Thursday, 24 March 2011

"AEON CREDIT SERVICE" Bikin Panas!!!

Lama dah x mengupdate blog ni.. Ejulz sibuk nak uruskan urusan beli motor.. Motor dah 'barai' lepas eksiden aritu.. Terpaksa laa beli motor baru.. Trade in kat kedai motor, diorang ambik RM1500 je.. huu.. beli RM8+++. pakai 3 tahun lebih.. then jual, RM1500 je.. terpaksa laa..
Nak dijadikan cerita, bila nak beli motor baru ni terpaksa laa bayar ansuran.. then guna laa AEON Credit.. Korang tau x AEON Credit? AEON Credit ni menyediakan kemudahan bayaran ansuran mudah.. Kira macam bank jugak laa.. buat loan.. Bila ejulz buat permohonan melalui kedai motor tu, AEON Credit reject sebab ada masalah "055" ke "505" ke "555".. ape benda laa yg diorang bagitau.. Bila ejulz tanya balik diorang kata sangkut kat Bank Negara. mungkin ada payment loan yg tertunggak.. Then, ejulz terpaksa la mintak tolong member bawak g Bank Negara. Bila pergi sana xde pulak masalah.. Tanya kat pegawai kat Bank Negara, payment semua ok.. xde masalah..

Call lagi AEON Credit, then dia suruh apply sekali lagi n attach sekali surat dari Bank Negara.. Bila semua dah settle, tanya lagi kat AEON Credit.. Diorang kata reject lagi. Then ejulz nak direct line pegawai yg reject tu, sebab nak tau ape sebab dia reject.. Dengan selamba pegawai kaunter tu cakap xde.. yg buat ni ramai.. dah la dgn nada yg menyakitkan hati.. memang bangang laa.. Ejulz kalau x terpaksa memang x hingin la nak tambah hutang kat AEON Credit ni.. Dah la interest tinggi.. Cekik darah.. Dulu beli motor harta RM6+++ boleh jadi RM8+++ bila pinjam kat sana..

Kalau betul la ejulz x layak nak pinjam, ejulz x kisah.. Yg ejulz sakit hati, bila ejulz nak tau ape yg buat kene reject tu.. bila nak semak memang x dpt.. Dah la pandai2 kata masalah Bank Negara.. Dah laa xde transport.. pegi KL Bank Negara pun mintak teman member..

BLAHHH LA AEON CREDIT!!! SEKALI AKU DAH TERKENE CAMNI XDE LA AKU GUNE SERVIS KO LAGI!! MACAM HAREEEEMMM!!

14 comments:

  1. guna loan bank x leh ker??bank rakyat interest dia rendah ckit..

    ReplyDelete
  2. uishhh. sabe ejulz, sabaaa.
    wat keje part time r. hikhik

    ReplyDelete
  3. asak x jual kat membe je ejul? Ley la lam rm 2 ribu lebih...

    ReplyDelete
  4. ima: ada keje partime kosong ke..? heHe

    ReplyDelete
  5. zOeY zAu YaH : gelak pulak die.. ish3.. :P

    ReplyDelete
  6. ROROI : kacau injen bro.. kalo nak repair pun seribu lebih.. kedai angkat 3 lbh. tolak repair 1500 je..

    ReplyDelete
  7. asroL : bawak bersabar bro...tentu ada hikmah sebaliknye...('',) ai lebih syor kan yu buat bayaran ansuran by hand (terus ke kedai setiap bulan) tanpa melalui apa² kompeni...memam lah payah nak jumpa dah yam amalkan camtu...hmmm~ cemana nak buat? kalo ada RM banyak boleh lah cite, kan? ai akan tolom sedaya upaya apa yam ai buleh tolom..tadi razmi pun da cite kat ai sepanjam ai xde kat opis hal yu ni...

    p/s : Sila lah BlogWalking ye...tengkiu...
    1.New Entry ".:.TERHARU & MENGHARGAI.:."

    ReplyDelete
  8. sape nk join contest n mnang hadiah lumayan bleh la click cni ;) http://penglipurlarafasola.blogspot.com/2011/03/april-fool-photo-contest.html

    ReplyDelete
  9. sape nk join contest n mnang hadiah lumayan bleh la click cni ;) http://penglipurlarafasola.blogspot.com/2011/03/april-fool-photo-contest.html

    ReplyDelete
  10. Bro_monday: seb baik dh settle bro..terus angkat helmet yamaha bro.. ahaHa

    ReplyDelete
  11. Fasola: insyaallah nnti join.. :)

    ReplyDelete
  12. salam sory mencelah, sabar la bro, diaorang tu memang kalau berduit nak bagi pinjam, kita tak ader duit la nak meminjam. sabar ada hikmah tu.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...