Monday, 31 December 2012

Selamat Tahun Baru 2013






















Si gule, 2013 sepatutnya tahun yang bermakna bagi kita..

*31/12 - Pagi camtok kmk gik bekemas2 mok g pengilan rmh sblh ktk.. masa ya ktk sediakan baju kmk.. kmk tharu glak2.. abis pengilan mak ktk ajak kmk g bbq ngan family mak ktk.. kmk x sangka bok pertama kali jumpa ngan family ktk, nya dah mbak kmk jumpa familynya.. skali gik kmk tharu.. malam ya kita manggang manok sama2.. ya kenangan yg amat manis dlm hidup kmk.. xkan dpt kmk lupak masa ya.. makseh k.. makseh sbb pernah bhagiakan kmk.. makseh sbb pernah polah kmk tsenyum.. thanks for everything.. :)




Sunday, 30 December 2012

USaha + DOa + TAwakal



Kesimpulan yg dapat ejulz ambik dari ayat ni adalah jangan menyukai dan membenci sesuatu/seseorang berlebih-lebihan kerana kita tidak tahu sama ada ia akan kekal menjadi suka @ benci..





**Dikesempatan ni ejulz nak ucapkan Selamat Ulang Tahun Perkahwinan yang pertama buat cousin si gule.. Sama2 kita doakan agar hubungan mereka berkekalan hingga akhir hayat.. 




















*30.12.12 - Pertama kali jejak kaki ke Simunjan.. Kenangan yg xkan dapat dilupakan.. Makseh makcik atas layanan bait ktk sekeluarga.. Budi bait makcik sekeluarga xkan dpt kmk lupak sampei bila2..






Saturday, 29 December 2012

Selamat Hari Jadi


Alhamdulillah, tertunai hajat nak buat surprise utk sambut bday mak & bapak di kampung.. Sedih x dpt balik, xde tiket murah.. Just mintak tlg jiran buat surprise je.. tq buat jiran yg sudi tlg..

"Tiada kegembiraan yg lebih bermakna selain melihat org yg kita sayang gembira.."


"Selamat hari lahir bapak (28/12) dan mak (29/12).. Semoga sihat selalu n hepy selalu.. Sorry x mampu nak polah besar2an.. Ya jak termampu.. Harap ktk hepy.."




Hadiah dari anak buah ejulz utk atuk & nenek diorang :




*Ejulz harap dapat gembirakan org di sekeliling ejulz.. maafkan ejulz kalau ada salah & silap..









Thursday, 27 December 2012

Rama-rama









Wednesday, 26 December 2012

Ombak Rindu

Salam.. tiba2 nak tgk cite ni.. wpun dah tgk dulu rasa nak tgk lagi.. rindu..


Ombak Rindu.. Sape x penah lagi tgk cite ni.. Rasa nya ramai dah tengok kot.. Amat menyayat hati cerita ni.. Kenapalah di dalam laluan menuju kebahagiaan mesti hadir halangan..

Sape x tengok lagi rugi tau.. hehe.. nak tengok? klik sini..



















*Kmk ingat gik ngga ktk nangis masa nga cta tok.. kmk mintak maaf kmk x berani nak lap aik mata ktk.. kmk x suka ngga ktk nangis bila part Haris bkasar ngan Izzah.. kmk tauk mesti ktk teringatkan ex ktk yg pernah bkasar ngan ktk nak? Dari cya juak kmk nekad xmok polah ktk bersedih & kmk xkan pernah berkasar ngan ktk.. maafkan kmk sbb x mampu nak bhagiakan ktk.. kmk xmok ktk sedih2 gik k..

