ll find our way

Thursday, 23 December 2010

COntest candid itu cun laa.. !

hYe frenz.. macam beSt je contest ni.. ejulz nak join laa..


perasan contest ni kat blog cikayda..

ejulz baru je add blog empunya contest ni.. klik link ini k..



ejulz pilih gambar kat atas ni.. gambar ni time kitorang 1 ofis main futsal..

best giler mase tu.. mula2 ingt main campor ngn pompuan x keluar peluh.. sekali basah jugak laa.. huHu

ade gaya C.Ronaldo x?? haHa

Wednesday, 22 December 2010

Pencarian Blogger Peramah 2011

hYe frenZs.. apa Kabar??
arini ejulz rajin buat contest laa.. huHu.. ni ade satu lagi.. nak join segmen "Blog Blogger Peramah".. segmen ni ejulz dapat dari blog fatin..
ejulz ramah x?? rasanya x ramah sgt sebab mslah celcom berukband yg kadang2 melebabkan dirinya.. huHu


Banner Segmen

 
Ahsfantasy24.com tengah cari blog blogger peramah untuk dimasukkan dlm list blog blogger peramah sesi 2011. Mari kita bantu ahsfantasy24 untuk mengesan blogger peramah. Tidak kira blogger lama ataupun baru, asalkan tidak sombong. Ejulz menjemput semua follower ejulz join this segmen..

 
So, ejulz nak tag penerima anugerah blogger peramah ejulz:
 

skodeng laa blog Ahsfantasy24.com untuk maklumat lanjut.. ^_^


kepada yg x tersenarai jgn kecik ati ek.. mungkin k0rang pun mcm ejulz jugak kot.. xleh nak ramah sebab celcom berukband.. biasa laa kal0 lambat bayar bil.. heHe


Harap2 ejulz pun tersenarai.. heHe ^_^

coNtest meNarik dari Efa..
sYarat die seNang je..



klik header die kat atas ni kal0 nk tgk syarat k..



laa.. ini anak patung ni.. rasanya patung ada lam watak kartun.. cite ape ntah.. lupe laa.. hiHi.. sebab jawapan die anak patung? klu die disukai ramai terutama wanita.. kal0 ade lelaki yg suke bende ni, ade s0mething wrong laa tu.. hiHi .. Auuuwwwww..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...