Sunday, 27 February 2011

Bosannya arini!!! xdo kojo cari kojo.. huHu

Pagi tadi pegi merempit ke S.A ada kelas.. Mengantok yg teramat sgt masa lam kelas tadi.. Mana x nye, malam tadi tengok Manchester United punya game sampai abis.. lebam biji mata lam kelas.. huHu.. Sampai lecturer tanya pun dah x fokus.. huHu.. malunya kene ketawa rakan sekelas.. sabar je laa..

Abis kelas sambung merempit terus ke rumah.. penat siot!! Kepenatan hilang setelah memetik tali gitar yg baru ejulz beli malam semalam.. Baru nak belajar main.. x reti main pun.. huHu.. sape2 yg reti main tolong beri tunjuk ajar k.. :).. Setelah belajar kod2 asas, ejulz melangkah ke alamanda.. boring dok sorang2.. member sorang keje, sorang lagi pegi johor ada kursus esok.. Tinggal la ejulz sendirian.. heHe

Kat alamanda ape lagi, ejulz mengorder nasi lemak + honey dew juice utk mengisi perut yg agak kekosongan ketika itu.. huHu.. tHen, jalan2 mencuci mata.. heHe. Tempat wajib pegi kalau ke alamanda adalah boling.. Agak ramai org main arini.. Ejulz tulis nama kat list menunggu.. tunggu punya tunggu, jeling punya jeling, cuci punya cuci (mata).. heHe.. Giliran x jugak sampai.. Last2 x jadi main..

Sebelum balik rumah singgah beli udang jap.. nak masak udang masak kunyit.. my feberet.. Siap tipon mak kat kampung lagi tanya resepi.. nak makan punya pasal.. heHe.. ok, nak share sikit resepi tu. simple je..

UDANG MASAK KUNYIT

BAHAN2:
1. UDANG
2. KUNYIT
3. GARAM
4. AJINOMOTO
5. MINYAK MASAK

CARA MEMBUAT:
1. CUCI UDANG.. BUANG SEGALA KOTORAN YG ADA PADA UDANG.. CABUT KEPALA DIA SEKALI.. HAHA
2. CUCI SEKALI LAGI DAN TUSKAN AIR CUCIAN..
3. LETAK SEDIKIT KUNYIT..
4. LETAK SEDIKIT GARAM..
5. DAN LETAK SEDIKIT AJINOMOTO..
6. KEMUDIAN GORENGKAN..
7. SIAP UNTUK DIMAKAN..

p/s: senang kan? biasa la hidup bujang kene la buat yg simple2 je.. nak buat lauk2 lain x reti.. huHu

16 comments:

  1. ada gaya ala2 chef sikit..
    hihihi

    :D

    ReplyDelete
  2. ye..dah ada pop up window..hihi.sukerrrrrrrrrrr.
    wahh sedapnyer lauk udang.tp mana gmbrnyer?huk3..

    ReplyDelete
  3. alw.. snan jew 2.. grg je pon..
    hehee.. btw thanx konsi rspi..

    ReplyDelete
  4. waaa sempat tanya mak lagi ea nak makn nye pasal2 bgus2 terbek la,
    btw ana pun baru belajar nak maen gitar,baru tahu2 kod2 asas,tak tahu sangat,tambh2 bab strumming tak betoi g,hahha tapi bgus la jom blaja same2 =)

    ReplyDelete
  5. fyqa: heHe. xde la chef sgt.. biasa2 je.. huHu

    ReplyDelete
  6. sis LM: xde kamera.. hpon pun xde cabel.. heHe

    ReplyDelete
  7. pies: tau xpe.. biasa la.. resepi org bujang.. haHa

    ReplyDelete
  8. ana: mesti la tnya mak.. sbb mak msk sedap.. heHe.. yeHH! jom belajar main gitar sma2.. :)

    ReplyDelete
  9. shahjiehan: waaa. menarik.. huHu

    ReplyDelete
  10. bagus la.. bosan2 boleh msk. fatin ni dok kat kolej,, xpat nak men msk2..huhu

    ReplyDelete
  11. misz FaTiN: iyo la tu.. cakap je x reti masak.. huHu :P

    Jangan lupe singgah n komen k.. :)

    New Entry "Sejarah 2008 berulang?!! "

    ReplyDelete
  12. asroL : cantek!!!! ai pun suka memasak!!! walopun skam dah x bujam lagi dah...saje buat hobi pun bagus gak...

    wah!!! dah buleh komen secar popap windo lah....ai laik dis....

    p/s : Sila lah BW ye...tengkiu...
    1.New Entry "Hujan Sangat Lebat Pagi Ini !!!"

    ReplyDelete
  13. Bro_MOnday: masak ala kadar je bro.. janji dpt makan.. haHa

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...