Wednesday, 13 April 2011

Urat Oh Urat kenapa berdenyut!!

Assalamualaikum,

Selamat pagi & Salam 1Malaysia..

Urat Oh Urat kenapa berdenyut!! Malam tadi seperti kebiasaan ejulz dan member2 ada aktiviti futsal.. Setiap malam selasa.. Minggu lepas ejulz mula main selepas eksiden aritu.. Tapi main sikit2 je laa.. tendang pun slow2.. Sebab dah lama x main, paksa jugak main.. heHe.. Minat punya pasal.. Nak jadi macam C.Ronaldo.. haHa..

Nak dijadikan cerita, malam tadi ejulz main la pulun abis.. ingatkan kaki dah ok lepas urut aritu.. Sekali ejulz cuba merembat dengan kuat, TUINGGGG!!! Rasa ada spring pulak kat kaki.. Terus keluar padang.. main sekejap je.. Rasanya 5 minit pun x sampai..

Niat di hati nak main untuk Liga Super Futsal KBS yang dijadualkan sabtu ni.. Tapi kaki pulak jadi camni.. sedih!! sedih!! Ejulz nak sangat main futsal.. waaaaaa.. Rindu laa nak beraksi dgn lincah n nak impruv tahap permainan..

p/s: ada x sape2 kat sini yg tahu camne nak buat ngan kaki ni ek? Urut selalu ke? Letak ais ke? Rendam lam air suam ke? sape2 yg tau pasal perubatan ni tolong explain ek.. plizzz

44 comments:

  1. huu~ mbak ilek2 dlok la. lak2 dah sihat baru main. k? hihi

    ReplyDelete
  2. chill...relax dulu...dah baik nnt baru lah main futsal menggila...:)

    ReplyDelete
  3. alamak xreti la...
    tapi biase dengar kene selalu urut la..
    sori xdapat nak membantu.. :)

    ReplyDelete
  4. ubat takde.. take rest sampai kaki sembuh jek.. hehehehe.. rajin2 berjalan gerak kaki ek.. biar alah bisa tegal biasa.. :)

    ReplyDelete
  5. Mmm.. Ko sakit katner ni?
    Ankle ka tau mana?
    Lau ankle aku syorkan ko balut dgn halia tmpt tu.. Aku pernah buat masa aku injured seminggu lagi sblum futsal piala milo dulu.. Biasanya darah x jln dgn bgs tu yg sakit tu.. lain la klu ada retak.. Hamstring x kot. Hamstring lain... Tp klu kena hamstring blh smpi 2bln o00o0..

    Mm men Liga Super jg ka? Apa nama team? Aku pn main jg.. Aku main utk MOF (Khazanah)..

    Jd blh la friendly ni kn..

    ReplyDelete
  6. jmpe doc la..
    nt laen pulak jdknye..

    ReplyDelete
  7. urut gan minyak + bawang :)

    ReplyDelete
  8. KIHKIH.LAWAKLAH PULAK.LAIN KALI JANGAN PULUN HABIS BILA MAIN XD

    ReplyDelete
  9. :: Nonoy :: ya la towk.. terpaksa rileks jak.. boring2..

    ReplyDelete
  10. safarina adnan : masalahnya x tahan ni.. heHe

    ReplyDelete
  11. first mek mok mdh ::hehe,,sian nya lok,,

    kedua :: boh mbak main lok kaki msih sakit yaa,,lak mkin sakit,,~arap2 dijauhkn laa~

    ketiga::cubalah urut cara kmpg,,boh urut dmpun,ne tauk ada urat yang tbelit kah apa,x-ray kah,,

    ReplyDelete
  12. Nabila Shamsudin : xpe.. saje je tanya pendapat kwn2 blog ni.. mane tau ada tips yg berguna.. heHe

    ReplyDelete
  13. b a m b a m ' s : xde ubat.. ubat tahan sakit masa kuar hospital dulu ada laa.. tu la.. ejulz nak aktif balik g gym.. boleh buat yg ringan2..

    ReplyDelete
  14. EB : tq 4 info bro.. mungkin betul kot darah x jln lancar..

    aku team CPK ONE.. x penah menang lagi bro.. ramai injured je mmanjang.. kalo ada masa kita friendly..

    ReplyDelete
  15. Cik Ezy : ejulz ni jenis malas sikit nak jumpa dok.. aritu pun diorang xray kata xde pape..

    ReplyDelete
  16. PuPeL : minyak ape pupel.. minyak masak ke?

