Thursday, 28 February 2013

SAMSUNG Melentur??

Wow!! menarik.. Layan jer la gambar2 tu.. hehe.. Nak cerita lebih x reti sangat pasal  gadget2 ni.. hehe





Tengok video kat sini pulak.. ^_^




Ejulz dapat info ni dari rakan blogger jugak.. Dari FizGraphic Dot Com..




Cacing????


ZENTEL

BAGAIMANAKAH CARANYA CACING-BIASA MASUK KE DALAM TUBUH KITA? 
Cacing biasa boleh masuk ke dalam tubuh kita melalui 2 cara yang utama:- pengotoran makan melalui telur cacing- penembusan jejentik melalui kulit kita 
SIAPAKAH YANG MENDAPAT JANGKITAN CACING BIASA?      
Kesan atau akibat jangkitan cacing diantara negeri-negeri berbeza setinggi-tingginya 90% dan serendah-rendahnya 5%. Kesan yang lebih tinggi ebrkemungkinan berlaku di kawasan pertanian terutama yang meluas dan menggunakan air najis sebagai baja.     Kanak-kanaklah yang selalunya lebih mudah dijangkiti penyakit cacing biasa, kerana dalam usia yang sedang aktif mereka sangat gemar bermain di kawan luar rumah.
JENIS-JENIS CACING BIASA YANG MEREBAK      
Di Malaysia, jangkitan yang paling biasa merebak ialah jangkitan cacing cambuk diikuti oleh cacing gelang, cacing kait, cacing kerawit / cacing benang dan strongyloides. Cacing cambuk juga adalah salah satu daripada cacing yang sukar dihapuskan.     Oleh kerana keadaan tanah yang membolehkan cacing-cacing biasa ini membiak (kecuali cacing kerawit) adalah serupa, maka dalam masa yang sama seseorang pesakit boleh dijangkiti oleh lebih daripada satu jenis cacing. Oleh sebab itu ubat cacing yang patut dipilih hendaklah ubat yang boleh membunuh kesemua 5 jenis cacing-cacing biasa.
Dapat dari Google.. Geli tengok.. 



APAKAH ITU ZENTEL? 
Zentel mengandungi Albendazole metil [5-(propithio)-1H-benzimodazol-2-yl] karbarmat, iaitu sejenis sebatian, hasil daripada kajian Smith Kline & French selama 15 tahun. 
BAGAIMANAKAH CARANYA ZENTEL MENOLONG ANDA JIKA ANDA DIJANGKITI CACING BIASA? 
- Zentel boleh membunuh cacing cambuk yang sukar dirawat. Bukan semua ubat cacing boleh menghapuskannya. 
- Zentel juga boleh membunuh 4 jenis cacing biasa yang lain. Ini bererti anda tidak perlu memakna lebih daripada satu jenis ubat cacing bagi merawat jangkitan kekacingan anda. 
- Zentel membunh kedua-duanya iaitu jejentik dan cacing dewasa. Ubat cacing lainnya hanya boleh membunuh cacing-cacing dewasa sahaja. Oleh itu, jika anda menggunakan ubat-ubat cacing lainnya, anda terpaksa memakan ubat lagi apabila jejentik yang tidak mati cukup waktunya menjadi cacing dewasa. Dengan Zentel anda tidak perlu membuat demikian. 
- Zentel telah digunakn dengan jayanya oleh lebih dairpada 5 juta pesakit di seluruh dunia.Zentel boleh dimakan pada bila-bila masa sahaja. Tidak ada aturan berpuasa yang khusus dan tidak perlu ubat pencahar. Ubat cacing lainnya mungkin memerlukan aturan-aturan atau masa makan yang khusus. 

BERAPA BANYAKKAH ZENTEL YANG HARUS SAYA MAKAN DAN BERAPA HARI LAMANYA 

- Jangkitan Cacing Gelang, Cacing Cambuk, Cacing Kait dan Cacing Kerawit:Bagi orang dewasa dan kanak-kanak berusia dua tahun ke atas : makanlah satu botol 10 ml cecair Zentel (400mg) atau 2 tablet Zentel (400mg kesemuanya). Anda dikehendaki memakan ubat ini hanya sekali sahaja*Bagi kanak-kanak berumur 12-24 bulan : berikan separuh bahagian daripada dosis orang dewasa. 

