Friday, 25 February 2011

Alhamdulillah dipermudahkan..

Baru je lepas layan sinetron Kejora dan Bintang.. heHe.. lepas layan baru la dapat nak buat entri.. kalau buat entri sambil layan cerita x feel.. heHe.

Arini, alhamdulillah semuanya berjalan lancar.. Pagi tadi ada urusan di KWSP.. sebelum tu pegi bank dulu nak buat pengesahan penyata bank.. biasa ambik nombor, beratur sampai 2 -3 jam.. tapi arini sekejap je.. x payah ambik nombor. tanya kat kaunter utama, then dia suruh pegi kuanter A terus.. Menunggu awek kuanter A tengah menjawab panggilan telefon.. Tunggu ada la lam 5 ke 10 minit. Seb baik telefon pasal kerja, kalau beborak ngan balak dia tadi memang dah kene sound ejulz dah.. huHu

Selesai mendapatkan cop pengesahan, ejulz terus ke KWSP dengan membawa dokumen2 yang perlu.. Berbaris lagi di kuanter utama. Sekejap je.. bila dia tengok dokumen2 ejulz dia bagi nombor.. keluar je baris terus nombor ejulz dipanggil ke kaunter 10.. x sempat nak duduk terus dipanggil.. huHu. tHen ejulz bagi dokumen2 tu kat pegawai di kaunter 10.. semak punya semak, alhamdulillah semuanya lengkap..

Kemudian, ejulz melangkah keluar dengan senyuman sampai ke telinga.. Mana taknye, ada awek cun di luar pintu.. (ini rekaan sahaja.. heHe) ok, kembali ke cerita realiti.. :P .. Lepas selesai di KWSP ejulz ke kedai perabot di Balakong.. kalau tak silap Cavenzi nama kedai tu.. Ni bukan ejulz yg beli.. Ejulz tolong member rumah je.. Tolong bayarkan..



Petang pulak ejulz ke Kementerian Belia Sukan (KBS) untuk sesi taklimat dan undian untuk Liga Super Futsal KBS - Putrajaya.. First time pegi KBS parking motor pun xtau kat mane.. Last masuk je kat tempat parking kete.. Mata mencari motosikal.. Mencari tempat parking motor.. akhirnya jumpa jugak.. Then cari lif, berpusing2 jugak nak cari lif.. almaklumlah pertama kali masuk KBS.. then tanya kat pakgate n dia tunjukkan.. Naik atas terus ke kaunter.. tanya kat cik adik manis yg jaga kat situ.. huHu. then dgn lemah lembut dia tunjukkan arah.. Masuk dewan tunggu taklimat dimulakan.. Ejulz telah mendapat undi A1.. waah!! tersenarai dalam kumpulan A.. nombor 1 pulak tu.. mesti first main nanti..

Selesai taklimat dan undian, ada makan2 pulak.. heHe. seb baik ejulz dah kenyang, so balik terus laa.. masa nak cari tempat parking motor tu agak menggelabah sikit.. bukan apa, ejulz LUPE!! LUPE parking kat mane.. heHe.. ejulz ingatkan parking kat tingkat bawah sekali (G2).. rupa2nya kat G1, patut la pusing 1 parking tu x jumpe,, heHe. Ingatkan dapat balik awal.. tengok kul 5 jugak abis taklimat.. hurmm!!

Bagi yang berminat utk join Liga Futsal ni sila ke website KBS.. Masih ada peluang.. Dibuka kepada kategori terbuka lelaki, bawah 18, bawah 12 dan kategori wanita.. Marilah sama2 kita memeriahkan majlis tersebut.. Photography contest ada, tayangan skrin besar ada, pertandingan karaoke pun ada.. dan banyak lagi aktiviti2 menarik..

14 comments:

  1. wahh tahniah sis ucapkan kpd ejulz.owh ye..nnt wat lah pop up window utk komen ni..gi je kat setting komen tu..mudah sikit kot..leh dpt byk komen nnt..

    ReplyDelete
  2. goodluck... =)
    penat gak tu pusing bangunan....hiii....

    ReplyDelete
  3. alhamdulilah .
    segalanye bjln dgn lncar .

    ReplyDelete
  4. best lagu tok deng...

    juh tido... coba pakei pop up komen set tok..

    ReplyDelete
  5. huaaaahaaaa banyaknya aktiviti.. alhamdulillah semuanya beres kan..

    ReplyDelete
  6. sis LM: buat pop up camni ke? x reti sgt..

    ReplyDelete
  7. Nurul Nadiah: thankz.. memang penat.. heHe

    ReplyDelete
  8. miSsh chiOrikA : alhamdulillah.. :)

    ReplyDelete
  9. A.s.t.i.n.a : dah seting pop up tek.. xtauk tok ka pa?

    ReplyDelete
  10. Ain Zulaikha : penat jugak la.. penat2 pegi tp mcm cancel je futsal.. budak2 macam x dpt main.. :(

    ReplyDelete
  11. wah kamoo tengok kejora + bintang..hehehehe..erlangga!!!!kih3

    hahah..pop up nie senang sket...!!!

    ReplyDelete
  12. Nur Liyana: heHe.. layan. huHu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...