Friday, 29 March 2013

MENGHARGAI


Hargai orang yang sayang kita. Jangan sampai dia akan pergi jauh bila kita tak hargainya. Sebab bila dia dah pergi jauh, dia takkan kembali lagi..
































*Si gule, mulai aritok wpun di hati kmk masih ada ktk, kmk akan coba terimak org lain di hati kmk. Kmk tauk bnyk burok dari bait bila kmk setia mnunggu ktk.. Kmk tauk semua ya perkara yg mengarut bagi ktk. Semoga ktk bhagia dgn pilihan ktk.

Thursday, 28 March 2013

Hepy bDay to You...

hEpy bDay to U..

Hepy bDay to Youuu..

hEpy bDay to Mr. Sugar...

Hepy Bday to Youuuuuuu..


Genap setahun umur Mr. Sugar - 28 Mac 2013


Pesanan buat Mr. Sugar;

--> Jaga Si Gule baik2..

--> Hiburkan Si Gule..

--> Bahagiakan Si Gule..

--> Jangan pernah biarkan Si Gule bersedih..

--> Dan yang paling penting,

Sentiasa jadi peneman kepada Si Gule terutama di waktu sedihnya..



Tuesday, 26 March 2013

Sejuta kemaafan

Salam.

Ejulz nak mintak maaf kat akak2, abg2, adik2 dan kawan2 semua sebab tak dapat nak BW sangat sekarang ni.. Sibuk sangat.. Sibuk dengan kerja. Sibuk dengan exam. Sibuk nak hantar hadiah2 segmen.. Macam2 lagi nak disettlekan.. Insyaallah lepas semua selesai ejulz akan terjah blog korang k.. Sekali lagi maaf..

-EJulz



"Tulus mencintai belum bererti dapat memiliki.."

Monday, 25 March 2013

Pemenang Segmen : Ucapan Selamat Hari Lahir buat "Si Gule" pada 19 Mac

Alhamdulillah selesai pilih pemenang. Terus terang ejulz bagitau terlalu sukar ejulz nak cari pemenang. Terlalu banyak ucapan2 dan entry2 yang kreatif dan cantik2. Sampai banyak kali jugak la ejulz tapis. Tahniah diucapkan kepada pemenang. Yang tak menang bukanlah kalah atau entry tak menarik. Bagi ejulz semua penyertaan memang terbaik. Dan bagi ejulz jugak, hadiah2 ni tidak dapat dibandingkan dengan doa2 dari korang semua. Terima kasih di atas doa yang diberikan kepada si gule. Semoga si gule sentiasa bahagia selalu, dimurahkan rezeki dan sentiasa mendapat keredhaanNya.. Sekali lagi ejulz ingin mengucapkan ribuan terima kasih. Tidak lupa juga kepada sponsor2 yang sudi sponsor segmen ejulz ni. Ejulz doakan agar perniagaan korang akan maju dan dimurahkan rezeki. amin

Senarai pemenang adalah seperti berikut:


- 100 penyertaan terawal akan dapat 1pcs Sticker Fridge Magnet / 1pcs Button Badges. – Ejulz akan poskan sendiri dalam masa terdekat ni k.. ^_^

- 1 Waterproof Lomo Camera (Seorang pemenang)  - *Sila berhubung terus dengan sponsor à https://www.facebook.com/BananaShops


- T-shirt couple (sepasang) - *Sila berhubung terus dengan sponsor à https://www.facebook.com/pages/ZA-ShOp/349975898372372?ref=ts&fref=ts


- 2 helai Tudung Bawal (2 pemenang) - *Sila berhubung terus dengan sponsor à https://www.facebook.com/pages/My-Online-Boutique-For-You/111844262183682


- Dessert Fork & Spoon set (10 set) (10 pemenang) - *Sila berhubung terus dengan sponsor à https://www.facebook.com/cenderahatiperkahwinan 


- 1 botol Eskinol Facial Cleansor (Seorang pemenang) - *Sila berhubung terus dengan sponsor à https://www.facebook.com/pages/One-Stop-Shopping-2013/144863432278371