-Jangkitan Cacing Strongyloides Stercoralis dan Cacing Pita :Bagi orang dewasa dan kanak-kanak berusia 2 tahun ke atas makanlah satu botol 10ml cecair Zentel (400mg) atau 2 tablet Zentel (400mg kesemuanya) sehari sekali selama 3 hari berturut-turut*. 

Tablet Zentel boleh dikynyah dan boleh juga dihancurkan serta boleh dicampurkan dengan makanan. 

SIAPAKAH YANG TIDAK SEHARUSNYA MAKAN ZENTEL? 

Wanita yang sudah disahkan atau disyaki hamil dan bayi dibawah 12 bulan dilarang mengambil keluaran ini. 

*Cadangan : Dicadangkan mengambil Zentel 2-3 kali setahun supaya bebas dai kecacingan.




Sekadar perkongsian dari ejulz tentang Zentel ni. Semalam ejulz pergi farmasi sebab nak beli ubat cacing ni. Staf kat farmasi tu cadangkan Zentel ni. Ejulz nak sangat beli ubat ni sebab masa kecik2 dulu ejulz x pernah makan ubat ni.. hehe.. Ingat x masa sekolah rendah dulu2, mesti setiap murid diberi ubat cacing ni untuk dimakan kat rumah, tapi ejulz x makan.. hehe. Tak tau la skang ni masih diberi lagi kat budak2 sekolah rendah atau x.. Ejulz nak cuba ubat ni jugak sebab, berat badan ejulz susah sangat nak naik.. mana tau lepas makan ubat ni berat boleh naik.. hehe. kalau ada sape2 tau pasal ubat cacing ni boleh la share pendapat ek.. ^_^

Wednesday, 27 February 2013

Segmen Nisha nak follow korang

Nak joiN jugak.. Follow jangan x follow.. hehe ^_^


Nak join? klik banner comel kat atas ni k.. ^_^

Kali ni nak tag :





Khas buat adik Nisha, 
                   Pertama sekali abang nak ucapkan tahniah kat adik sebab berjaya buat satu segmen ni. Abang tabik spring la kat adik, baru berusia 13 tahun dah buat segmen camni.. hehe.. Kalau zaman abang dulu x sentuh lagi komputer ni kot. Bersyukurlah dengan kemudahan yang ada sekarang ni k.. :) Gunakanlah sebaik mungkin untuk kebaikan. Dan abang menggalakkan adik berblog ni, bukan sahaja untuk mengeratkan silaturrahim tapi untuk adik belajar cara penulisan dengan betul. Tapi kena la pandai pilih blog.. Kalau blog abang ni penulisan lintang pukang, tak berapa nak betul.. hehe. Apa2 pun abang doakan adik berjaya dalam pelajaran.. ^_^

Segmen Kenali Saya Purple Sweetyzhanieyz83

Jom kita berkenal-kenalan dengan cik akak Sweetyzhanieyz83 kita ni.. heHe ^_^


Tengok banner dia, comel kan? heHe.. secomel tuannya.. heHe

Nak Join? Klik banner kat atas ni..


Nak cerita sikit pasal akak comel kita ni.. heHe.. Ejulz baru kenal akak sweetyzhaniey ni dalam hujung tahun lepas kalau x silap.. lebih kurang laa. hehe.. Dan kalau tak silap jugak, dia ni baru berkecimpung (ntah betul ke dak word tu.. heHe_) dalam blog ni lebih kurang 3 bulan lebih.. kalau nak kepastian tanya la empunya badan.. hehe. tapi walaupun baru dalam blog, dia dah ramai follower. Ini mungkin sebab dia rajin terjah blog blogger2 lain, termasuk la blog ejulz.. hehe

ape lagi, jom la kita berkenalan dengan akak sweetyzhaniey.. ^_^



opsss! lupa nak bagitau.. KAMI sarawakian.. heHe :P


Hadiah2 pun menarik. Siap ada sijil penyertaan lagi.. hehe

Mini Giveaway by FD

Naaakkkkk JoinnnNNNNNN! heHe


Syarat-syarat:
  1. Terbuka kepada semua warga Malaysia
  2. Wajib follow dan like sponsor.
  3. Buat entri bertajuk Mini Giveaway by FD.
  4. Copy paste banner dan backlink kan ke entri ni.
  5. Klik SINI dan SINI *WAJIB*
  6. Kalau rajin, tag blogger lain.
  7. Tinggalkan link entri di ruang komen.


