Monday, 28 February 2011

Sejarah 2008 berulang?!!

Sejarah 2008 berulang?!! ape yg berulang? heHe.. xde apa pun, cuma ejulz arini sampai ofis seawal 7.15 pagi.. Kalau dulu2 (2008) memang dah kebiasaan sampai ofis lam pukul 7 - 7.30 pagi wpun sepatutnya punch kad pukul 8.00 pagi.. Sebelum pukul 7.00 pun pernah jugak dulu (2008).. Sekarang datang pukul 7.15 dah kira dahsyatttt laa.. heHe.

Arini datang awal sebab bangun awal tadi.. Bangun pukul 5.00 dah x boleh tido.. Ni sebab member rumah buka tv dgn sound yg agak kuat la ni.. Kalau tengok xpe la pulak, ni main fb.. tv pulak pasang kuat2.. adeii!! Ntah ape2 la budak tu.. Nak 'sound', kang kecik ati pulak.. Ni lah payahnya kalau duduk dgn housemate yg lain pekerjaan.. Ejulz keje ofis hour, dia pulak keje sbg steward.. Keje ikut shift, x menentu hari kerja.. Erm!! layan je laa.. terpaksa la layan balik dengar lagu gune earphone.. wpun dah terkena mimpi ngeri aritu. Terpaksa laa..

Harap2 dia berubah la sikit lepas ni.. Bukan ape, takut jiran sebelah nyebelah, atas bawah komplen je.. Kang semua susah.. Erm!! malas la nak cakap banyak pasal tu..  heHe.

Sunday, 27 February 2011

Bosannya arini!!! xdo kojo cari kojo.. huHu

Pagi tadi pegi merempit ke S.A ada kelas.. Mengantok yg teramat sgt masa lam kelas tadi.. Mana x nye, malam tadi tengok Manchester United punya game sampai abis.. lebam biji mata lam kelas.. huHu.. Sampai lecturer tanya pun dah x fokus.. huHu.. malunya kene ketawa rakan sekelas.. sabar je laa..

Abis kelas sambung merempit terus ke rumah.. penat siot!! Kepenatan hilang setelah memetik tali gitar yg baru ejulz beli malam semalam.. Baru nak belajar main.. x reti main pun.. huHu.. sape2 yg reti main tolong beri tunjuk ajar k.. :).. Setelah belajar kod2 asas, ejulz melangkah ke alamanda.. boring dok sorang2.. member sorang keje, sorang lagi pegi johor ada kursus esok.. Tinggal la ejulz sendirian.. heHe

Kat alamanda ape lagi, ejulz mengorder nasi lemak + honey dew juice utk mengisi perut yg agak kekosongan ketika itu.. huHu.. tHen, jalan2 mencuci mata.. heHe. Tempat wajib pegi kalau ke alamanda adalah boling.. Agak ramai org main arini.. Ejulz tulis nama kat list menunggu.. tunggu punya tunggu, jeling punya jeling, cuci punya cuci (mata).. heHe.. Giliran x jugak sampai.. Last2 x jadi main..

Sebelum balik rumah singgah beli udang jap.. nak masak udang masak kunyit.. my feberet.. Siap tipon mak kat kampung lagi tanya resepi.. nak makan punya pasal.. heHe.. ok, nak share sikit resepi tu. simple je..

UDANG MASAK KUNYIT

BAHAN2:
1. UDANG
2. KUNYIT
3. GARAM
4. AJINOMOTO
5. MINYAK MASAK

CARA MEMBUAT:
1. CUCI UDANG.. BUANG SEGALA KOTORAN YG ADA PADA UDANG.. CABUT KEPALA DIA SEKALI.. HAHA
2. CUCI SEKALI LAGI DAN TUSKAN AIR CUCIAN..
3. LETAK SEDIKIT KUNYIT..
4. LETAK SEDIKIT GARAM..
5. DAN LETAK SEDIKIT AJINOMOTO..
6. KEMUDIAN GORENGKAN..
7. SIAP UNTUK DIMAKAN..

p/s: senang kan? biasa la hidup bujang kene la buat yg simple2 je.. nak buat lauk2 lain x reti.. huHu

Friday, 25 February 2011

Alhamdulillah dipermudahkan..

