Saturday, 5 March 2011

Softlens


Semuanya gara2 futsal.. Ejulz ke alamanda pagi tadi.. Nak beli contact lens.. Pertama kali nak guna contact lens.. Xtau mana yg sesuai utk sport.. Ejulz kan suka bersukan. heHe. Ejulz pergi kedai cermin mata.. then terkial2 cari contact lens.. almaklumlah x penah guna.. haHa. Pekerja yg layan ejulz tu awek.. Pergghh!! ape lagi cuba la mengayat.. huHu. Berikut antara perbualan ejulz dgn awek kedai tu;

Ejulz : Berapa harga contact lens ek?

Jurujual : Encik nak yang mana?

Ejulz : Saya first time nak gune.. Mana yg sesuai untuk sport?

Jurujual : owh! kalau untuk sport saya suggest softlens..

Ejulz : Berapa harga ek?

Jurujual : RM60 sekotak.. 1 kotak ada 3 pasang.. 1 pasang boleh gune sebulan..

Ejulz : Ok.. saya beli.. camne nak pasang ek?

Jurujual : first time gune ek? (dia tanya lagi, padahal ejulz dah bagitau awal2)

Ejulz : yup..

Jurujual : xpe.. biar saya tunjukkan.. ( dia bawak ejulz ke satu bilik kecil n tunjukkan cara2 pasang..)

then ejulz pun cuba.. tapi x dpt.. last2 dia tolong pasangkan.. tapi ejulz suruh bukak balik.. takut xtau nak bukak kat rmh. haHa..


Kat rumah baru cuba pasang sendiri.. Yang sebelah kanan dah dapat.. tu pun 4 - 5 kali cuba.. then nak pasang sebelah kiri.. bukan main susah.. last2 x jadi pasang.. then buka je yg dah pasang kat sebelah kanan tadi.. Ingatkan senang pasang contact lens ni... susah jugak rupanya..

p/s: sape2 ada pengalaman pasang contact lens x? boleh share?

18 comments:

  1. hahah~~~ la...mula2 nang susah...
    dh lamak2 lak biasa la ya...
    dolok tme first kazen tlg pasang..
    siap kenak marah gik...hahaha...
    sbb nya susah mok pasang kat mata mek haha...
    so chaiyok2....

    ReplyDelete
  2. saya pengguna tegar lens! mula2 mmg rasa ssh.sbenarnya sng jek.awk selalu la praktis bubuh dan buka.yg penting jaga elok2 dan pegg lembut2.time nk bubuh dn buka tahan mata tu skit.jgn kelip2..mesti sng punya.jgn guna kuku.guna hujung jari ok.kuku mesti pendek dan bersih.

    ReplyDelete
  3. kehkeh benda tu kena selalu trai pakai..bru lelama ok, tp time tido jgn pkai noh huhu

    ReplyDelete
  4. susah oo..dri dulu smpai skang xleh nk pakai

    ReplyDelete
  5. bro ejulz nape kite same eyh semalam ana cari tentng cntct lens sebab nak try pakai,takot pon ade...tapi nak try juga hehehhe

    ReplyDelete
  6. NUR AYNIE : nang susah.. gelik bila jari kenak bijik mata.. eeeee.. knk tok dah pandei la ktk pasang dirikpun?

    ReplyDelete
  7. zOeY zAu YaH : tadi berjaya pasang 1.. bila nak buka lagi susah.. gune 2 jari.. nervous jugak tadi takut xdpt nak kuarkan.. hiHi

    ReplyDelete
  8. efa : takut.. heHe.. ni mata sblah kanan macam dh lain rasa.. sebelah yg berjaya pasang td..

    ReplyDelete
  9. misz sheyla: dh berjaya pasang jugak ke? hiHI

    ReplyDelete
  10. anaiha yusof : baru nak cuba jugak ke? ejulz dh beli pun tp x reti gune.. hiHi

    ReplyDelete
  11. ,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
    //__l_l_,\____\,__
    l_---\_l__l---[]lllllll[]
    _(o)_)__(o)_)--o-)_)___
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    " Antara kau dan aku
    Blog ini sebagai pengantara”
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Maaf kerana lama tak berkunjung yerrr .. kerana ade masalah pada laptop aku..baru hantar repair lerr...

    uihhhh mata anda pastinyerrr menawan kan di lihat orang... tp aku tak sesuai pakai pasal mata aku akan pedih merah kalau pakai lama

    ReplyDelete
  12. sgt2 teringin nak pekey tapi sik pernah menjadi..Mata mesti berair lepas ya..seksa rasa..So, redha jak la pakeyt spec sampey tua..;p

    ReplyDelete
  13. Afzainizam : owh.. boleh pulak merah mata ek..?

    ReplyDelete
  14. The Bee And The White Roses : kitak penah nak cuba pakei juak laa? erm, kmk pun xtauk dpt x pakei tok..

    ReplyDelete
  15. pernah tapi memang setiap kali nak pakey, mmg mata akan berair. Pakey spect lebih baik kot. (untuk kmk la) huhu

    ReplyDelete
  16. The Bee And The White Roses: kmk pun belum pandei gik.. heHe

    ReplyDelete
  17. tahniah coz dah berjaya melangkah setapak pakai lens....
    if kalo nak pandai pakai...g office pakai la....lens ni ok jer..tp mase nak pakai jer pedih sikit..pastu nak bukak senang jer....kn yakin masa nk pakai...jangan suh orang sebelah office anda pasang kan...coz die x berani....

    ReplyDelete
  18. yati2! yati terer bab contect lens nih. bahaha. riak semacamm. hihi. takdelaa. byse2 je. mula2 pkai mmg begituu~ ^^

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...