Thursday, 10 March 2011

Dara oh Dara!!

Dara oh dara!! eh silap.. Darah oh darah!! Arini first time ejulz cucuk jarum ambik darah.. Ejulz pergi ke Hospital Angkatan Tentera Tuanku Mizan buat pemeriksaan kesihatan.. Nak join Askar Wataniah wei.. heHe..

Mula2 sampai je kat situ ambik sorang 1 botol.. nak simpan air kencing.. heHe.. Dengan muka control macho ejulz bagi botol berisi air kencing kat nurse yg cun.. adehh!! malunya.. ^.^

Lepas buat ujian air kencing, diorang ambik darah pulak.. Ade sorang nurse tu, x berani ambik darah ejulz.. Mungkin dia tengok ejulz ni macho sangat kot. Sampai takut nak ambik darah.. haHa.. xde laa.. Mungkin dia tu student nurse yg tengah praktikal kot.. Last2 nurse yg sorang lagi ambik darah ejulz.. cucuk guna jarum beb.. haHa. Muka ejulz control macho je kene cucuk, tapi dalam hati tuhan je tahu.. huHu. Mata pun x berani pandang jarum yg diguna utk cucuk tu.. haHa.

Lepas ambik darah sepatutnya kene buat x-ray.. Tapi pihak hospital kene buat dalam pukul 2 ptg.. Jadi terpaksa laa tunggu pukul 2 utk buat x-ray.. Sementara tunggu pukul 2 kitorang makan dulu kat cafe..

Sementara tunggu pukul 2 sempat jugak tengok cerita lakonan Marshanda.. heHe.. Lepas bagi borang n ambik nombor, kitorang tunggu giliran nak buat x-ray.. (sambil2 tgk cerita Marshanda.. :) then, semuanya selesai.. Harap2 semuanya ok dan ejulz terpilih utk join askar wataniah.. :)

16 comments:

  1. wahh..nk jadi askar wataniah..layan juak ktk cerita ya..haha..=)

    ReplyDelete
  2. pehh..tajuk memang cannot go laa...hahaha..:P

    ReplyDelete
  3. huhuhu...

    kamoo drh apa..yana A positive..hahahhahah

    ReplyDelete
  4. fuhhh..moga terpilih yer.....ish...ingatkan dara apa tadi..darah la..heheh

    ReplyDelete
  5. KHAIRUNNIESA : mok aktiv sikit.. layan la cita ya.. haHa

    ReplyDelete
  6. Bee: Dara.. Tajuk mok gempak sikit.. haHa :P

    ReplyDelete
  7. Myra: Nape tajuk tu? haHa..

    ReplyDelete
  8. Yana: entah laa.. x ingt.. kalau x silap O kot.. heHe. Semalam bagi darah je.. keputusan pun blm kluar.. heHe

    ReplyDelete
  9. HonEyBuNNy : thankz.. tu sebutan org cina.. "delme dala o.." (mcm bnyi dara) heHe

    ReplyDelete
  10. asroL : patut lah ai x nampak yu kat opis semalam!!! cuti rupanye...bagus lah nak masok program askar wataniah...('',)

    p/s : Sila lah BlogWalking ye...tengkiu...

    1.New Entry "SERAM SEJUK~adehhh~"

    ReplyDelete
  11. x dpt bagi sumbangan kat sport, sumbang kat sini je la bro.. ahaHa

    ReplyDelete
  12. cehhh ! ingatkan entry pasal dara. terkene la :) xpenah lagi cek darah jenis ape. takut tgk jarum tu hehe

    ReplyDelete
  13. My Bloggie ! : dulu cek darah kat ujung jari je.. tapi semalam cucuk jarum kat tangan.. huu.. sakit.. tapi muka control macho.. haHa

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...