Baru je lepas layan sinetron Kejora dan Bintang.. heHe.. lepas layan baru la dapat nak buat entri.. kalau buat entri sambil layan cerita x feel.. heHe.

Arini, alhamdulillah semuanya berjalan lancar.. Pagi tadi ada urusan di KWSP.. sebelum tu pegi bank dulu nak buat pengesahan penyata bank.. biasa ambik nombor, beratur sampai 2 -3 jam.. tapi arini sekejap je.. x payah ambik nombor. tanya kat kaunter utama, then dia suruh pegi kuanter A terus.. Menunggu awek kuanter A tengah menjawab panggilan telefon.. Tunggu ada la lam 5 ke 10 minit. Seb baik telefon pasal kerja, kalau beborak ngan balak dia tadi memang dah kene sound ejulz dah.. huHu

Selesai mendapatkan cop pengesahan, ejulz terus ke KWSP dengan membawa dokumen2 yang perlu.. Berbaris lagi di kuanter utama. Sekejap je.. bila dia tengok dokumen2 ejulz dia bagi nombor.. keluar je baris terus nombor ejulz dipanggil ke kaunter 10.. x sempat nak duduk terus dipanggil.. huHu. tHen ejulz bagi dokumen2 tu kat pegawai di kaunter 10.. semak punya semak, alhamdulillah semuanya lengkap..

Kemudian, ejulz melangkah keluar dengan senyuman sampai ke telinga.. Mana taknye, ada awek cun di luar pintu.. (ini rekaan sahaja.. heHe) ok, kembali ke cerita realiti.. :P .. Lepas selesai di KWSP ejulz ke kedai perabot di Balakong.. kalau tak silap Cavenzi nama kedai tu.. Ni bukan ejulz yg beli.. Ejulz tolong member rumah je.. Tolong bayarkan..



Petang pulak ejulz ke Kementerian Belia Sukan (KBS) untuk sesi taklimat dan undian untuk Liga Super Futsal KBS - Putrajaya.. First time pegi KBS parking motor pun xtau kat mane.. Last masuk je kat tempat parking kete.. Mata mencari motosikal.. Mencari tempat parking motor.. akhirnya jumpa jugak.. Then cari lif, berpusing2 jugak nak cari lif.. almaklumlah pertama kali masuk KBS.. then tanya kat pakgate n dia tunjukkan.. Naik atas terus ke kaunter.. tanya kat cik adik manis yg jaga kat situ.. huHu. then dgn lemah lembut dia tunjukkan arah.. Masuk dewan tunggu taklimat dimulakan.. Ejulz telah mendapat undi A1.. waah!! tersenarai dalam kumpulan A.. nombor 1 pulak tu.. mesti first main nanti..

Selesai taklimat dan undian, ada makan2 pulak.. heHe. seb baik ejulz dah kenyang, so balik terus laa.. masa nak cari tempat parking motor tu agak menggelabah sikit.. bukan apa, ejulz LUPE!! LUPE parking kat mane.. heHe.. ejulz ingatkan parking kat tingkat bawah sekali (G2).. rupa2nya kat G1, patut la pusing 1 parking tu x jumpe,, heHe. Ingatkan dapat balik awal.. tengok kul 5 jugak abis taklimat.. hurmm!!

Bagi yang berminat utk join Liga Futsal ni sila ke website KBS.. Masih ada peluang.. Dibuka kepada kategori terbuka lelaki, bawah 18, bawah 12 dan kategori wanita.. Marilah sama2 kita memeriahkan majlis tersebut.. Photography contest ada, tayangan skrin besar ada, pertandingan karaoke pun ada.. dan banyak lagi aktiviti2 menarik..

