Wednesday, 16 November 2011

16/11/11 - Hari Yang Menakutkan

Hari ini agak menakutkan ejulz..

Pagi tadi 'si dia' hantar sms ngadu sakit mata.. mata sebelah kiri katanya.. Ejulz hanya mampu nasihatkan dia banyak berehat.. sebab dia pun baru nak baik dari demam.. lepas hilang sakit mata, perut dia pulak sakit.. sekali lagi ngadu sakit perut pulak.. risau gak ejulz dengar.. ingatkan sakit perut pasal x bekfes..

kemudian dia kata nak g check kat hospital.. mak dia temankan.. sampai satu tahap ejulz hantar sms x berbalas.. hati bertambah risau.. tiba2 dpt satu msg berbunyi kira2 pukul 1.20 pm:

"Salam.. noryn msk wad.. mybe appdix.. lum cnfirm lg.." dari mak dia..

bila ejulz dpt msg tu, ejulz xtau nak buat ape.. maklum laa, ejulz duk jauh.. ejulz hanya mampu berdoa. Dalam pukul 5.36 pm, skali lagi msg berbunyi:

"Salam.. pasni noryn masuk o.t oprate apndix.." dari mak dia lagi..

Ejulz hanya mampu berdoa.. x mampu berbuat apa2.. pukul 7.56 pm skali lagi mak dia hantar sms:

"Apendix dah dikeluar.. tunggu proses jahit.. Noryn masih x sedar lagi.. doa sama2 smoga selamat.."

Pada masa tu ejulz x dpt bayangkan perasaan mak dia ketika melihat anaknya dlm keadaan yg sakit..

Ejulz terus berdoa dan terus berdoa.. Ejulz terus menunggu update dari mak dia.. tapi xde kabar berita.. Ejulz terus menghantar sms kepada mak dia dlm pukul 8.59pm :

"Camne keadaan Noryn makcik?.."

Maknya menjawab : "Alhamdulillah dah sedar"..

Alhamdulillah.. semoga noryn cepat sembuh dan sihat seperti selalu.. amin..


p/s : doakan Noryn cepat sembuh k kawan2..



x suka perasaan takut n risau camni.. dulu penah rasa camni masa arwah anak buah ejulz tengah tenat.. sedih sangat2..

14 comments:

  1. semoga noryn cepat sembuh...amin

    ReplyDelete
  2. ya..

    semoga noryn cepat sembuh dan sihat seperti selalu...

    amin..

    ReplyDelete
  3. semoga noryn cepat bait..kimsalam dengannya k..boh bingung gilak bah..insyaAllah xda apa..amin..

    ReplyDelete
  4. Smoga cik noryn cepat smbuh ye.. :)

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah...moga cepat sembuh ye..

    ReplyDelete
  6. sabar k...moga si dia cpt sembuh..:)

    ReplyDelete
  7. kita doakan sama2 . semoga noryn cepat sembuh .

    Amin ;)

    ReplyDelete
  8. bnykkan berdoa..

    yang penting memberi kata semangat untuk si noryn

    ReplyDelete
  9. skang dah ok ker?? nsb baik sempat operate be4 apendix pecah.. lg bahaya..huhuhu

    ReplyDelete
  10. Semoga Cepat Sembuh.... Amin..

    ReplyDelete
  11. terima kasih buat yg mendoakan.. alhamdulillah sudah semakin sembuh..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...