Tuesday, 25 December 2012

INGIN MEMILIKIMU BY KHABITA


Ingin Memilikimu by KHABITA

> Inginku nyatakan rasa
Cintaku padamu
Namun ku tak sanggup
karna kau bukan untukku
Hanya rasa sakit
Di hatiku ketikaku melihatmu

Reff:
Sirna sudah seluruh cintaku
Kau goreskan luka di hatiku
Kau hancurkan semua anganku
Untuk dapat memilikimu

>> Biarlah aku sendiri
Terluka hatiku walaupun ku
Tau perihnya diriku
Karna diriku terlalu
Ingin memilikimu
Di saatku terlalu mencintaimu

Back to: Reff:











R.I.N.D.U






















*Si Gule, 8 Bulan 28 hari dah berlalu.. hati kmk msh rindukan ktk.. kmk msh sygkan ktk.. kmk harap hati ktk pun sama.. andai ada rasa rindu d ati ktk, carik kmk k.. kmk akan sntiasa ada utk ktk.. tp kmk xmok bkongsi rindu dgn sapa2.. really miss u..



Berapa banyak sayang?




















*Kmk sygkn ktk glak2.. andai diberik peluang kembali d masa lalu, kmk akan jaga ktk lbh bgs dr dlok.. kmk mok amalkan senang bersama susah bersama.. maafkan kmk xpat brik ktk kbhagiaan secukupnya.. semua tok berpunca dari kkurangan kmk.. ktk berhak dpt yg lbh bgs dri kmk.. Tapi, andai ktk beri peluang utk kt bsama, kmk akan pastikan syg kmk lbh dr dlok.. sekali gik kmk mintak maaf xpat hepykan ktk..



Monday, 24 December 2012

"Segmen 3 Hari : Cik Lyeen lagi!"


Entah kenapa ejulz tiba2 join segmen yang sepatutnya gegirl je yg join.. Bila ejulz tgk hadiah tu, ejulz terbayangkan 'si gule'.. Dan ejulz berniat kalau ejulz dapat hadiah tu, ejulz nak hadiahkan kat dia.. Ejulz suka sgt tgk dia bertudung.. kalau boleh ejulz nak tgk dia sentiasa bertudung..


Hadiah : 


tag : 















Mr. Sugar, jaga Si gule bait2 k..


*Maafkan kmk.. kmk tauk ktk x suka hadiah dari kmk.. xda niat lain di hati kmk selain nak diat ktk hepy..







w.H.i.T.e L.a.D.y

wHite LadY..


k0rang tau x white lady ni..? x sure la kat sini ada jual ke x.. tapi kalau kat Kuching, korang boleh pegi kat kedai swee kang.. kat situ ABC & ABC Special dia sedapppp!! hehe..
















**Kmk rindu nak mbak ktk g jalan2.. teringat kmk last kita kuar sama2 kat swee kang.. maafkan kmk x layan ktk bagus2 ariya.. kmk x hargai masa yg ada bsama ktk.. ariya kmk rasa sgala apa pun kbaikan yg kmk polah utk ktk dah x guna.. ktk xkan rasa bhagia dgn suma ya.. maafkan kmk xpat bhagiakan ktk.. kmk bena2 rindu ktk.. klk ada masa ktk mbak la org yg ktk sayang minum kat swee kang k.. kmk tauk ktk suka glak minum white lady cya.. jaga ksihatan ktk k..

Sunday, 23 December 2012

MARIMAR


Siapa pernah tgk cite ni?? cite Marimar.. ejulz pun x pernah tgk.. dulu pernah dgr je.. dia minat sgt cite ni..
























*ktk, kmk harap ktk akan jd sekuat marimar.. sentiasa kuat dalam hidup.. kmk xtauk sekuat ne marimar dlm cita ya.. tp dari cerita ktk dlok, kmk dpt gambarkan yg marimar seorang yg tabah.. kmk mok ktk pun setabah marimar k.. kuat dalam hidup.. harap ktk bhagia k.. andai mlupakkan kmk dpt bhagiakan ktk, kmk redha ktk lupakkan kmk.. tapi izinkan kmk simpan ktk di hati kmk k..

Saturday, 22 December 2012

S.A.K.I.T






*Kmk harap ktk x sakit gik.. Jgn sampei peristiwa 16.11.11 berulang gik k..
*Kmk harap ktk xkan disakiti gik..
*Jaga drik ktk bgs2..
*Study bena2 capai cita2.. tlg mak bapak..
*Jaga adik2 ktk..
*Yang paling penting jaga makan minum ktk..