"SAYA NAK JOIN BLOGLIST E-RA PASHA BOLEH??"

wOw! ada segmen dari e-ra pasha.. thankz invite yaa.. hiHi


syarat2 die.. baca lek lok k.. huHu.

1.Buat 1 entry yg bertjuk >> "SAYA NAK JOIN BLOGLIST E-RA PASHA BOLEH??"
2.Letak header e-ra pasha..
3.Cerita serba sedikit pasal blog e-ra..

Bagi ejulz blog e-ra dah cukup baik.. Kemas dan tersusun.. x berat sangat.. nak buka pun senang.. Sejuk je mata memandang.. heHe.. teruskan berblogging k.. :)
EJULZ BLOGGER WANITA/LELAKI

...........................................................

Thursday, 24 February 2011

Mak Dara 1st Giveaway (GA)

Mak oi!! Mak Dara ada GA laa..('',)

Ejulz nak join GA pertama MAK DARA PENULIS SKRIP ni laa.. hiHi

Terima kasih banyak2 kepada Bro_monday kerana sudi mengetag ejulz.. Kadang2 x termampu nak buat.. hEhe.. tapi akan cuba sedaya upaya di waktu lapang.. heHe
Ini dia banner bagi GA terbaik ni...

 
Nak bagi tajuk drama ape ek? ok, dah dapat...

 
TAJUK DRAMA : SI TANGGANG DENGAN BATU SEREMBANNYA

Cerita ni kesinambungan cerita Si Tanggang, anak yg derhaka kepada ibunya.. Keturunan si Tanggang.. Adakah keturunan Si Tanggang derhaka seperti Tanggang the lagend @ sebaliknya? tunggu drama ini.. [siap ada sinopsis lagi.. huHu]

nak join GA dari MAK DARA PENULIS SKRIP ni,?

skodeng blog Mak Dara cepat!!





HADIAH² YANG MENARIK!!!



TEMPAT PERTAMA

a)Nama anda (pemenang) akan Mak Dara masukkan dalam skrip terbaru Mak Dara yang berjudul Puteri Salamia dan menjadi nama salah satu watak didalam skrip itu.
&
b) Sehelai T-Shirt limited edition


 
TEMPAT KEDUA
Sehelai T-Shirt limited edition


 
TEMPAT KETIGA

TOP UP RM10



Tempoh GIVEAWAY Ini Adalah Dari 17 Februari 2011 Hingga 3 March 2011



Kali ni nak tag sape pulak ek?

ok, nak tag:



Siapa student UNISEL kat sini???

Salam.. Selamat pagi kengkawan.. Apa khabar? harap sihat selalu dan dilindungi Allah dari sebarang mala petaka.. Amin..

Ejulz nak tanya sape study kat UNISEL ?? Bukan ape, ejulz ada dengar yang YBhg. Tan Sri Ismail Adam telah dilantik menjadi Pro Canselor UNISEL yang baru berkuat kuasa mulai 21 Februari 2011. Wah bertuah betul UNISEL.. heHe..

Ni nak tunjuk sikit gambar ejulz dengan YBhg. Tan Sri Ismail Adam.. Bangga sangat dapat bergambar dengan beliau.. heHe..

Alhamdulillah.. Rezeki dari Allah s.w.t.. Syukur..

Munajat Keampunan

Ampuni ya Allah,
Tuhan pentadbir makhluk...

Ampuni ya Allah,

Dari segala kesalahan...

Ya Tuhanku,

tambahi bagiku,

ilmu yang bermanfaat

Dan taufiqkan aku

dengan amalan yang diterima

Dan kurniakan aku,

rezki yang luas...

Dan terimalah keatas kami,

taubat yang suci...

Ya Allah... luluh hati hambaMu ini pabila mendengar zikir munajat keampunan ini..
Ya Allah.. Kau ampunilah segala dosaku Ya Allah..
Sesungguhnya aku alpa di duniamu yg sementara ini..
Kau berikanlah hidayah kepadaku Ya Allah..
Kau berikanlah petunjuk kepadaku Ya Allah..
 Aku bermohon agar setiap apa yang ku lakukan di muka bumi ini Ya Allah,
DiberkatiMu Ya Allah.. Amin..