Ejulz harap dengan join GA ni, ejulz dapat tambah kenalan dalam dunia blog ni. Dan seterusnya dalam mengeratkan silaturrahim persahabatan sesama kita. Then kalau nak cerita pasal hadiah, mungkin hadiah2 ni menarik untuk perempuan. Dan ejulz dah niatkan nak berikan hadiah ni kepada si gule sempena birthday dia pada 19 Mac nanti. Walaupun dia dah semakin jauh dari ejulz tapi ejulz harap dia akan selalu gembira dan bahagia. Tu pun KALAU menang.. hehe. 

Menandatangani Ikrar Integriti Pilihan Raya


Salam 1Malaysia,
 
Kerajaan Malaysia sentiasa komited dalam memastikan perlaksanaan satu proses pilihan raya yang bersih dan adil di negara ini. Beberapa transformasi yang telah dilakukan oleh Suruhanjaya Pilihan Raya kebelakangan ini seperti pengenalan perlaksanaan dakwat kekal dan menambah baik proses undi pos, sekali gus menjadikan prinsip demokrasi kita menjadi semakin kukuh. Hari ini, kita telah bersetuju untuk terus memastikan proses pilihan raya negara kita bersih dan adil dengan mengikuti sistem demokrasi standard antarabangsa. Saya berasa bangga selepas menandatangani Ikrar Integriti Pilihan Raya dan sebaik selepas nama calon-calon yang mewakili Barisan Nasional (BN) pada pilihan raya umum akan datang diumumkan, saya akan pastikan kesemua mereka menandatangani ikrar tersebut.
 
Latar belakang setiap calon yang akan mewakili BN itu telah pun melalui proses saringan pemeriksaan daripada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) terlebih dahulu bagi memastikan mereka yang dipilih mempunyai nilai integriti yang tinggi seperti yang diharapkan oleh rakyat Malaysia. Setiap individu yang menandatangani ikrar itu bertanggungjawab memastikan ia terlaksana dan saya serta rakan seperjuangan saya di dalam BN memandang serius akan perkara ini. Pun begitu, semuanya terserah kepada rakyat Malaysia untuk menilai setiap pemimpin politik mereka. Dengan sistem pilihan raya kita yang baru dan semakin baik serta komitmen yang ditunjukkan oleh bakal Ahli Parlimen kita, saya harap rakyat Malaysia dapat terus memberi peluang kepada kami untuk meneruskan agenda transformasi..
 
Untuk mengikuti segala pekembangan terkini mengenai isu semasa negara, ikuti saya diFacebook dan Twitter serta lawati laman web saya, 1Malaysia.com.my. Kongsikan maklumat ini kepada ahli keluarga serta sahabat handai anda dan ajak mereka untuk melanggan maklumat terkini menerusi laman web saya. Diharapkan anda semua dapat meneruskan sokongan kepada saya sebagai Perdana Menteri agar kita dapat bersama-sama membawa negara ini ke peringkat yang lebih tinggi.
 

Najib Razak


Tuesday, 26 February 2013

Aidil tak SAYANG Rita lagi!!!!


SEREMBAN 25 Feb. - ''Saya mahu menceraikan isteri saya selepas saya sudah tidak ada lagi perasaan sayang dan tidak mahu hidup bersama dengan dia.''

Kenyataan itu keluar dari mulut pemain bola sepak kebangsaan, Mohd. Aidil Zafuan Abd. Razak, 26, ketika prosiding permohonan perceraian terhadap isterinya yang juga pelakon Rita Rudaini Mokhtar, 37, di Mahkamah Rendah Syariah di sini hari ini.

Mohd. Aidil Zafuan menjelaskan, dia mahu kemelut rumah tangga mereka diselesaikan dengan cara terbaik apatah lagi masalah ini sudah berlanjutan sejak sekian lama sehingga menimbulkan persepsi dan spekulasi dalam media sejak kebelakangan ini.

''Isteri saya (Rita Rudaini) juga pernah meminta cerai sebelum ini tetapi saya masih bersabar dan saya berpendapat tiada keperluan perbincangan diadakan kerana tiada jalan penyelesaian yang boleh dicapai,'' katanya selepas ditanya oleh Hakim Syarie, Hamizan Mohd. Nor.


