Wednesday, 19 October 2011

Mari belajar bahasa Sarawak -Part 8

Salam..

Lama dah x share word2 bahasa Sarawak dalam ni.. Last buat entry pasal bahasa Sarawak ni kalo x silap bulan Mac lepas.. lama tu.. heHe. Ok, kali ni ejulz nak share ayat ni:


Agak2 word mane yang korang x faham? heHe.. mesti laa 'POLAH' kan? huHu

oK, 'POLAH' sebenarnya bermaksud, BUAT..


simple kan bahasa Sarawak..? hehe..

ok, tu saje utk hari ni.. kalo nak tanya jgn segan2 k.. :)

12 comments:

  1. :)

    malaysia unik kn ada pelbagai dialek hehe

    ReplyDelete
  2. tolong ajar saya cakap sarawak ! hehe..

    ReplyDelete
  3. haha mana ada simple...payah la hehe
    polah jauh beza dgn buat HEHE

    ReplyDelete
  4. El-Janna : mcm x sesuai laa.. tulis @ taip komen lagi sesuai.. heHe

    ReplyDelete
  5. Niena Pengembara Ilahi : tau xpe.. sy dialek bangsa lain kat swak ni pun sy x pandai.. bnyk sgt.. yg sy tau bhs melayu swak..heHe

    ReplyDelete
  6. IzZa izaLis ® : boleh je.. tanya je.. jgn malu2 ye.. :)

    ReplyDelete
  7. fatin hanani : alaa.. x smua perkataan dia jaoh.. heHe

    ReplyDelete
  8. EZAN IDMA : kalo nk tanya lebih tnye je k.. :)

    ReplyDelete
  9. bah kmk org sarawak..aja mek lok :P

    ReplyDelete
  10. mok ajar bhs apa? pdh jak.. hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...