- 1 botol Air Madu Kira HAQ (Seorang pemenang) - *Sila berhubung terus dengan sponsor à https://www.facebook.com/pages/Jom-shopping-AIR-MADU-KIRA-HAQ/263363260444244


- 10 Keychain/Souvenir (11 pemenang) – Ejulz akan poskan sendiri dalam masa terdekat ni k.. ^_^


- 3 buah Novel (3 pemenang) – Ejulz akan poskan sendiri dalam masa terdekat ni k.. ^_^


- 1 Celak Arab (Seorang pemenang) - *Sila berhubung terus dengan sponsor à https://www.facebook.com/compactpowder




Sunday, 24 March 2013

Potong kemaluan gara-gara ilmu sesat


KUALA TERENGGANU 24 Mac - Gara-gara mempelajari ilmu sesat menerusi Internet, seorang lelaki sanggup memotong kemaluan bapanya sebelum memotong kemaluannya sendiri di Felda Kerteh 6, Ketengah Jaya, Dungun di sini awal pagi tadi.

Dalam kejadian kira-kira pukul 4.15 pagi itu, suspek yang berusia 40 tahun dikatakan turut menyuruh abang iparnya memotong kemaluan sendiri namun lelaki tersebut berjaya melarikan diri.

Difahamkan, suspek pada mulanya hanya mahu membuatkan bapanya menangis bagi mengeluarkan semangat Imam Nawawi daripada badan bapanya namun gagal sebelum bertindak memukul dan memotong kemaluan bapanya itu dengan menggunakan pisau. - UTUSAN ONLINE


© Utusan Melayu (M) Bhd 

_________________________________________________________________________________

#Ish3.. macam2 hal la sekarang ni.. Ingatkan mak nyah2 je sanggup potong..





Friday, 22 March 2013

Senarai pemenang akan dimaklumkan kemudian

Ejulz dengan ini mengucapkan terima kasih kepada semua peserta segmen yang ejulz anjurkan sebelum ni. Dan ejulz nak ucapkan terima kasih di atas doa-doa yang diberikan untuk si Gule. Ejulz nak minta maaf sebab  mungkin akan maklumkan lewat sedikit senarai pemenang. Yang pasti insyaallah semua penyertaan akan dpt hadiah. Harap sudi terima hadiah saguhati yang x seberapa dari ejulz k. Agak sukar ejulz nak pilih ucapan dan entry yang terbaik. Insyaallah cuti hujung mggu ni ejulz akan usahakan untuk cari ucapan dan entry yg terbaek dan kreatif. Harap semua bersabar k. Sekali lagi ejulz pohon maaf di atas kelewatan ini. Terlalu banyak kerja dan aktiviti yang ejulz kene selesaikan. Sekali lagi ejulz pohon agar semua bersabar k.. :)

Tuesday, 19 March 2013

Segmen : Ucapan Selamat Hari Lahir buat "Si Gule" pada 19 Mac

*SEGMEN NI DAH TAMAT


Tujuan utama ejulz buat segmen ni adalah bagi mengumpul ucapan Selamat Hari Lahir buat Si Gule. Siapa Si Gule? Ermm.. x perlu la korang tau.. hehe. Tapi dia sangat istimewa bagi ejulz.. ^_^



Hadiah yang bakal dimenangi:

- 100 penyertaan terawal akan dapat 1pcs Sticker Fridge Magnet / 1pcs Button Badges.
- 1 Waterproof Lomo Camera (Seorang pemenang)
- 2 helai Tudung Bawal (2 pemenang)
- Dessert Fork & Spoon set (10 set) (10 pemenang)
- 1 botol Eskinol Facial Cleansor (Seorang pemenang)
- 1 botol Air Madu Kira HAQ (Seorang pemenang)
- 10 Keychain/Souvenir (10 pemenang)
- 3 buah Novel (3 pemenang)
- 1 Celak Arab (Seorang pemenang)

Nak tengok gambar2 hadiah? klik SINI



Apa yang perlu dibuat? Senang je..

