Friday, 18 May 2012

R!E!Z!E!K!I

Salam semua.. harap berada dalam keadaan sihat harini.. Esok cuti.. Bolehlah k0rang g jalan2 ngan family @ pakwe/makwe k0rang.. heHe.. Petang tadi lepas g latihan Wataniah.. Seronok gak dapat belajar ilmu2 ketenteraan ni.. hehe. lasak la jugak.. kata nak buat badan macam Aaron Aziz. Mesti la kene buat keje lasak2.. hehe.

Ok, malam ni ejulz nak kongsi satu perkara.. berkenaan "REZEKI".. Sepertimana kita tahu, ajal, maut, jodoh, pertemuan telah ditentukan oleh Allah s.w.t.. begitu juga rezeki.. Walau kaya macam mana pun kita, kalau telah ditentukan sesuatu tu bukan rezeki kita, maka bukan rezeki kita la tu.. Sebagai contoh, Si A seorang yang kaya raya.. Dia membeli donut big apple untuk dimakan selepas kerja (ada ke org kaya mkn big apple? hehe). Sampai je kat rumah, Si A pun membawa la donut yg dia beli tadi ke dlm rumah.. Tergesa2 nak masuk rumah.. perut dah lapar la tu.. hehe.. dalam tergesa2 membuka pintu rumah, tuppppss!! donut terjatuh dari tangan dan semuanya terkeluar dari kotak.. habis semua jatuh di lantai..

tu contoh je.. hehe.. ok dari cerita itu tadi kita dapat tgk yang walau kaya macam mana pun seseorang tu, mampu beli apa saja yg mereka nak, tapi kalau dah ditentukan sesuatu tu bukan rezekinya, maka dia xkan dpt.. contohnya Si A tadi..

Nak dicerita pulak pasal REZEKI ni, ejulz rasa bersyukur sangat2 sebab telah terpilih menjadi penerima APC.. Ejulz betul2 x sangka.. Ejulz rasa bersyukur sgt2.. wpun ejulz telah ditimpa dgn masalah pada masa dulu, ejulz slalu berdoa agar Allah sntiasa memberi kebahagiaan kepada org yg ejulz sayang wpun mungkin dia dah tidak mnyayangi ejulz.. dan ejulz juga sentiasa mendoakan kedua ibu bapa ejulz yg setiap masa menyayangi ejulz.. Alhamdulillah ibu bapa juga la yg slalu berada di sisi di saat susah dan senang.. Ermmm.. tertaip panjang pulak entry kali ni.. hehe.. dah.. dah.. xnak panjang2 lagi.. Jom layan gmbr ejulz masa majlis APC.. hehe

Bersama2 Rakan2 Askar Wataniah..


Sempat gak bergambar ngan penari jabatan.. hehehe

Sebelah ejulz tu pegawai PTD kat ofis ejulz.. Dia ni baik orangnya.. selalu belanja ejulz makan2 n tengok wayang..  single lagi.. sape2 nak berkenalan ngn dia bgtau ejulz k.. :)

Bukan selalu dapat bergambar guna baju camni.. hehehe

Ni pulak masa ejulz ambik APC tahun 2008.. Dapat salam ngan Tan Sri Ismail Adam tu.. hehe ^_^





#Jodoh telah ditetapkan oleh Allah s.w.t.. Walau baik macam mana pun kita kat seseorang, walau sayang macam mana pun kita kat seseorang, walau setia macam mana pun kita kat seseorang yg kita sayang, kalau bukan jodoh kita, maka bukan jodoh kitalah dia..


30 comments:

  1. wahhh..dapat APC lagi..mmg rezeki ktk la ya.. kim slm ngn PTD tu ya..single gik kan?? hihi

    ReplyDelete
  2. aok.. gik single bait bah orgnya.. hehe.. suka tlg org.. blazer yg kmk pakei gik blazernya.. hahaha

    ReplyDelete
  3. hi org sarawak.
    kita dah pun follow awk.
    thanks sudi menjejak kaki ke blog saya.
    teruskan menjengah blog saya ok.
    sunyi kalau tak de pengunjung tetap.
    hehe

    ReplyDelete
  4. congrat..umm rzeki mmg d tetap oleh Allah kn..:)

    ReplyDelete
  5. tahniah ktk! kmk tumpang happy dgn kejayaan ktk ^^

    ReplyDelete
  6. Allah akan bagi rezeki pada siapa yang Dia kehendaki =)

    p/s : jodoh Allah dah aturkan yang terbaik untuk kita semua. kalau kita nak jodoh yang baik, sama-samalah kita perbaiki diri kita ke arah kebaikan. insya Allah =)

    ReplyDelete
  7. (^_^) kmk pat senyum jak ejulz...sebb kmk sik pat bca kat ats ya huhuhuhu sik kuar entry ya..slow kali..apa2 syukur Alhamdulillah 4 ktk..:)

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah rejeki dan jodoh semua ditangan tuhan , berdoa itu perlu .. redha itu kenyataan yg perlu kita terima .. insyaallahhh yg terbaik milik kita ;)

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah moga rezeki bertambah2
    tahniah untuk En.ejulz yer =)

    ReplyDelete
  10. NURUL HUDA TAIB : tq sudi follow.. ejulz follow balik... :)

    ReplyDelete
  11. Ryu on ahsfantasy24.com : terima kasih.. :)

    ReplyDelete
  12. elyna mirsada : rezeki seseorang telah ditetapkan.. terima kasih.. :)

    ReplyDelete
  13. ✿Lady Ainaa ✿ : tq.. :)

    ReplyDelete
  14. Azee Hana : terima kasih.. :)

    ReplyDelete
  15. Kathy Tuah : makseh ktk.. :)

    ReplyDelete
  16. Nurul Husna Mohd Hassan : insyaallah.. terima kasih nurul.. :)

    ReplyDelete
  17. Citra NaniZam : terima kasih kak. )

    ReplyDelete
  18. Deary_AiNN : makseh ain.. :)

    ReplyDelete
  19. Elysa Sofia : terima kasih.. :)

    ReplyDelete
  20. betul tu kak ieda.. insyaallah.. :)

    ReplyDelete
  21. ♥ Cik EylaDiLLa ♥ : amin. terima kasih.. :)

    ReplyDelete
  22. aku eyfaa : aah org swak.. :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...