Monday, 15 August 2011

Pemergiannya ketentuan Allah..

Dalam kesibukan menghitung hari balik ke kpg..
Dalam keghairahan nak menyambut aidil fitri..
Dalam kegembiraan menyambut putera dan puteri baru..
menyambut anak buah baru dalam kehidupan ejulz..
Thaqif & Azra Syauqiyyah..

Ejulz dimaklumkan oleh family yg Azra Syauqiyyah berada dalam keadaan kritikal malam tadi.. Dan telah dimasukkan ke hospital.. Allah saja tahu bagaimana perasaan ejulz pada masa tu.. X henti2 berdoa kehadratNya semoga Azra disembuhkan..

Tapi Allah lebih menyayanginya.. Pagi tadi, family ejulz call bgtau yg Azra dah tiada.. Jenazah akan diuruskan pada hari ini juga.. Harap kak chik ejulz banyak2 bersabar dan tabah dalam menghadapi cubaan dariNya.. Ejulz sendiri pun x boleh nak bcakap ngan kak chik ejulz.. ejulz tau dia mmg tgh sedih sangat2.. lebih2 lagi baby 1st.. Ejulz harap kak chik redha dengan ketentuanNya.. Allah lebih menyayanginya..

Azra, paksu mintak maap sbb x dpt nak balit kpg diat Azra buat kali terakhir..
paksu xsempat diat Azra.. sempat ngga gambar Azra jak..
wpun paksu jauh.. paksu x sempat ngga Azra, paksu mok Azra tauk yg paksu sayangkan Azra..

 Alfatihah.. Semoga Azra ditempatkan bersama2 orang yg beriman.. amin..

25 comments:

  1. hah, yien baru lepas baca entry di bawah nie..

    takziah yerh..
    semoga azra di tempatkan bersama org2 yg beriman..

    banyakkan bersabar...

    ReplyDelete
  2. innalilla..
    baru je farah baca cerita baby comel tu..
    tabah ya.. mungkin dia tahu dia x mampu untuk harungi hidup didunia yang serba kekurangan nie..
    insyAllah dia bahagia di sisi-Nya..
    baby tu comel.. :(

    ReplyDelete
  3. al-fatihah...

    kesian baby comel.. :((

    ReplyDelete
  4. Al-Fatihah...

    hmm..syurga untuknya kan..

    ReplyDelete
  5. al-fatihah..last year raya ke 9 kmk lalui benda yang sama mcm tok..bila anak buah yang baruk lahir 2 hari meninggal dunia..Allah jak tauk apa perasaan kmk masa ya..agik2 bila ngga keadaan kakak mek..apa2 pun kmk hrp ktk sabar k..

    ReplyDelete
  6. sabar ejulz

    mungkin ada hikmah di sebalik pemergian dia

    Allah lebih sayangkan dia,semoga kelak dia menunggun ibunya di pintu syurga

    ReplyDelete
  7. takziah ya dik ..
    dah dijanjikan tempat bb azra disana dik .. doakan banyak2 yaaa

    ReplyDelete
  8. sabar ye.. takziah.. tapi takpe, mesti tempatnye di syurga InsyaAllah.. :)

    ReplyDelete
  9. takziah, allah lebih sayangkannya

    ReplyDelete
  10. ejul..saye tak mampu bkata ape2..potongan ayat nie, saye hadiahkan, mungkin dapat menenangkan hati, insyaAllah..

    Allah Ta’ala berfirman:
    يَاأَيُّهَا الَّذِينَ ءَامَنُوا اصْبِرُوا وَصَابِرُوا وَرَابِطُوا وَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ

    “Hai orang-orang yang beriman, bersabarlah kalian dan kuatkanlah kesabaran kalian dan tetaplah bersiap siaga (di perbatasan negeri kalian) dan bertakwalah kepada Allah supaya kalian beruntung.” (Aali ‘Imraan:200)

    Dan Allah Ta’ala berfirman:
    وَلَنَبْلُوَنَّكُمْ بِشَيْءٍ مِنَ الْخَوْفِ وَالْجُوعِ وَنَقْصٍ مِنَ الأَمْوَالِ وَالأَنْفُسِ وَالثَّمَرَاتِ وَبَشِّرِ الصَّابِرِينَ

    “Dan sungguh akan Kami berikan cobaan kepada kalian, dengan sedikit ketakutan, kelaparan, kekurangan harta, jiwa dan buah-buahan. Dan berikanlah berita gembira kepada orang-orang yang sabar.” (Al-Baqarah:155)

    Dan Allah Ta’ala berfirman:

    إِنَّمَا يُوَفَّى الصَّابِرُونَ أَجْرَهُمْ بِغَيْرِ حِسَابٍ

    “Sesungguhnya hanya orang-orang yang bersabarlah yang dicukupkan pahala mereka tanpa batas.” (Az-Zumar:10)
    Dan Allah Ta’ala berfirman:

    وَلَمَنْ صَبَرَ وَغَفَرَ إِنَّ ذَلِكَ لَمِنْ عَزْمِ الأُمُورِ

    “Tetapi orang yang bersabar dan mema`afkan sesungguhnya (perbuatan) yang demikian itu termasuk hal-hal yang diutamakan.” (Asy-Syuuraa:43)

    Dan Allah Ta’ala berfirman:
    يَاأَيُّهَا الَّذِينَ ءَامَنُوا اسْتَعِينُوا بِالصَّبْرِ وَالصَّلاَةِ إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصَّابِرِينَ

    “Hai orang-orang yang beriman, mintalah pertolongan (kepada Allah) dengan sabar dan (mengerjakan) shalat, sesungguhnya Allah beserta orang-orang yang sabar.” (Al-Baqarah:153)

    Dan Allah Ta’ala berfirman:
    وَلَنَبْلُوَنَّكُمْ حَتَّى نَعْلَمَ الْمُجَاهِدِينَ مِنْكُمْ وَالصَّابِرِينَ

    “Dan sesungguhnya Kami benar-benar akan menguji kalian agar Kami mengetahui orang-orang yang berjihad dan bersabar diantara kalian.” (Muhammad:31)

    ReplyDelete
  11. Innalillah..baby lagi dia kan..baru nak kenal dunia..

    ReplyDelete
  12. Ya Allah...

    ila pun baru terbaca entry bawah...

    al-fatihah untuk azra....

    insan kecil T_T

    ReplyDelete
  13. al-fatihah utk azra.
    DIA lagi tau ape yang terbaik.
    sabar ye.

    ReplyDelete
  14. takziah ye untuk azra.moga ditempatkan dikalangan orang orang yang soleh.amin

    ReplyDelete
  15. apesal kau tak balik ? aku baru nak kirim kek lapis..


    ahahahahah

    ReplyDelete
  16. Alfatihah. Allah lebih menyayanginya

    ReplyDelete
  17. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  18. innalillahiwainnailairaji'un..
    hurmmm ain fham..
    teringat arwah izzah.. baby pertama kakak yg dah pergi..

    ReplyDelete
  19. terima kasih atas doa semua.. yg pasti syurga kekal menunggunya..

    ReplyDelete
  20. Innalillah.

    Salam takziah ejulz.. sakit ape anak buah tuh.. hurmmm.. sedihnya nak raya nie.. :(

    Al-Fatihah

    ReplyDelete
  21. moga rohnya aman di sana ye ejulz..selamat hari raya buat ejulz juga sis ucapkan.maafkan salah silap sis selama kita bersahabat di alam blog ni ye dik

    ReplyDelete
  22. salam...

    takziah....syurga di sana menantinya!!!!!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...