1. Tulis tajuk entry "Segmen : Ucapan Selamat Hari Lahir buat 'Si Gule' pada 19 Mac.
2. Sudi2kanlah diri follow blog ni k. 
3. Letak banner segmen kat entry korang k. Jangan lupa letak link entry segmen ni sekali kat banner k..
4. Wajib like page dan follow blog sponsor kat bawah ni. Barang siapa yang dikesan tak like dan follow sponsor, penyertaan akan terbatal. 
5. Buat ucapan selamat hari lahir buat "Si Gule". Ucapan yang menarik dan entry yang kreatif berpeluang memenangi hadiah menarik.
6. Tinggalkan link entry korang kat komen box entry ni k.
*Hanya untuk warganegara Malaysia SAHAJA.. hehe 

Tu je.. :) Segmen tamat pada 19/3/2013


My Online Boutique For You

Banana Shop's
http://enna-banana.blogspot.com/


Cenderahati Perkahwinan Cantik dan Murah

http://www.cenderahatiperkahwinan.com (Kalau korang berminat nak tempah cenderahati perkahwinan, boleh tengok item kat sini)

Cenderahati Akamika Gift

One Stop Shopping 2013

Z.A Shop

Jom Shopping AIR MADU KIRA HAQ


Ketawa bersama, menangis bersama




Bedak arab (kokuryu super summer cake)


#Dengan lafaz bismillah ejulz mulakan segmen ni.. ^_^



SEGMEN TAMAT. TERIMA KASIH KEPADA YANG SUDI JOIN DAN MENDOAKAN SI GULE.

HePy bDay Si Gule


#HEPY BDAY SI GULE

#Semoga kitak panjang umo n murah rezeki..

#Semoga ktk bahagia di samping keluarga, orang yang ktk sayang n kawan2 ktk..

#Semoga semua impian ktk jadi kenyataan..


Kepada yang belum beri ucapan utk si gule, sila join segmen ni k.. doa anda semua ejulz ucapkan terima kasih banyak2.. tQ.



Monday, 18 March 2013

Menghitung saat indah

Lebih kurang 6 jam lagi tibalah detik2 indah buat Si Gule.. Semoga kebahagiaan miliknya di saat detik2 indah itu..







#si gule; Hepy bday ktk.. saat bhagia tok bcampur sedih sbb kmk xpat bhagiakan ktk di hari bhagia ktk..



Saturday, 16 March 2013

3 Hari lagi..



3 hari lagi bday si gula..

sape2 blm lagi bagi ucapan untuk si gula join contest ni k ^_^ http://kampung-kameq.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html

















*si gule, kmk harap ktk hepy ms bday ktk. kmk cayak family ktk, org yg ktk syg n kwn2 ktk akan smbut bday ktk..


Friday, 15 March 2013

Lirik Qasidah - Ya Badrotim





#Ejulz terpikat dengan kesyahduan qasidah Ya Badrotim dan liriknya yang indah..

Dengar kat sini k. Sejuk hati kalau dapat anak2 camni.. ^_^




Thursday, 14 March 2013

Contest Kaca Mata PapaMifz.com

Ok, nak cerita pasal cermin mata ejulz.. hehe.. semua cermin mata yang ejulz beli xde jenama yang branded2.. yang biasa2 je.. kebanyakan berharga seratus lebih je.. dan ada jugak yang bawah seratus.. hehe.. Kenangan manis sepanjang berkaca mata? tak tau la apa yang manis sangat.. hehe.. Tapi yang pahit masa ejulz terlibat dengan kemalangan motorsikal.. agak teruk jugak laa.. nasib baik cermin x cucuk mata.. Alhamdulillah.