Kau ampunilah dosa kedua ibu bapaku Ya Allah..
Guru-guruku..
Dan org2 yg berbuat baik kepadaku,
Sama ada yg masih hidup @ yg telah meninggal dunia..
Kau berikanlah kesejahteraan kepada kami Ya Allah.. Amin..



Wednesday, 23 February 2011

Malam semalam ejulz mimpi ngeri!!!

Salam...

Ejulz nak cerita sikit ni.. Malam semalam ejulz mimpi.. Bukan mimpi yg tu k.. heHe.. Ni mimpi ngeri.. Ok, sebelum ejulz cerita pasal mimpi tu, ejulz nak bagitau yg ejulz biasa tidur guna earphone.. Pasang lagu.. Memang aneh.. dah jadi tabiat la ni.. Malam tadi ejulz pasang lagu jiwang karat sikit.. Lagu ost cerita Lagenda Budak Setan.. Ape nama lagu tu? ejulz pun terlupa tajuk lagu tu.. heHe.. main dengar je..

ok, ejulz dah nak start cite pasal mimpi ni.. mimpi yg ngeri sgt2.. rasa rimas sgt lam mimpi tu.. macam x dpt keluar dari mimpi.. Lam mimpi tu ejulz duduk di dalam satu rumah yg agak ngeri dan tertutup.. sunyi.. ejulz sorang je ade masa tu.. then lam rumah tu ada sebuah radio.. masa mimpi tu, lagu yg ejulz dgr ialah lagu ost Lagenda Budak Setan.. Lagu yg ejulz dgr di alam realiti.. cehh! heHe..

Duduk lam rumah yg seram dan dengar lagu jiwang.. x matching langsung la cite ni.. heHe.. ok, nak dijadikan cerita lam mimpi tu.. ejulz cuba tutup radio tu, tapi yang anehnya radio tu x dapat ditutup.. mula2 tekan button off kat radio tu tapi masih kedengaran bunyi lagu yg agak longlai dan jiwang karat itu.. kemudian ejulz cabut plag radio tersebut, tapi masih x henti2.. kerisauan mula melanda diri.. dalam suasana di dalam rumah yg sunyi, gelap dan seram itu, xde benda lain yg terbayang di kepala.. iaitu h.a.n.t.u... eeeeeee..  x berani nak sebut.. takuttt!! lepas tu ejulz tgk kat belakang radio tu, mana tau ada bateri yg menyebabkan ia masih onn.. memang ada, lega sikit rasa hati.. ejulz cabut semua bateri yg ada tapi masih lagi radio itu memperdengarkan alunan lagu yang sayup itu..

ketakutan sudah menguasai diri.. sehinggakan ejulz melontarkan radio itu ke dinding.. ia pecah.. tapi lagu masih lagi kedengaran.. di saat itu, ejulz rasa nak keluar dari mimpi tu secepat mungkin.. dan secara tiba2, ejulz sedar dari tidur.. lantas tangan menutup radio ejulz..

seram x? heHe.. kalau baca memang x seram.. tapi lam mimpi tu.. eeeeee.. takuttt.. heHe.. k la, ejulz nak masuk tidur dulu..



Jgn lupa baca doa sebelum tidur ya kawan2.. :)

Semoga Qistina cepat sembuh. Amin..

Tengah BW petang2 ni.. Tiba terbaca entri kat blog PONDOK BURUK.. Tentang Qistina.. Siapa Qistina? Qistina ialah anak kepada causin Sheda.. Pemilik belog Pondok Buruk..

Qistina yang dilahirkan pada 20.02.2011 telah dimasukkan ke wad ICU disebabkan lemas semasa dilahirkan.. Dan Qistina dikatakan mengalami pendarahan otak.. Diharap Kita dapat sama mendoakan agar Qistina cepat sembuh dan sihat seperti kanak-kanak lain.. Amin.


