Friday, 25 March 2011

Alhamdulillah dah settle masalah..

Alhamdulillah masalah transport dah settle.. terima kasih la kat kawan2 yang banyak membantu dan memberi info. Dalam masa nak uruskan motor selepas eksiden ni memang banyak dugaan.. Satu persatu masalah..

Mula nak repair je motor tu.. target dalam RM500 je nak repair.. sekali tengok enjin pun bermasalah lepas eksiden tu.. bila dah main enjin tu, tau la berapa dah kene keluarkan duit.. sekali total semua seribu lebih.. dah tengok teruk sgt trade in je la kat kedai.. dengan kerosakan yg teruk sgt, tauke kedai sanggup ambik RM1500 je.. nk senang ejulz pun try la apply AEON Credit untuk buat bayaran ansuran bulanan.. Sekali AEON Credit reject sebab sangkut kat Bank Negara.. Bila pergi kat Bank Negara pulak, pegawai kat situ pun tunjukkan report kewangan ejulz.. Diorang kata bersih.. xde masalah..

Call sekali lagi AEON Credit.. Diorang suruh apply lagi.. sekali reject lagi.. memang menyakitkan hati dan menyusahkan customer.. Bila kita tanya sebab ape reject xde jawapan pulak.. teringin nak tau ape yg buat diorang reject, tapi sampai sekarang xtau.. mungkin ada hikmah apabila diorang reject.. xde laa nak bayar interest diorang yang hampir RM3000..

Alhamdulillah dapat sumber utk beli cash.. akhirnya semua dah settle.. senang sikit la nak pergi keje..

10 comments:

  1. Alhamdulillah....senang la keja sket..hehehhe....

    ReplyDelete
  2. baguslah ya..elak berhutang la hikmahnya ya..^^

    ReplyDelete
  3. Salam.

    Saya tengah buat survey pasal blogging untuk kertas projek saya. So, kalau berkenan sudilah isi questionnaire di bawah ini. Thank you so much 

    https://spreadsheets.google.com/viewform?hl=en&pli=1&formkey=dGlZbzRKVmtxWWhPOWt3c0hIdzF5T0E6MQ#gid=0

    Salam,
    Lily
    Note: Sila abaikan jika anda bukan pelajar IPT. 

    ReplyDelete
  4. Qaseh : senang sikit nak g keje.. :)

    ReplyDelete
  5. Nur Liyana: heHe.. tau xpe..

    ReplyDelete
  6. BeeWhiteRoses : ya laa.. selamat 2 ribu lbh jd bunga.. haHa

    ReplyDelete
  7. ika puk puk : alhamdulillah.. :)

    ReplyDelete
  8. Lilyel : insyaallah.. pjj kire boleh la ek. hiHi

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...