Cermin mata bingkai putih ni dah lama ejulz x gune. Ejulz dah tukar yang sekarang ni. Rindu moment kat atas tu sbb si Gule yang ambik gambar.. :)


Ni yang ejulz guna sekarang.. Ejulz guna masa pergi kerja, guna masa main futsal, guna masa joging, guna masa main tenis.. pendek cerita memang ejulz selalu guna yang ini laa.. hehe


Yang ni pulak memang ejulz masih guna tapi x selalu guna sebab berat sangat.. hehe. Possing duduk tu masa ikut member pergi perlis dulu.. hehe


Yang ni pulak cermin mata member. saja guna masa bgambar je.. hehehe



Join la contest ni.. Sama2 kita meriahkan.. :) 

Balik Kampung!!! Huureyyyy!!




Esok nak balik kampung.. hehe

















*Si gule, sepatutnya kmk rasa hepy glak bila nak blt kpg. Tp knk tok kmk rasa kosong glak.. rasa sunyi glak..



Wednesday, 13 March 2013

HiShop

Pernah dengar nama HiShop? Meh berkenalan dengan HiShop ni.. hehe

Banyak barang2 yang menarik bagi pompuan kat sini..




Comel2 je nampak barang2 ni.. Mesti yang guna ni akan nampak comel jugak kan? hehe

Nasib baik la dilahirkan sebagai lelaki, kalau x kene beli jugak benda2 camni.. hehehe


G la usha2 kat HiShop ni -------> http://bit.ly/Z04qWp

atau klik je iklan nuffnang kat sebelah ni sementara iklan masih tertera. Sebelum iklan bertukar.. hehe.

Tips – 10 Formula Bangun Awal Sebelum Subuh


Berpagi-pagian di awal pagi merupakan amalan salafusoleh dan orang-orang mukmin sejak zaman berzaman. Malah, terdapat suatu rahsia serta kekuatan yang luar biasa bagi mereka-mereka yang membiasakan diri bangun awal di pagi hari.

Mereka adalah insan-insan yang terpilih yang bangun awal sebelum Subuh dan mereka melaksanakan solat Subuh setiap hari ikhlas kerana Allah SWT.

Allah SWT berfirman yang bermaksud :“ Dan dirikanlah pula solat Subuh. Sesungguhnya solat Subuh itu disaksikan oleh malaikat.”(Surah al-Isra 17 : 78)

Namun, selalunya apa yang berlaku dalam realiti kita ialah – ia adalah suatu yang sangat-sangat sukar untuk bangun awal sebelum Subuh. Selimut yang seringan kapas itu terasa bebanannya seperti batu konkrit. Dan, ramai di kalangan kita terlepas kewajipan asasi di awal pagi iaitu solat Subuh kerana susah untuk bangun daripada tidur yang nyenyak.

Kali ini, saya kongsikan tips bagaimana untuk bangun awal sebelum Subuh. Tips ini bukanlah sekadar untuk dihebah-hebahkan atau diwar-warkan semata-mata, tetapi untuk digerakan, diamalkan dan dilaksanakan oleh kita semua.

1. Niat sebelum tidur bahawa tidur ini adalah ibadah kerana Allah SWT. Setting diminda, bahawa kita ingin bangun awal keesokan harinya. Lebih baik sekiranya kita katakan secara terperinci tentang masa yang ingin kita bangun. Contoh : “ Esok saya akan bangun pada jam 5.30 pagi.”

2. Biasakan diri berwudhuk sebelum melelapkan mata. Bayangkan inilah wudhuk kita yang terakhir. Kita memyempurnakan wudhuk dengan tertib, tenang dan sesempurna mungkin.

3. Dirikan solat sunat dua rakaat sebelum tidur. Sebaiknya, solat sunat Taubat. Cantiknya, sebelum tidur kita memohon keampunan serta membersihkan diri daripada dosa-dosa dan kekotoran maksiat kita kepada Allah SWT.

4. Gunakan alat bantuan untuk membangkitkan kita daripada tidur. Mohon bantuan ibu bapa, adik-beradik atau kawan-kawan yang ada. Di samping itu, setkan jam loceng atau alarm telefon kita berhampiran dengan kita.
5. Untuk bangun awal, kita perlulah tidur awal. Tidur yang secukupnya memudahkan kita untuk bangun dengan segar, ceria dan bertenaga.

