Sunday, 9 January 2011

PENTING!! UNTUK FOLLOWER EJULZ..

hAA! ejulz ada hal penting nak bagitau kengkawan ejulz ni..
bukan ape, ejulz suke nak follow n bw follower ejulz.. tp kebanyakannya diorang punya profile xde link nak pegi ke blog diorang.. mungkin ramai dah tau cara nak settingkan link tu kat profile kot.. tapi ejulz nak share jugak mungkin ade yang xtau lagi.. sebab ejulz pun baru tau dari bro_monday..

ejulz biasanya buka blog follower melalui list follower

klik follower dari dashboard

tunjuk senarai follower

sekiranya ada link macam kat atas ok.. mudah ejulz nak terjah blog

tapi kalo camni, xde link susah ejulz nak terjah..

so, ejulz nak share cara2 nak menampakkan link kat profil macam gambar no.3 kat atas.. heHe

first, follow mana2 blogger..

sebelum tekan follow, klik "more option"..

lepas tu akan keluar paparan "add link/remove link".. klik add link

last sekali letakkan url dan maklumat berkenaan

p/s: harap kengkawan semua boleh setting camtu ek.. boleh la ejulz selalu bw.. :)

0O.. Just 4 sHaring. sHaring is Luving..O0



16 comments:

  1. ade mase singgah blog aku,k
    hehehhe

    ReplyDelete
  2. cantek gak tu asroL..tengkiu coz sudi ajar geng2 blogger kite yam x tau ni... ai laik dis...
    wah...femes jap ai...koh koh koh
    sume nye berpunca dari ai kena tegur ngan miss trex tempohari lantas ai masok dalam entry wanted beliau...adehh...ai godek2 setting, last2 jumpe cara...skam x perlu risau lagi...

    p/s : Sila lah BW ye...tengkiu...
    1. New Entry "**aDa BuDaK HILANG!!!!**"
    2. New Entry "^ haLLo..BuLeH saya BanTu??? ^"

    ReplyDelete
  3. sometimes cdak sik share link cdak =.=" then bukak balit bahagian follower ya.. aduh aduh :P

    wekk, kek ya nang nyaman aih ^__^

    ReplyDelete
  4. rasanya Daus ada kot link tu..

    ReplyDelete
  5. Mohd Ridhuan: orait bro.. :)

    ReplyDelete
  6. HonEyBuNNy: cuba jgn x cuba... heHe

    ReplyDelete
  7. BRO_MONDAY : saje nk share bro.. mungkin ada yg xtau g..

    ReplyDelete
  8. khairunnisa ♥: mun dah xmok share link k pa laa follow blog org.. bila komen @ chat nak ka tggl link cdak.. haHa

    mintak ckit kek ya... huHu

    ReplyDelete
  9. Daus Ramli: kal0 ada ok laa.. x ssh ejulz nak bukak.. haHa

    ReplyDelete
  10. ahsfantasy24: bgus3.. hEHe

    ReplyDelete
  11. ,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
    //__l_l_,\____\,__
    l_---\_l__l---[]lllllll[]
    _(o)_)__(o)_)--o-)_)___
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Selamat Tahun Baru Dengan Azam Baru
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    " Antara kau dan aku
    Blog ini sebagai pengantara
    Salam Sebuah persahabatan....
    Terima kasih atas kembara ziarah maya”

    nice info.... yuppp cukup lengkap siap gambar lagi tu...

    ReplyDelete
  12. thankz.. tengah rajin tu laa siap ada gambar tu.. heHe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...