Friday, 18 March 2011

Niat nak pergi kerja tapi x jadi.. huH!

Memang susah kalau xde transport kan? Bila motor ejulz cedera parah akibat kemalangan aritu, ejulz dah jadi hilang arah.. Nak ke sana x boleh, nak ke situ x boleh.. erm, sabar je laa.. Arini bukan setakat niat je nak pergi kerja, tapi memang dah bertolak keluar dari rumah seawal 6.30 pagi tunggu bas menuju ke kompleks C.. Dari kompleks C biasanya disediakan satu van utk ke ofis ejulz sebab nak ke ofis ejulz bukannya senang.. kene naik 2 - 3 buah bas.. tu pun ntah sampai ke tidak.. huHu. Xtau pulak pakcik driver van tu cuti rupanya arini.. adoiiii!! buat penat je keluar rumah awal2 dengan keadaan kaki yg masih terhencut2..

Dah tau pakcik tu cuti, ape lagi, terpaksa la ambik keputusan cuti lagi.. xde transport.. Masa tunggu bas nak balik ke rumah tu bukan main susah.. adeii.. buat sakit ati je dgn driver bas ni.. bila time ejulz tanya, dia kata x pergi kawasan rmh ejulz padahal nombor bas tu memang menuju ke rumah ejulz pun.. tapi ejulz berfikiran positif la kejap.. mungkin dia nak pusing ke tempat lain dulu kot.. then, bila jumpa bas yg nak menuju ke rumah ejulz pulak, dia boleh bawak laju2 sampai x sempat nak tahan.. dah la kaki xleh nak lari.. memang menyakitkan hati.. sebab tu la ejulz x suka naik bas.. tapi dengan keadaan sekarang ni, terpaksa la menahan hati yg sakit tgk driver bas.. adeiiii.

WQN!!! bila la ko nak sembuh?? :(

2 comments:

  1. ngek ngok jual driver pas pya..nang patutla org Malaysaia sik suka makey kenderaan awam..;(

    ReplyDelete
  2. Bee: ya laa.. bas dah kacak.. siap ada ekon gik ya. tp driver hampeh..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...