    ReplyDelete
  17. Izyan Masri: laa.. lawak pulak.. betul2 x dpt main ni.. nak jadi mcm c.ronaldo mesti la pulun abis.. heHe :P

    ReplyDelete
  18. ashikin: dah xray riya.. dok kata xda papa.. nang kamek nak urut cara kpg.. tp ctok susah nak carik org urut cara kpg..

    ReplyDelete
  19. ktk rhat la lok dr maen futsal ya...bg urat ya ok cket..klak dh ok bru maen gk..nya mok rhat juak bh..hihi

    ReplyDelete
  20. pergilah berurut..maybe sakit lama tak baik lagi kot

    ReplyDelete
  21. bg la kaki tu rehat dulu,. smoga berjaya jd c.ronaldo.!

    ReplyDelete
  22. ktk g berurut jak..insyaAllah ok..kaki ktk selauk ya bah *mcm tauk2 jak* heee~

    ReplyDelete
  23. Jiwa Lara : ya laa.. tpaksa juak rest tok.. niat nak nolong kwn2 k main tounement..

    ReplyDelete
  24. relax la dulu jangan men buat sementara ni,lepas tu tiap2 hari ken letak minyak jangan urut terlalu kuat t salah urat pulak,lembut je,jangan buat keje berat macm tendang2 orang ka,heheh nanti takot tergeliat lagi..

    ReplyDelete
  25. Ila : dah urut dulu.. insyaallah nak carik yg betul2 pandai urut tradisional..

    ReplyDelete
  26. sabenazakey : bukan nak jadi c.Ronaldo.. nak tiru skill nya jak.. heHe

    ReplyDelete
  27. kathy : sebelum tok x penah rasa selauk.. xtauk la tok namanya selauk ka apa.. haHa

    ReplyDelete
  28. ana: sedih betul laa.. x dpt main futsal.. :(

    ReplyDelete
  29. patot lepas kena terus letak ais rasenye..lepas tu urut2 aa..

    ReplyDelete
  30. kaki u perlu kan rehat.So bila bermain tu ingat lah kaki tersyg....hehehe. Apa yg blh buat lah.After bermain tu rendamkan kaki tu dgn air suam letak kan aromaterapi sikit........then kalau rajin urut dgn minyak lavender.....kaki pn stress tau^_^

    ReplyDelete
  31. cuba rendam ngan air suam selalu..then cr sesiap yg pandai urut..ada urat yg lum sembuh tu kot?nnt bengkak lg susah.moga cpt sembuh ye ejulz..

    ReplyDelete
  32. just take a rest don't put yourself in games now..! prevention is better than cure...is it?

    ReplyDelete
  33. Rase mcm ade salah urat tu. Sbb tu bile awk main dan tkene dekat urat yg slah tu dy akan effect. So, cepat2la gi urut utk betulkan urat tu. Takut lg teruk je nnt. :)

    ReplyDelete
  34. jaya jr ; 2 r pasal.. ni effect lepas eksiden aritu..

    ReplyDelete
  35. Yu'Yu : waaaa.. aromaterapi?? heHe

    ReplyDelete
  36. sis LM : tu yg konfius tu.. ada org kata letak ais.. ada org kata air suam.. tapi masa g kedai urut aritu mmg dia rendam lam air suam dulu sblm urut.. tpi tu urut cina. sedap gak tp still rasa lagi..

    ReplyDelete
  37. Aimifiqa: takut pulak rasa nak main bila dgr urat2 ni.. takutt..

    ReplyDelete
  38. cik ayin : sampai hati cik ayin kata camtu.. sedihhhh ;(

    ReplyDelete
  39. asrol : kan ai dah kata, jangan turun lagi...yu sepatutnya rehat dulu...biar betul² sembuh...kaki ni lain sikit tau...urat di tapak kaki tu palim pentim, yu kan pernah tengok jadual sains...ianya memainkan peranan pentim dalam organ tubuh badan kita...x caya cuba search kat gogel...('',) apa pun, sabtu ni jom kita dok tepi padam bagi sokongan kat team futsal kita...kita kan pengurus dan penolom pengurus,,,koh koh koh

    ReplyDelete
  40. hehee.. ciannya dia x dapat nak jadi christiano ronaldo.. apa2 pon semoga cepat sembuh ye... ^^

    ReplyDelete
  41. hehehe....2 mksdnyer kna maen slaloo....kihkihkih

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...