Sunday, 24 July 2011

CONTEST : MENYINGKAP PENGORBANAN MAK DAN ABAH

Lama jugak rasanya x join contest ni.. heHE.. semalam baru dpt hadiah GA dari Imaza.. thankz ya Imaza.. cantik baju tu.. hehe :)

Dah lama kwn2 ejulz x tag.. dulu ramai jugak yg tag.. kalo ejulz ada masa ejulz buat laa.. tapi ejulz nak mintak maaf kalo ejulz x buat mana2 contest or GA yg korang tag ek.. kadang2 ejulz pun sibuk jugak.. kadang2 free tapi xde idea.. heHe

ok, harini dgn tidak segan silu ejulz nak join contest dari Carrot Polysacaride.. ejulz tertarik dgn contest ni sbb tetiba ejulz teringat pengorbanan mak ejulz masa ejulz kecik2 dulu.. nak tau? baca sampai abis k.. heHE

ni banner die:

ape yg pelu ejulz buat dalam contest ni?

1. letak banner [done]

2. buat entry bertajuk " contest menyingkap pengorbanan mak dan abah " [done]

3. kalau kurang dari 5 orang yang join contest nie akan di batalkan yer [ni terma syarat empunya contest.. heHE]

4. jadi followers alang [done]

5. kena buat dalam bentuk cerita..[done.. tgk kat bawah k.. ]

6. tag kengkawan.. [done]

7. tarikh tutup adalah 8.8.2011

8. link kan entry ruangan coment blog carrot [done]

9. sebarang masalah jugak buleh coment di bawah [xde masalah.. heHe]

10. korang rasa contest nie best dan perlu dikongsi? jangan lupa tekan "like" button :) [done]

oK, sebenarnya ejulz percaya banyak pengorbanan yg diberikan oleh mak ayah kita masa kita kecik sampai la kita dewasa dan berjaya.. apa yg ejulz nak ceritakan adalah salah satu pengorbanan mak ejulz yg x dpt ejulz lupa sampai sekarang.. kalo nak ceritakan semua jasa2 mak ayah ejulz memang x cukup muka depan blog ni kot..heHe.. banyak sangat.. x terkira... ejulz cite satu je laa..

ok, ejulz masih ingt lagi masa ejulz sekolah rendah dulu. masa tu banjir teruk kat kawasan rumah ejulz.. masa tu rumah kitorang masih rumah bertangga.. maksudnya tinggi la kan. x masuk air.. heHe.. kalo masa main tu ok la.. basah2 pun xpe.. tapi masa nak pegi sekolah mmg masalah la kan.. dari rumah nak ke jalan raya mmg terpaksa redah air.. jadi pada masa tu ejulz masih ingt lagi, mak ejulz dukung ejulz sampai ke jalan supaya seluar sekolah x basah kene air.. wpun ia nampak remeh, tapi bagi ejulz itu pengorbanan yg sgt besar.. semata2 nak anaknya berjaya dalam pelajaran.. kalo nak diingatkan balik memang banyak pengorbanan yg dberikan.. Jadi, kita sebagai anak adalah wajib membalas jasa kedua ibu bapa kita.. Semoga Allah membalas budi dan jasa mereka dengan memberikan tempat disisiNya kelak.. amin..

ok.. kali ni nak tag:














20 comments:

  1. thanks join...n gud luck ^^

    ReplyDelete
  2. kasih ibu membawa ke syurga , kasih ayah semasa berada :)

    ReplyDelete
  3. good luck..

    besar pengorbanan mak ayah kita kan....jasa diorg xkan terbalas...diorg sanggp menjaga kita semua adik beradik..

    jom hargai ibu bapa kita selagi mereka masih ada...;_)

    ReplyDelete
  4. sherah : sama2.. harap2 leh menang.. heHe

    ReplyDelete
  5. nawal addina : kasih ibu sampai ke syurga.. :)

    ReplyDelete
  6. syarifahsidrus : betul tu.. xkan dapat dibalas.. :)

    ReplyDelete
  7. ILA HonEyBuNNy : jom.. :)

    ReplyDelete
  8. Asyila Zainuddin : jom kita sayang mak ayah kita..heHe

    ReplyDelete
  9. sayang........where r u???

    ReplyDelete
  10. wahhh nak join!!! tapi enna selalu lupa, camne? aha

    ReplyDelete
  11. noryn : sory syg.. bruk prasan komen ktk ctok.. lmk x bkak blog..

    ReplyDelete
  12. Enna Banana: buat laa reminder.. heHe

    ReplyDelete
  13. good luck!
    hmm..klu nk kire x mmpu kite nk blsnye..toiching jap...

    btw..jiwang lagu

    ReplyDelete
  14. asroL : gud lak!!!! ('',) masih kena luangkan masa sikit untuk buat...koh koh koh

    ReplyDelete
  15. BRO_MONDAY : buat jgn x buat bro... mane tau ada rezeki..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...