6. Bacakan doa sebelum tidur dan bacaan Surah Al-Ikhlas, Al-Falaq dan Al-Anas. Hembuskan bacaan tadi ditapak tangan dan sapukan ke seluruh badan. Mohon perlindungan dan pemeliharaan daripada Allah SWT.

7. Sambil berbaring sebelum terlelap, basahkan bibir dengan zikir memuji dan memuja Allah SWT. Alhamdulillah, Alhamdulilah, Alhamdulillah.

8. Teruskan dan ulang berkali-kali tips ini jika gagal. Peringkat awal, ia seperti sukar. Lama kelamaan ia akan berputik di hati. Kita akan biasa dengan amalan ini jika ia dilakukan terus-menerus tanpa putus asa.

9. Jika berjaya, syabas saya ucapkan. Sekarang cabarannya ialah untuk mengekalkan amalan ini dari hari ke hari, minggu ke minggu, bulan ke bulan dan tahun ke tahun. Jadi bagaimana?

10. Perbanyakanlah berdoa, bermunajat dan merintih kepada Allah SWT agar kita sama-sama istiqamah dan konsisten dengan amalan bangun awal ini. Hasrat dan harapan kita hanya satu agar Allah SWT sayang dan redha kepada kita.

Justeru, bilakah kita akan mulakan tips ini?Saranan saya, kita lakukan segera tanpa bertangguh. Esok pagi, adalah pagi yang terbaik untuk kita. Kerana apa? Kita mampu bangun awal sebelum Subuh, bersiap siaga untuk solat Subuh berjemaah, menghiasinya dengan bacaan Al-Quran, berdoa, berzikir dan terus berfikir untuk masa hadapan kita di akhirat.Berjuang bersungguh-sungguh untuk bangun awal sebelum Subuh.

_____________________________________________________________

#Sedikit perkongsian yang ejulz dapat dari kawan kat fb. Semoga dapat jadi sedikit motivasi kepada kita bangun sebelum subuh..

Tuesday, 12 March 2013

Rindu Lagi..



#Semoga dapat jadi amalan buat kita semua. Tapi janganlah berzikir dengan niat dia merasai rindu kita sahaja, niatlah berzikir supaya diampunkan kesilapan kita pada masa lalu. Dan niat supaya Allah sentiasa memberi jalan yang terbaik untuk kita. Insyaallah.




































*Harap ktk pun amal juak k. Amalkan zikir2 yang ktk penah ajar kmk dlok. berzikir masa mbak motor. 



R.i.N.D.u


#Rindu nak dengar gelak tawanya..
#Rindu nak dengar bersin comelnya..
#Rindu nak dengar cerita lawaknya..
#Rindu nak dengar luahan hatinya..
#Rindu nak dengar celotehnya..
#Rindu nak dengar cerita2 merapunya..
#Rindu nak minum white lady kat swee kang bersamanya..
#Rindu nak main cari perkataan dengannya..




~Mood sedih pagi2 ni.. ermm.. Jangan lupa join segmen ejulz k. Dan apa yang penting adalah doa2 anda semua dlm segmen tu.. Kepada yang dah join, ejulz nak ucapkan terima kasih. Doa2 kalian hanya Allah sahaja yang dapat membalasnya.



















*Kmk RINDU segala-galanya tentang ktk. Dan kmk berharap ktk masih mampu untuk tetak dengan gembiranya, berharap ktk masih mngekalkan bersin comel ktk, berharap ktk masih bercerita cerita lawak, meluahkan perasaan ktk, berceloteh dengan riang walaupun bukan bersama kmk. Adakah ktk contact kmk sbb rindu atau cuma rasa bersalah? Kmk xkan pernah salahkan ktk. Cuma kmk yg rasa bersalah. Tapi kmk percayak suma tok ada hikmahnya, untuk kebaikan ktk dan utk kebaikan kmk. Percayalah dengan ketentuanNya..



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...