Wednesday, 19 January 2011

Gadai nyawa demi RM75,000!!!

fuhh!! RM75,000!! mata siapa x terbeliak kal0 nampak duit RM75,000 wpun dalam bentuk duit syiling. Sebanyak RM75,000 wang syiling bertaburan di atas jalan apabila sebuah kenderaan pacuan empat roda (4WD), Toyota Hilux yang membawa wang itu terbalik di Lebuh Raya Utara-Selatan. Dikatakan pacuan empat roda dari Shah Alam yang membawa duit syiling itu untuk diagihkan ke pasaraya2 di kawasan Melaka telah bertembung dengan dua lelaki yang menaiki kereta BMW dalam perjalanan dari Kuala Lumpur menuju ke Johor.


Orang ramai bersesak2 untuk mengutip duit syiling di lebuh raya berkenaan. Ada yang mengutip di tepi2 jalan dan ada yang sanggup bergadai nyawa mencangkung di tengah2 untuk mengutip duit2 syiling berkenaan.



Persoalannya sekarang, adakah mereka yang mengutip duit berkenaan bertujuan untuk membantu pihak yang kehilangan duit berkenaan atau untuk kepentingan dan kegunaan sendiri? Sekiranya untuk kepentingan dan kegunaan sendiri, adakah hak milik duit berkenaan telah bertukar tangan selepas kemalangan?

FIKIR-FIKIRKAN DAN SELAMAT BERAMAL.. :)


13 comments:

  1. hahah , myb dua2 kowt , bantu+penting n kgunaan dri sndri , hahah




    *hit me back

    ReplyDelete
  2. malu je masuk paper..heiii..hahha

    ReplyDelete
  3. masuk poket sendiri ler tu

    ReplyDelete
  4. Ehh dasyat sampai sangguh gadaikan nyawa. Hek

    ReplyDelete
  5. bagi yang membantu.. Alhamdulillah la. =)

    ReplyDelete
  6. kenapa la xde duit jatuh kat depan rumah ni..huhu

    ReplyDelete
  7. seyes.. anat tkejut gak. diorng nih untuk anat bodoh
    1. sbb gadikan nyawa sbb duit syilin punya pasal
    2. diorang amek duit org. mmg iya2 katuh hukum mencuri. haram la duit tuh.. haaaish
    mangkuk hayun mansuia skrg

    ReplyDelete
  8. lor.....smpai mcmni punye prihatin rkyt kita kan???

    *puji atau perli?

    ReplyDelete
  9. kena pikir halal haram sebelum ambil kan? sebab duit tu hak org...

    ReplyDelete
  10. yg tlg btl2 tu sah2 2,3 org jek kan hehe..

    ReplyDelete
  11. teruk nye kalo doram "tolom masok poket sendiri"...x berkat...walopun syiling 20sen...

    asroL : yu dah kena tag ngan ai...koh koh koh

    p/s : Sila lah BW ye...tengkiu...
    1. New Entry "~ AkTiviTi MaLaM Thaipusam ~"
    2. New Entry " Aku Hangat, Nak Join Bloglist Jejaka Terhangat"

    ReplyDelete
  12. ni jenis kalo tengok kereta accident..die tolong jugaklah..tapi tolong clearkan barang2 owner kereta tu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...