.......


Thursday, 20 December 2012

HARGAI dia yg patut DICINTAI..




* Seseorang yang  amat menyayangimu tidak akan pernah memikirkan kesibukannya untuk menemani kamu di saat kamu amat memerlukan seseorang di sisi.. Tetapi orang yang hanya hendak mencuri hatimu akan hanya mencari masa untuk kamu sebelum hati kamu berjaya dimilikinya..






20.12.2012

20.12.2012

antara yg pernah diperkatakan satu ketika dulu.. :(








*Knk mesti berakhir camtok? kmk bena2 syg ktk.. 8 bulan 23 hari dah blalu.. :(





Wednesday, 19 December 2012

Who deserves your tears?











*Walau camne pun usaha kmk xmok ktk mnitiskn aik mata ktk, walau camne pun cara kmk nak hepykan ktk, ktk tetap x cukup rasa bhagia bsama kmk.. maafkan kmk.. 

Tuesday, 18 December 2012

Adakah RINDU?

Semalam ejulz mimpi terserempak dengan 2 org adik dia, mak dia & dia sendiri.. Dalam mimpi tu ejulz bertembung dgn dia tapi dia x perasan ejulz di situ walaupun dekat sangat.. ermm.. mungkin itu mainan tidur.. Kemudian, di tempat kerja ejulz terjumpa borang dia masa ejulz tolong dia isi borang permohonan kerja.. Dan malam tadi masa kakak ejulz call, tiba2 macam ada bunyi elektrik.. Dan masa tu tiba2 teringat dia.. sbb sblm ni xpenah ada bnyi elektrik semasa on call kecuali dgn dia je.. mgkin sebab telefon dia rosak sikit..




*Kdg2 mmg x suka tulis pasal hal peribadi kat sini.. tapi kdg2 ejulz rasa perlu luah... mgkin malu nak luah pada kwn terdekat.. kalau dulu boleh luah kat dia tp skang hanya mampu luah di sini..

Adakah kerana RINDU?






Sunday, 16 December 2012

Chemistry lebih penting dari kasih sayang?


*sMoga ktk hepy sama ngn nya.. jGn lupak tanggungjawab ktk sbg seorang anak k..




2012 Giveaway by IraArina & Izzahlt

Merajinkan diri join GA.. harap2 bertuah di akhir tahun 2012 ni.. hehe.. harap2 dapat buku masakan.. hehehe.. suka main masak2 ni.. hehe



Senarai hadiah :

  • 2x  RM15 - 2Pemenang (TOP REFFERAL!)
  • 1x Mug Comel- 1Pemenang
  • 1x Novel, 1x Buku Berunsur Islamik - 2Pemenang
  • 3x Tudung Bawal English Roses - 3Pemenang
  • 1x Felt Craft - 1Pemenang
  • 3x Tudung Bawal Printed Efa, 3x Keronsang - 3Pemenang
  • 1x Tumbler - 1Pemenang
  • 1x Purse - 1Pemenang
  • 3x Ebook Resepi - 3Pemenang
  • 2x Colourful Handsocks - 2Pemenang
  • 1x Free Membership For 1Year - 1Pemenang
  • 1x TopUp RM10 - 1Pemenang
  • 1x TopUp RM10 - 1Pemenang
  • 2x TopUp RM5 - 2Pemenang
  • 2x TopUp RM5 - 2Pemenang

Nak tag :




Nak join? klik banner k.. ^_^


Saturday, 15 December 2012

Iwan - Suratan Cinta Kita


tak pasti kemanakah,
kan ku bawa hati ini terluka,
biarpun kan ku pendam,
tiada kan ku berdendam..

cukuplah ku rasakan,
kekecewaan yang sering melanda,
rela ku hadapinya,
walau apa jua..

biarkan lah aku pergi,
biarkan ku bawa diri,
usah kau tangisi akan perpisahan ini,
semua sudah suratan..

tak tahu mengapakah,
cinta yang lama terbina berkecai,
walaupun hakikatnya,
kita saling menyayangi..

