Saturday, 19 February 2011

[ SEGMEN ] Mata Ke Mata =) !

Baru je lepas join segmen yang Atok buat.. mintak dia masukkan belog Kampung-kameq ni kat bloglist dia.. pastu ejulz tertengok segmen "Mata ke Mata" kat blog Hunny & Bunny.. Ape g join laa.. heHe..


Segmen ni dianjurkan oleh Nuruashia.. comey belog dia.. siap ada buih2 lagi.. hiHi

Dengar nama segmen ni buat ejulz rasa nak nyanyi je..

Dari kerana mata..
yg mempunyai kuasa..
Oh! aku tergoda..
aku tergoda.. (lirik x ingat.. heHe)

• Details about diri kamu ( nama, umur, asal, current status, education level)
Nama penuh ejulz adalah Mohamad Asrul Harfan bin Bolek.. Umo dah nak masuk 25 tahun.. x sedar umo dah nak cecah 25 ni.. heHe.. current status? nak tau status ape ni? hiHi.. Ejulz belajar setakat SPM je.. otak x berapa nak pandai laa.. heHe

• Cerita Secara ringkas pasal kesayangan kamu ( parents, pets or lover)
Semestinya ejulz sayang mak bapak ejulz yg ada di kampung halaman nun jauh di sana.. Ejulz keje jauh2 ni pun sebab diorang.. sayang diorang sangat2!!

• Story about your blog (usia belog, kelebihan belog kamu, topic belog kamu )
belog ejulz ni berusia kira2 3 bulan.. baru aktif bulan 11 tahun lepas.. kelebihan belog ni? xtau la.. sebenarnya antara slot yg ejulz suka dlm belog ejulz ni adalah "belajar bahasa sarawak".. kita kan 1 Malaysia.. Jadi ejulz nak kongsi pasal bahasa sarawak ni supaya ramai tahu berbahasa sarawak.. tapi setakat ni ejulz dah jarang nak buat entry "belajar bahasa sarawak" sebab dah kurang idea.. kalau nak tau lebih pasal bahasa sarawak tanya la k.. nanti ejulz buat entry baru.. :)

• Pandangan mengenai dunia belog sekarang ( pandangan terhadap blogger2 yang kamu follow)
Pada ejulz blogger2 yg ejulz follow semuanya kreatif2 dan mempunyai idea2 yang menarik.. belog diorang cantik2.. Kalau nak dibandingkan dengan blog ejulz ni memang "jauh panggang dari api" laa.. hiHi.. betul ke peribahasa yg ejulz guna ni? haHa.. Ejulz x berapa pandai sgt nak make up blog ejulz..

• Message for new blogger?
Teruskan usaha dalam berbelog.. berbloglah untuk kebaikan, insyaallah kalau kita gunakannya utk kebaikan maka kita juga akan dapat kebaikan daripadanya..

• Cara untuk jadi famos amos blogger mengikut pandangan kamu?
xtau laa.. sebab ejulz sendiri pun x femes.. heHe

kali ni nak tag:




Ain Zulaikha (xleh nak copy header laa.. hiHi)

Iela Dalila (xleh nak copy header laa.. hiHi)

5 comments:

  1. wawhh. belog kamu pon santekk juge :) TQ for joining my segment okei :) nice to meet u here. boley laa ajaq sy bahasa sarawak ek.

    ReplyDelete
  2. hehhe...tq ejulz..asal tak buh header cik bambam yg lagi satu tuh? mesti x dpt copy gak an..ahhahah.. okeh thanks! :P

    ReplyDelete
  3. nuruashia : insyaallah.. kalau ade ape2 nak tanya tentang perkataan bhs sarawak tanya je k.. :)

    ReplyDelete
  4. b a m b a m ' s : heHe.. sama2.. join jgn x join.. heHe

    ReplyDelete
  5. gud job ni asrol!!!
    ai x sempat nak buat lah...adehhh!
    tarikh da nak close...
    nest time je lah...
    jangan lupa tag ai lagi ok...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...