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20130226/dn_04/Aidil-tidak-mahu-hidup-bersama-Rita-lagi#ixzz2Ly3lt600
© Utusan Melayu (M) Bhd 


_________________________________________________________________________________

*Apa yang ejulz nak ketengahkan kat entry kali ni bukanlah kisah Aidil dan Rita semata2. Tapi, bila tengok kes diorang ni, membuatkan ejulz terfikir sejenak. Betapa mudahnya perasaan sayang seseorang boleh hilang dengan sekelip mata je. Walaupun kasih dan sayang sebelum ni membuak2, sampai sanggup kawen di sempadan tapi akhirnya perasaan sayang yang begitu kuat tadi hilang macam tu je.. Walaupun dah ada pengikat kasih (anak2), tapi perasaan sayang tu boleh hilang juga dengan sekelip mata. Sepatutnya bila dah ada pengikat kasih, semakin mendalam kasih sayang dan semakin berat tanggungjawab yang dipikul. Tapi akhirnya terlerai jua perhubungan. Apa yg ejulz dpt ambik dari kes diorang ni ialah:

# Perasaan sayang seseorang boleh hilang dan boleh berubah hati dalam sekelip mata. Tapi jangan jadikan itu alasan untuk tinggalkan pasangan kita pulak. Sebaliknya, jagalah pasangan kita baik2, jangan sampai mereka berubah hati.
# Hubungan tanpa restu keluarga sukar dalam kehidupan. Kalau boleh jangan ketepikan orang tua walaupun kita sayang sangat kat seseorang. Bawa berbincang elok2, Insyaallah keluarga akan lembut hati dan merestui.
# Dan ejulz teringat satu pesanan ustaz masa kuliah subuh yang pernah ejulz dengar dahulu. Ustaz kata, kalau nak pasangan kita sayang kat kita lebih dari kita sayang dia, dekatkanlah pasangan kita dengan Allah swt. Sebab siapa yang lebih dekat dengan Allah, maka dialah lebih menyayangi pasangannya.

Apa2pun sama2lah kita doakan kebahagiaan pasangan2 di muka bumi Allah ini. Dan jangan sesekali merampas kebahagiaan orang lain, kerana tak mustahil kebahagiaan kita juga akan dirampas orang lain juga suatu hari nanti.

Monday, 25 February 2013

Sony melancarkan generasi baru sistem PlayStation 4 (PS4)


NEW YORK: Sony melancarkan generasi baru sistem PlayStation 4 (PS4) pada Rabu dan dibentangkan visinya untuk “masa depan perjudian” dalam dunia yang kaya dengan alat mudah alih dan bermain distrim dari awan Internet.

Pada acara akhbar di New York, komputer hiburan unit ketua Andrew House berkata PS4 “mewakili peralihan ketara daripada memikirkan PlayStation sebagai kotak atau konsol untuk berfikir PlayStation 4 sebagai tempat utama untuk bermain.”

PS4 telah direka untuk mendapat tahu pemain, sebaik-baiknya ke tahap yang dapat meramalkan yang permainan orang akan membeli dan mempunyai mereka terlebih dahulu dan bersedia untuk pergi.

Ia juga membolehkan live streaming permainan dalam masa nyata, membiarkan rakan-rakan hampir sebaya atas bahu antara satu sama lain dan juga membiarkan pembuat permainan untuk bertindak sebagai “pengarah” membimbing pemain bersama-sama.

Sony juga telah diberi “lampu hijau” untuk membina “rangkaian yang paling berkuasa untuk permainan di dunia”, menurut David Perry, ketua syarikat perjudian awan Gaikai yang dibeli tahun lepas oleh Sony.

Gaikai mengkhusus dalam membiarkan orang bermain permainan video yang distrim dari Internet “awan” dan bukannya membeli tajuk pada cakera muncul ke dalam konsol atau komputer.

“Dengan menggabungkan PlayStation 4, PlayStation Network dan platform sosial, visi kami adalah untuk mewujudkan rangkaian pertama sosial dengan makna khusus kepada permainan,” kata Perry semasa acara itu.

Satu butang pada pengawal PS4 akan membiarkan pemain serta-merta aliran dalam permainan tindakan kepada rakan-rakan dalam masa sebenar, dan juga membolehkan seseorang untuk memindahkan kawalan kepada sekutu yang lebih mampu apabila terperangkap, menurut Perry.
Beliau menyatakan visi membiarkan orang ramai mengakses dan bermain permainan video lama atau baru di Internet menggunakan PS4, telefon pintar, tablet atau PS Vita peranti pegang tangan.