Untuk maklumat lanjut boleh lihat klik header blog Sheda kat atas. Sekali lagi semoga Qistina sihat seperti kanak-kanak lain. Amin..

MAKLUMAN PENTING!! PELAJAR DINASIHATKAN TIDAK PULANG KE MESIR..

Assalamualaikum,

MAKLUMAN PENTING!! Pelajar yang berada di dalam atau luar negara dinasihatkan tidak pulang ke Mesir sehingga dimaklumkan oleh kerajaan Malaysia..


PERINGATAN

Pelajar-Pelajar Tajaan JPA Di Mesir Yang Berada Di Dalam Atau Luar Negara Yang Masih Belum Melapor Diri, Sila Berbuat Demikian Dengan Kadar Segera Melalui Talian Telefon Seperti Berikut;



No Telefon:

1) 03-8885 3430

2) 03-8885 3437

3) 03-8885 3511

Emel: esila@jpa.gov.my

untuk maklumat lanjut sila ke laman web JPA


Memang menamatkan pelajaran adalah satu perkara yang penting buat mana-mana pelajar.. Tidak kisah laa dalam negara mahupun luar negara.. Tapi ape yang paling penting adalah keselamatan.. Kalau kita membuat keputusan balik ke tanah air disebabkan keselamatan tidak terjamin di Mesir, kenapa harus balik ke sana semula kalau keselamatan masih belum terjamin? Fikir-fikirkan, dan renung-renungkan..


Doodal's DiaLoguE COntest

Thankz bro_monday coz tag.. Macam best je contest ni.. join gak laa.. x dapat menang dapat kawan pun jadi laa.. hiHi

Salam perkenalan yellowdoodal ('',)..

Ni dialog yg dipertaruhkan.. hiHi

-
-
-
-
-
-
-

Situasi 1 : Mamak over :P

Situasi : xde semangat patriotik/kemalaysiaan.. heHe

Situasi 3 : x bayar bil astro ;(

-
-
-
-
-
-
-
-
-

ok, ejulz nak tag sambil promote blog comel lote nih.. heHe:






Tuesday, 22 February 2011

10 CARA ISTERI LAYAN SUAMI..

woW! jangan double meaning dgn tajuk kat atas tu k.. heHe.

eNtri ni khas ditujukan buat adik2, kakak2 dan mokcik2 yg dah kawen.. yg x kawen lagi x boleh lagi terutama yg no.10.. heHe.. ok layann.. zasssSSSs!!!

klik gambar utk lebih jelas.. :)

Penting ke "Body Language" @ bahasa tubuh..

6 reasons to improve your body language


by Henrik Edberg.

When we’re in school or at work, we’re taught to improve our words. We learn to improve our language and words to impress. We learn to construct clever chains of words to gain an upper hand and to communicate more clearly. But when we grow up we learn very little beyond improving our words. A bit strange since…

1. …words are only 7 percent of your communication.

The rest is your voice tonality (38 percent) and your body language at 55 percent. That’s according to research done by Albert Mehrabian, currently Professor Emeritus in psychology at UCLA. These numbers may vary depending upon the situation and what is communicated (for instance, talking over the phone is obviously different from talking face to face) but body language is a very important part of communication.

2. Increase your attractiveness

It’s not what you say, it’s how you say it. A better posture, a more open body language, a more controlled and focused body language will make everyone more attractive. And not just in a sexual way but when talking to new friends or in job interviews and business meetings.

3. Emotions are linked to your body language

Emotions work backwards too. If you feel good you’ll smile. If you force yourself to smile you’ll feel good too. If you feel tired or down you might sit slumped down. If you sit slumped down you’ll feel more tired and negative. Just try to sit straight up for 5 minutes and feel the difference in energy from half-lying in your chair.

