Saturday, 7 September 2013

Kek Cheese Oreo

Alhamdulillah.. semua bahan nak buat kek cheese oreo dah cukup.. hehe

Antara bahan yang diperlukan :

- Cream Cheese Anchor
- Susu Dutch Lady
- Biskut Saltcheese
- Oreo
- Susu tin








Dan antara yang penting, kene ada:


Haaa.. mixer.. sanggup beli semata2 nak buat kek cheese ni.. hehe

Cara buat senang je..


1. Gaul 1/2 kg cream cheese bersama 1 tin susu pekat hingga sebati.


2. Sementara tunggu cream cheese dan susu sebati,  sapu majerin kat bekas yang nak digunakan supaya x melekat adunan nanti..


3. Sediakan air susu dutch lady.. utk apa?


Air tu untuk rendam biskut saltcheese.. jangan rendam lama sangat..


4. Biskut yang dah direndam tadi susun dalam bekas..


5. Lapiskan adunan cream cheese dan susu yang telah sebati tadi..


6. Lapiskan pula serbuk oreo untuk dijadikan satu lapis.. Dan ulang buat lapisan biskut saltcheese dan adunan cheese sehingga habis..

tu je.. dah siap.. :)


tQ si Lala sebab sudi poskan saltcheese dari sarawak.. ^_^


Tolong ejulz klik SINI dan SINI k.. Tabung nak kawen.. hehe. Jumlah nuffnang yang ejulz kumpul setakat ni..RM16.88.. hehe.. tolong klik iklan ejulz k.. hehe



Stok minyak angin aromaterapi Fresh Care dah sampai.. siapa yang berminat boleh bgtau ejulz k.. ^_^


10 comments:

  1. untungnya...siap dah tek...hihi....lepas tok dapatlah join makan tok...hihi...

    cik akak dah klik dik :)

    ReplyDelete
  2. kek cheese oreo..makanan feveret tu...sedap

    Jom terjah sini Cakap tak serupa bikin

    ReplyDelete
  3. Share resepi plizzzz, atau antar jek sket kat akak. Bkn jauh pun

    ReplyDelete
  4. wahh mcm seng je nk buat ni. perlu cuba nanti. hihi. haz dh klik tbung untuk duit raya. haha

    ReplyDelete
  5. nyamannyaaaaa..pos sitok juak..nyum nyum

    done klik semua iklan nuffnang ktk..hope makin nait..selamat menabong ejulz

    ReplyDelete
  6. im newbie here and already follow u...cheese kak mmg sedap...^_______^

    ReplyDelete
  7. wah!! sedapnya..nanti nak cubalah..time kcih..=D

    ReplyDelete
    Replies
    1. klu biskut tu ganti ngan biskut len bleh tak?

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...