Tuesday, 27 December 2011

Ombak Rindu–Hafiz/Adira

Lirik Lagu Ombak Rindu–Hafiz/Adira




Adira :

Tuhan tolong lembutkan hati dia

Untuk terima ku seadanya

Kerna ku tak sanggup

Kerna ku tak mampu

Hidup tanpa dia di sisi ku



Hafiz :

Tuhan aku tahu banyak dosa ku

Hanya ingat Kamu kala duka ku

Namun hanya Kamu yang mampu membuka

Pintu hatinya untuk cintaku



Adira :

Malam kau bawalah rinduku

Untuk dirinya yang jauh dari ku

Agar dia tidak kesepian

Selalu rasa ada cinta agung



Hafiz :

Hujan bawa air mata ku

Yang mengalir membasuh luka ku

Agar dia tahu ku terseksa

Tanpa cinta dia di hatiku



Hafiz & Adira :

Hanya mampu terserah

Moga cahaya di penanti



Hafiz:

Tuhan tolong lembutkan hati dia

Untuk terima ku seadanya



Adira:

Kerna ku tak sanggup

Kerna ku tak mampu

Hidup tanpa dia di sisi ku

Thursday, 22 December 2011

Jom join "mface.me" - laman sosial pertama Malaysia

Salam semua..

arini, 22/12/11 (Khamis), ejulz baru tau wujudnya satu laman sosial pertama Malaysia iaitu http://mface.me/.. laman sosial ini diwujudkan oleh anak2 muda Malaysia sendiri.. buat masa ni, 60 orang selebriti terkenal tempatan dipilih untuk membantu menyebarkan laman web tersebut..

Ejulz pun blm reti nak guna laman sosial ni.. nak add friends pun x reti.. heHe.. jom memeriahkan lagi laman sosial pertama Malaysia.. heHe.. Add ejulz k.. :)

Wednesday, 14 December 2011

Cinta & Kepercayaan

Tuesday, 6 December 2011

Mari belajar bahasa Sarawak - Part 12

Salam semua..

kembali lagi kita ke sesi "Mari belajar bahasa Sarawak" yang ke 12.. heHe

ok, kalo aritu ejulz bagitau panggilan ayam dalam bahasa Sarawak.. ingat lagi x? kalo x ingat @ belum baca klik sini k..

kali ni ejulz nak berkongsi perkataan yang digunakan utk panggilan haiwan yang paling disayangi terutamanya oleh kaum hawa a.k.a pempuan.. heHe.. haiwan ape agaknya ek?

ok, kali ni ejulz nak kongsi nama haiwan ni.. jeng jeng jeng!! heHe
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
- KUCING -

kucing ni lambang kepada Bandaraya Kuching di Sarawak.. kebanyakan pelancong2 akan bergambar dekat patung2 kucing di Bandaraya Kuching..

siyesly, ejulz takut kucing sebenarnya.. heHe.. takut, geli,.. semua ada..heHe.. bukan takut ape.. takut tengok kuku dia yang tajam.. sebenarnya ejulz x reti nak bawak kucing.. takut tersalah pegang.. kalo tersalah pegang, nnti terkeluar pulak kuku dia yg tajam tu.. heHe..

ok, KUCING dalam bahasa Sarawak adalah >

"PUSAK"

heHe.. semoga dapat sedikit pengetahuan tentang bahasa Sarawak arini.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...