4. Reduce mixed messages

If you’re in a job interview and you talk with a steady voice and say all the confident things you should but your body language tells your maybe-employers that you are very nervous or guarded then you are incongruent (and perhaps without that job). What you want is be congruent, that is for your words, your voice and your body language to say the same thing.

5. Improve your communication skills

If you improve your body language you can get your thoughts across in a more effective way. You can create a connection to another person more easily. When using more powerful and appropriately balanced body language your communication skills become more focused and better.

6. Better first impressions

Everyone stereotypes everyone on first impression, even if we are reluctant to do it. We all get a first impression of a new person that creates a mental image of his or her personality in our minds. That image of you often lasts. Having a better body language will consistently give people a more positive mental snapshot of you.


Be on the lookout for the follow up-article on how to improve your body language tomorrow.

Monday, 21 February 2011

Futsal 21/2/2011

Rehat jap lepas main futsal tadi.. alhamdulillah cukup jugak member yg datang.. ingatkan x cukup tadi.. last minit booking court.. 2 orang je reserve.. p alhamdulillah cukup.. xde laa nak main tiang je.. heHe..

k semua.. nak layan cerita duyung jap.. haHa.. gud nite n hepy blogging.. :)

Futsal lagi : risau x cukup player..

Jap g nak pergi komplek futsal presint 18.. nak main futsal kat sana.. selalu main hari selasa malam.. tapi bila booking tadi malam esok dah penuh.. terpaksa la main malam ni.. tapi ejulz risau kalau2 player x ramai malam ni.. kang main tiang pulak adei.. harap2 cukup player..

cakap pasal futsal ni, teringin pulak nak kumpul blogger2 yang tinggal berhampiran ni nak buat riadah.. main futsal laa.. hiHi.. agak2 boleh ke x ek?

k.. nak mandi dulu.. jap g dah nak gerak.. :)

Sunday, 20 February 2011

Segmen : SAYA SEORANG BLOGGER YANG AKTIF !

Nak join jugak.. heHe.. aktif laa sangat2.. haHa


Jom join ramai2.. malam ni dah nak tutup.. cepat!! cepat!! heHe

nak join klik banner bang ben tu.. :)


Jom Join FACEBLOG!!!

Gempak!! Sekarang dah ada FACEBLOG.. Semestinya bagi yang ada blog sahaja.. heHe



SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.

TERIMA KASIH

 
copy 100% from FACEBLOG


Salam kawan2..

Jom kita sama2 memeriahkan FACEBLOG ni.. Thankz Amni coz bagi info..



"Saya nak join bloglist Nelly The Strange"

Sekarang nak join bloglist Nelly pulak..


Syarat-syarat :


Copy BANNER di atas  dan linkkan ke entry Nelly (http://nellythestrange.blogspot.com/). [done]

buatlah entry ringkas bertajuk : "Saya nak join bloglist Nelly The Strange"  [done]

FOLLOW, jgn x follow heHe. . [done]

pilih nak masuk kategori mana : Otai , Sempoi , Cool
ejulz nak pilih kategori Sempoi..

Tinggalkan link anda kat ruangan komen entry Nelly.

Tarikh tutup: 29 MARCH 2011


ejulz nak tag:





nak tau lebih detail klik banner kat atas tu k.. :)

segmen senyum xnmpak gigi

Terjumpa segmen ni kat blog alice.. Dengar je tajuk entri die memang menarik.. ape lagi tanpa segan silu ejulz pun join jugak laa.. heHe..

tapi serius ejulz gtau.. abis semua folder gambar ejulz godek.. sampai godek picture lam facebook tapi x jumpe gambar ejulz senyum xnampak gigi.. last2 ejulz ambik je gambar gune lappy ejulz ni.. heHe

Ni gambar yg dipertaruhkan..
-
-
-
-
-
-
-
-
-

kali ni nak tag..