manis yang kau rasakan,
pahit yang aku terima menyusul,
hanya mampu berserah,
walau apa jua..

biarkan lah aku pergi,
biarkan ku bawa diri,
usah kau tangisi akan perpisahan ini,
semua sudah suratan..

bukannya salah ku bukannya silap ku,
perpisahan ini,
hanya kerana mulut berbisa,
engkau terpedaya..

bukannya pintaku bukannya mahu ku,
perpisahan ini,
atas angkara orang ketiga,
kita bersengketa..

selamat tinggal kasih,
semoga engkau berbahagia,
biarlah cinta kita,
tinggalkan kenangan dalam jiwa..

selamat tingal sayang,
semoga engkau berbahagia,
biarlah cinta kita,
tinggalkan kenangan selama lamanya..

bukannya salah ku bukanya silap ku,
perpisahan ini,
hanya kerana mulut berbisa,
engkau terpedaya..

bukannya pintaku bukannya mahu ku,
perpisahan ini,
atas angkara orang ketiga,
kita bersengketa..

selamat tinggal kasih,
semoga engkau berbahagia,
biarlah cinta kita,
tinggalkan kenangan dalam jiwa..

selamat tingal sayang,
semoga engkau berbahagia,
biarlah cinta kita,
tinggalkan kenangan selama lamanya..

Friday, 14 December 2012

N.e.V.e.R H.u.R.t


*Jangan sesekali menyakiti hati orang yang sayang pada kita.. Andai tiada rasa sayang kita untuk mereka, jangan sesekali mempermainkan perasaan mereka sehingga menyakitkan hati mereka di kemudian hari..






Thursday, 13 December 2012

"Partner End Year Giveaway by Hadifah Sabri and Nadiah"


Tag :

Aini
Ain

Join jgn x join. ^_^ Nak join klik banner k.. :)



M.e.R.e.K.a YaNg B.e.R.J.a.Y.a




* Renung2kan.. ^_^








The Twilight Saga Breaking Dawn Part 2

Alhamdulillah.. Ejulz dapat hadiah contest "THE TWILIGHT SAGA BREAKING DAWN PART 2"


1 x Limited Edition The Twilight Saga Breaking Dawn Part 2 Pillow
1 x  Limited Edition The Twilight Saga Breaking Dawn Part 2 Recycle Cotton Bag
2 x  Limited Edition The Twilight Saga Breaking Dawn Part 2 Key Chains
3 x GSC Complimentary Passes


tQ Nusantara Edaran Filem Sdn Bhd sbb sudi bagi hadiah.. ^_^


Jangan lupa join GA ejulz k.. ^_^ "Kamu Sahabatku"



Sunday, 9 December 2012

KAMU SAHABATKU GIVEAWAY BY EJULZ

Sebenarnya dah lama ejulz nak buat GA ni.. Ejulz terfikir nak buat GA ni pada masa ejulz pergi Perlis pada 13 - 18 November lepas. Join k.. ^_^



GA ejulz kali ni bertajuk "KAMU SAHABATKU"

Syarat2 :

1. Letakkan tajuk entry "KAMU SAHABATKU GIVEAWAY BY EJULZ"
2. Letakkan banner kat atas ni kat entry korang k..
3. Tag sahabat baik anda dan sambung ayat 
   "Saya sayang sahabat saya kerana ......................................................"
   (panjang ayat terpulang kepada korang. Panjang boleh pendek pun boleh.. hehe)
4. Jangan lupa follow blog ejulz k.. smoga perkenalan kita di blog ni menjalinkan persahabatan yg berkekalan.. amin
6. Letakkan link entry korang kat ruangan komen entry ni..
7.  GA ni berlangsung selama 2 minggu sahaja. Dari 9 - 23 Disember 2012.

10 souvenir dari Perlis untuk 10 peserta bertuah kali ni. ^_^ Hadiah xde la menarik n mewah.. tapi cukup la sebagai kenang2an.. :)



Ni gambar ejulz bersama sahabat ejulz bercuti di kampungnya kat Perlis aritu.. ^_^










LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...