“Kami sedang meneroka peluang yang dibolehkan oleh teknologi awan dengan wawasan jangka panjang menjadikan teknologi PlayStation boleh didapati di mana-mana peranti,” kata Perry.

“Ini asasnya akan mengubah konsep panjang umur permainan, membuat apa-apa permainan baru atau lama tersedia untuk bangun dan berjalan di mana-mana peranti, di mana-mana sahaja.”

Sony perlu untuk menyesuaikan diri dengan perubahan gaya hidup manakala tidak mengasingkan pencinta permainan video yang menumpukan kepada perkakasan.

Kos rendah atau percuma permainan pada telefon pintar atau komputer tablet semakin meningkat tekanan ke atas syarikat-syarikat permainan video untuk menyampaikan pengalaman bernilai masa dan wang pemain.

Dengan acara akhbar masih dalam kemajuan, Sony masih belum menunjukkan ketersediaan atau harga untuk PS4. Konsol generasi baru biasanya berharga dalam lingkungan $ 400 hingga $ 500, dan judul permainan blockbuster melanda pasaran pada $ 60 setiap satu.

-AFP/gn








*Bila cita pasal PS teringat kmk janji2 ktk dlok.. Tapi ktk iboh riso, kmk xkan tagih janji2 ya.. kmk cuma harap ktk bahagia jak knk tok.. sihat selalu n jaga keluarga ktk bait2..


Saturday, 23 February 2013

SEGMEN : "WHO IS THE LUCKY ONE ? by HANNA & KK

Ejulz join k.. ^_^


Dah like n follow semua sponsor.. :)

Yang kat atas tu bukan ejulz k.. hehe. ejulz x sehensem tu.. hehehe.. tu sebenarnya hadiah doodle dari rakan blog satu masa dulu.. hehe.. Ok, nak cerita pasal 'LUCKY' ni, ejulz rasa dalam seumur hidup ejulz, ejulz cuma dapat hadiah cabutan bertuah. Masa tu dapat bag roda yang besar masa family day jabatan tempat ejulz keja.. Then, ejulz pernah dapat hadiah cabutan bertuah jugak masa malam 'GALA DINNER' ofis tahun lepas. Rasanya itu je hadiah yang ejulz pernah dapat masa cabutan bertuah kot.. hehe. Ejulz jugak pernah 'bertuah' sebab menang beberapa segmen dan contest dari blogger. :) Ejulz juga pernah dapat hadiah dari contest dari nuffnang. Masa tu dapat 3 tiket wayang free dan beberapa hadiah lain seperti bantal dan keychain.. ehehe. Dan ejulz paling rasa bertuah sebab pernah kenal dan disayangi insan yang bergelar Si Gule..


Kali ni nak tag : 











#Diorang ni merupakan top 10 pengomen tegar blog ejulz bagi bulan februari setakat ni. hehe



Thursday, 21 February 2013

Segmen : Jom Jadi Blogger Pilihan Wan 2013

Boleh terpilih ker blog ejulz ni? hehehe.. JoiN je laa.. hehe

Lupa nak ucap terima kasih kepada Aini sebab sudi tag.. :P



Nak join? rugi x join.. :)


Nak tag sape pulak kali ni ek? ermmm nak tag diorang ni laa.. hehe





SEGMEN : SAYA NAK 'UP'KAN FOLLOWER SAMPAI TAK LALU MAKAN


Nak tag pengomen paling tegar bulan Februari setakat ni;




Kenapa nak 'up'kan follower?

<3 font="" kenalan..="" nak="" sebab="" tambah="">
<3 berkongsi="" font="" info2="" nak="" semasa..="">
<3 baca="" dari="" font="" info2="" korang..="" menarik="" nak="" sebab="">
<3 dah..="" dah="" font="" hehe="" lagi="" sebab..="" sebab="" terpikir="" x="">



Ok, korang join la segmen ni k.. ^_^


Segmen :#1 by SyahRidzeah

NaK Join!! Nak joiN!! hehe


Jom Meriahkan segmen ni.. ^_^

Nak join? Klik banner k.