Nak join?? sila terjah blog Muazatul adawiyyah

Cepat!! Cepat!! tarikh tutup 27/02/2011

iMAZA93 1st GiVEAWAY

Tadi ejulz tag Iela Dalila.. tetiba terjumpa GA dari Imaza.. Dengan muka tebal dan selambenya ejulz pun join la walaupun xde org yg tag.. haHa.. selamba ya ya.. heHe


nak tag;




dan SEMUA FOLLOWER ejulz.. :)

nak join? klik banner kat atas tu k..

Saturday, 19 February 2011

[ SEGMEN ] Mata Ke Mata =) !

Baru je lepas join segmen yang Atok buat.. mintak dia masukkan belog Kampung-kameq ni kat bloglist dia.. pastu ejulz tertengok segmen "Mata ke Mata" kat blog Hunny & Bunny.. Ape g join laa.. heHe..


Segmen ni dianjurkan oleh Nuruashia.. comey belog dia.. siap ada buih2 lagi.. hiHi

Dengar nama segmen ni buat ejulz rasa nak nyanyi je..

Dari kerana mata..
yg mempunyai kuasa..
Oh! aku tergoda..
aku tergoda.. (lirik x ingat.. heHe)

• Details about diri kamu ( nama, umur, asal, current status, education level)
Nama penuh ejulz adalah Mohamad Asrul Harfan bin Bolek.. Umo dah nak masuk 25 tahun.. x sedar umo dah nak cecah 25 ni.. heHe.. current status? nak tau status ape ni? hiHi.. Ejulz belajar setakat SPM je.. otak x berapa nak pandai laa.. heHe

• Cerita Secara ringkas pasal kesayangan kamu ( parents, pets or lover)
Semestinya ejulz sayang mak bapak ejulz yg ada di kampung halaman nun jauh di sana.. Ejulz keje jauh2 ni pun sebab diorang.. sayang diorang sangat2!!

• Story about your blog (usia belog, kelebihan belog kamu, topic belog kamu )
belog ejulz ni berusia kira2 3 bulan.. baru aktif bulan 11 tahun lepas.. kelebihan belog ni? xtau la.. sebenarnya antara slot yg ejulz suka dlm belog ejulz ni adalah "belajar bahasa sarawak".. kita kan 1 Malaysia.. Jadi ejulz nak kongsi pasal bahasa sarawak ni supaya ramai tahu berbahasa sarawak.. tapi setakat ni ejulz dah jarang nak buat entry "belajar bahasa sarawak" sebab dah kurang idea.. kalau nak tau lebih pasal bahasa sarawak tanya la k.. nanti ejulz buat entry baru.. :)

• Pandangan mengenai dunia belog sekarang ( pandangan terhadap blogger2 yang kamu follow)
Pada ejulz blogger2 yg ejulz follow semuanya kreatif2 dan mempunyai idea2 yang menarik.. belog diorang cantik2.. Kalau nak dibandingkan dengan blog ejulz ni memang "jauh panggang dari api" laa.. hiHi.. betul ke peribahasa yg ejulz guna ni? haHa.. Ejulz x berapa pandai sgt nak make up blog ejulz..

• Message for new blogger?
Teruskan usaha dalam berbelog.. berbloglah untuk kebaikan, insyaallah kalau kita gunakannya utk kebaikan maka kita juga akan dapat kebaikan daripadanya..

• Cara untuk jadi famos amos blogger mengikut pandangan kamu?
xtau laa.. sebab ejulz sendiri pun x femes.. heHe

kali ni nak tag:




Ain Zulaikha (xleh nak copy header laa.. hiHi)

Iela Dalila (xleh nak copy header laa.. hiHi)

AKU NAK MASUK BLOGLIST ATOK!

Tertengok segmen ni kat blog ziya.. nak join jugak laa.. hiHi..


Nak join? terjah la blog Atok k..

Layan DVD korea sebab siaran astro dan kene block.. Housemate x bayar bil lagi la ni.. Erm, nak buat camne..Camne laa nak layan bola malam ni ek? Arrggghhh!! x dpt layan cerita lain xpe tapi bola.. adeii!!! terpaksa la layan DVD korea yang dah lama x dilayan.. Cerita "Goodbye Solo"..



