Tuesday, 15 January 2013

IBU buang anak dari tingkat 18???

Tina, 8 tahun, di suruh oleh ibunya untuk menjaga adiknya yang sedang bermain, kerana ibunya sedang memasak.   
Ketika sedang bermain, bayi adiknya itu memakan suratkhabar hampir habis 1 halaman. Tina sangat terjut dan takut dimarahi oleh ibunya... 
Tina : "Ibu.... Adik makan surat khabar sampai hampir habis!". 
Ibu : "Apa?!"
Dengan terkejutnya dan sambil berlari.. si ibu merebut sisa suratkhabar yang ada. Lalu dengan senyum si ibu menjawab....
Ibu : "Emm.. biarkan lah dia.. ibu ingatkan suratkhabar hari ni..".



Hehehe.. tajuk entry xde kene mengena pun.. hehe. Mungkin ramai dah baca cerita lawak ni kan? Ejulz bukan apa. Just nak kupas pengajaran yang dapat kita ambik dari cerita ni.. seperti mana kita maklum, kes2 buang bayi selalu je keluar di akbar2.. kenapa perkara2 sebegini slalu berlaku? x sayangkah diorang dengan darah daging mereka sendiri? Siapa yang patut dipersalahkan dalam hal2 seperti ini? Adakah si lelaki yang lepas dapat yg 'sedap' lepas tu tinggalkan? Atau si perempuan yang hanyut dibuai pujuk rayu lelaki yg kononnya sanggup sehidup semati? Sama2 la kita fikirkan.. harap2 adik2 di luar sana, jauhi perkara2 yg dilarang. Ejulz bukanlah seorang yg baik utk buat entry sebegini tapi ini juga untuk peringatan diri ejulz sendiri..

*harap2 ibu2 di luar sana sayangi la anak anda lebih dari surat khabar hari ini. hahaha :P



Jangan lupa like page ejulz ni k kalau sudi.. ^_^ [Ketawa bersama, menangis bersama]

4 comments:

  1. terkena sangatlah ini,..ingatkan dia cmpk plk anak dia 8 thn itu,..akibat amarah,...aduhhhh

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. aah.. rasanya ramai dah baca cite lawak ni kot.. hehe.

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...