Nak bagi kad sikit kat Syahridzeah ni.. hehe



Wednesday, 20 February 2013

Mrs.Erry 1st Giveaway

Nak joiN!! Nak joiNNNN!! heHHehehe


Nak join? Klik banner yang comel ni k.. ^_^

Tarikh tutup sama dengan tarikh tutup segmen ejulz. hehe. 19 Mac 2013.





Nak iklan sikit. heHe 
"Jemput join segmen ejulz k..  Pegi sini ---> http://kampung-kameq.blogspot.com.."



Sunday, 17 February 2013

The Very First GIVEAWAY by DI


Join.. Jangan tak join.. ^_^

Nak join? klik banner k. 



Big Giveaway by Cikgu Fizi, Fizgraphic, EmasPutih, Duniashida & AimanCool

Join!! Nak JoiN jugaK!! heHe


Nak joiN? Klik banner k.. ^_^



Nak tag 2 orang yang paling top sebagai pengomen tegar blog ejulz.. :)

Insyaallah ejulz akan hadiahkan saguhati buat top 5 pengomen tegar blog ejulz setiap bulan mulai bulan Februari ni.. :) Doakan ejulz murah rezeki k.. :)





Join jgn tak join. Mana tau ada rezeki.. ^_^



GIVEAWAY GOSSIP GIRL

x Kire!! Nak Join JugaK! Nak JoiN!! NaK Join! wpuN bukan Girl.. hehe. Tapi xNak joiN Gossip2 k.. Gossip2 ni boleh menimbulkan fitnah.. Opsss! Hehe.. Just nak memeriahkan lagi GA ni.. ^_^



  • X perlu entry berjela
  •   Kopipes dan komen sahaja
  •   Tunggu tarikh pengumuman hadiah anda
  •   Hanya follow dan like AQOUSTICA ZATI

HADIAH
  • SATU NOVEL "SEMILIR CINTA"
  • 5 RIBBON BROOCHES
  • 5 HEART BOOKMARK CORNER + 10 STICK BOOKMARK
  • 20 LAMINATED BLOGGER BOOKMARK
  • 9 LOLLIPOP ICE CREAM

50 PEMENANG 

*SEMUA PESERTA AKAN DIMASUKKAN KE DALAM BLOGLIST + hadiah penghargaan sebab join. 



__________________________________________________

Nak Iklan sikit..

Jemput join segmen ni kalau belum.. 100 penyertaan TERAWAL akan dapat Sticker Fridge Magnet @ Button Badge dari Cenderahati Akamika Gift .. Cepat!! Cepat!! Hehe ^_^

First Giveaway by MisEyz

Nak Join!! NaK JoiN!! Nak JOin!! heHe ^_^


Nak Join? Klik Banner.. ^_^

Tarikh tamat : 10 Mac 2013


JOM JOIN>>  ^_^



22nd Birthday GiveAway


Nak join like banner k.. ^_^


Nak Iklan sikit.. Jemput join segmen ni kalau belum.. 100 penyertaan TERAWAL akan dapat Sticker Fridge Magnet @ Button Badge dari Cenderahati Akamika Gift .. Cepat!! Cepat!! Hehe ^_^

Saturday, 16 February 2013

Senarai Peserta Segmen : Ucapan Selamat Hari Lahir buat "Si Gule" pada 19 Mac

Kumpulan 1

1. http://arelinayu.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html 
2. http://eymasushoppe.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
3. http://haryatifaizal.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
4. http://diaryismah.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
5. http://farahsyamimi-blogger.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
6. http://cyanxkamo.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
7. http://ceriteraaquengkau.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
8. http://gulakekapas.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
9. http://kecikyangkepoh95.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
10. http://diebadhie.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html

Kumpulan 2

1. http://www.mimiepinkummi.my/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
2. http://mizzniya.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
3. http://ohthrillers.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
4. http://kauhadirkanpelangi.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
5. http://norainirahman.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
6. http://nabihahsejutarasa.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
7. http://sweetyzhanieyz83.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
8. http://sambalkicap-sirna.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
9. http://liyaabloggies.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
10. http://iedaimmi.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html

Kumpulan 3

1. http://lolipopsayadia.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
2. http://myrahthesamurai.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
3. http://wanieysqaliefsuka-ga-contest.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
4. http://hadiahbintangjatuh.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
5. http://sherlyanna-angiela.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
6. http://anisforeveralone.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
7. http://everybloghavetheirownstory.blogspot.com/2013/02/current-chapter-segmen-ucapan-selamat.html
8. http://ehfarahin.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
9. http://www.fatindiana.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
10. http://sukadukafyza.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html