Cerita ni mengisahkan konflik dalam percintaann, keluarga, persahabatan dan kesetiaan.. Banyak pengajaran yang boleh diambil daripada cerita ni.. Sedih? Memang sedih cerita ni.. Tengok sorang2 ni boleh menitis air mata.. heHe.. Uishh!! Jangan bagitau orang lain tau.. heHe..

Lam plastik tu ada 1 lagi DVD bersiri korea yg x bukak lagi.. Lepas abis cite goodbye solo ni nak bukak cite tu pulak laa.. hiHi.. Jom layan sama2.. :)

Friday, 18 February 2011

Lirik Lagu D’Masiv feat. Kevin Aprilio Rindu Setengah Mati (OST Kejora dan Bintang)


aku ingin engkau ada di sini
menemaniku saat sepi
menemaniku saat gundah

berat hidup ini tanpa dirimu
ku hanya mencintai kamu
ku hanya memiliki kamu

reff:

aku rindu setengah mati kepadamu
sungguh ku ingin kau tahu
aku rindu setengah mati

meski tlah lama kita tak bertemu
ku selalu memimpikan kamu
ku tak bisa hidup tanpamu

repeat reff

aku rindu setengah mati
aku rindu setengah mati kepadamu
sungguh ku ingin kau tahu
ku tak bisa hidup tanpamu
aku rindu..

Ceramah Sempena Maulidur Rasul

Assalamualaikum semua,

Mata ejulz dah ngantuk sebenarnye ni.. tapi sebelum ejulz tido, nak cerita sikit ape yg berlaku arini.. Arini ejulz ada buat program ceramah bersempena Maulidur Rasul kat ofis.. Alhamdulillah semua berjalan dengan lancar walaupun fikiran ejulz agak bercelaru. Untuk membuat sesuatu program bukannya mudah.. Ada sahaja halangan yang menanti.. Namun, ejulz bersyukur ke hadrat Ilahi kerana dengan izinNya majlis tersebut berjalan dengan lancar.

Ejulz pilih tajuk "Nilai Peribadi Rasulullah S.A.W Dalam Pengurusan Islam".. Ejulz pilih tajuk tu supaya ejulz dan kawan2 di ofis boleh mencontohi akhlak Rasulullah dalam pengurusan @ kerja..

Lepas ni nak buat satu kuiz agama pulak.. Insyaallah kalau xde aral yang melintang kuiz tersebut akan dijalankan.. Cuma sekarang ni ejulz masih xtau nak buat kuiz macam mana.. Kepada kawan2 blogger yang kreatif sekalian, kalau ada idea yg menarik boleh laa kongsi2 kat sini k.. Salam n gud nite.. :)

dah ngantuk ni.. zzzzZZZZzzZZZZzzzz

Wednesday, 16 February 2011

"1st GA Besday My Dear"

Salam sejahtera dan Salam 1Malaysia..

Cewahhh! dah macam ucapan ahli koprat n ahli politik pembuka bicara ejulz ni.. heHe.. Ejulz bukanlah nak bagi ucapan, taklimat maupun amanat.. just nak join GA yang ditag oleh bro_monday je.. hiHi

GA ni dibuat oleh sis Anum Shukri..


[kenapa Ejulz nak join GA ni?]

Pertama sekali ejulz ingin menambah kenalan dikalangan blogger2 Malaysia.. Dengan join GA ni secara tak langsung boleh mengenali sis Anum dengan lebih dekat lagi.. Then, nak join GA ni jugak sebab nak menang hadiah yg disponsor penuh oleh husband sis Anum.. heHe.. harap2 kali ni menang laa.. x penah lagi menang ni..

Kepada kawan2 yg nak join GA ni klik link sis Anum Shukri kat atas tu ek.. tengok dia punya syarat betul2.. selamat mencuba semua.. heHe

kali ni nak tag:



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...