Kumpulan 4

1. http://selamanya-dihati-ku.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
2. http://iema90.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
3. http://justforfund.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
4. http://celotehsiaieen.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
5. http://cuty-petuty.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
6. http://indahsutera0605.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
7. http://duniagadisungu.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
8. http://mardiyanhani.blogspot.com/2013/02/segmenucapan-selamat-hari-lahir-buat-si.html
9. http://miszfarahanis.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
10. http://erihakuren.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html

Kumpulan 5

1. http://www.ieyzartdsyahieyr92.my/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
2. http://greennnpanda88contest.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
3. http://tiefiqs34.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
4. http://eyraofficial.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
5. http://aireynhistorylife.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
6. http://amientry.blogspot.com/2013/02/segmen-birthday-wish.html
7. http://izyanyancinnamon.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
8. http://heartstalktoyou.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-hari-lahir-buat-si-gule.html
9. http://norvanida.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
10. http://thechocolateoreo.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html

Kumpulan 6

1. http://dunianuranisamar.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
2. http://zitaomar.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
3. http://deary-ainn.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
4. http://daydengayyad.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
5. http://cikazzah95.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
6. http://imasukajoincontest.blogspot.com/2013/02/ucapan-selamat-hari-lahir-buat-si-gule.html
7. http://www.duniashida.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
8. http://engkumuzahadin.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
9. http://dearcrush-iloveyou.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
10. http://dyshasahhir.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html

Kumpulan 7

1. http://aennpunyerbelog.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat_19.html
2. http://madihahdaisy.blogspot.com/2013/02/nak-join-klik-banner-d-hadiah-yang.html
3. http://violetungupurple89.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat_19.html
4. http://chibichibies.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
5. http://aidathepinky.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
6. http://umikasum.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
7. http://simplesyara.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
8. http://sibodohjangankacau.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
9. http://damnright-welcomestalker.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
10. http://nizatussyahida.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html

Kumpulan 8

1. http://blackribb0n.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
2. http://cikyanxyanx.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
3. http://kaukuchenta.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
4. http://supernaddyss.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
5. http://bontokje.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
6. http://karukordjagaus.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
7. http://kitaberbezahati.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
8. http://thesitesaya.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
9. http://ceritahatikuu.blogspot.com/2013/02/ucapan-selamat-hari-jadi-pada-si-gule.html
10. http://good-night-little-star.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html

Kumpulan 9

1. http://belogkisahkami.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
2. http://nabilahhh-z.blogspot.com/2013/03/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
3. http://husnahamizan.blogspot.com/2013/03/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buatsi.html
4. http://bersahajamembawabahagia.blogspot.com/2013/03/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
5. http://whenmyhandsmeetthekeybroad.blogspot.com/2013/03/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
6. http://seriatmamuharra.blogspot.com/2013/03/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
7. http://belogsaye-echa.blogspot.com/2013/03/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
8. http://syafiqahazhar.blogspot.com/2013/03/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
9. http://zazanizam.blogspot.com/2013/03/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
10. http://aliaazlovely.blogspot.com/2013/03/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html

Kumpulan 10

1. http://sweetestsmileforyou.blogspot.com/2013/03/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
2. http://eydaamandaii.blogspot.com/2013/03/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
3. http://saranghaeye.blogspot.com/2013/03/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
4. http://qasehreena.blogspot.com/2013/03/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
5. http://weeweennie-story-of-life.blogspot.com/2013/03/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
6. http://iloveyoumamat.blogspot.com/2013/03/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
7. http://contenganvampire14.blogspot.com/2013/03/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
8. http://husnamujahidah.blogspot.com/2013/03/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
9. http://potpet2fieza.blogspot.com/2013/03/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
10. http://sakinahhasyim.blogspot.com/2013/03/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html

Kumpulan 11

1. http://boongafarra.blogspot.com/2013/03/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
2. http://chillgirl2025.blogspot.com/2013/03/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
3. http://myhappyy-ending.blogspot.com/2013/03/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
4. http://dakvanila.blogspot.com/2013/03/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
5. http://kisahgadisketawa.blogspot.com/2013/03/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html

*Segmen tamat. Terima kasih kerana sudi join dan mendoakan kejayaan buat si gule.. Doa kawan2 semua amat ejulz hargai. Terima kasih..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...