Wednesday, 31 July 2013

Simple Giveaway By Anis & Intan


Join di saat akhir... sory sibuk sangat kebelakangan ni..

Jom join.. klik banner yg comel tu kalau nak join.. ^_^

Kali ni nak tag 2 org pengomen tegar blog ejulz bulan jun..



Video klip lagu raya terbaek abad ini

Ni la video klip lagu raya yg paling mantap yg ejulz tgk setakat ni.. hahaha




Teruskan undi di sini k.. tQ ^_^

2. Pegi dekat lihat & undi azam
3. Pastu Search nama Asrul Harfan. 
4. Tekan UNDI..

tu je.. ^_^


Jom hantar azam anda juga dpt voucer free RM5 beli brg watsons.. ^_^

Dan jangan lupa klik SINI, SINI dan SINI


Tuesday, 30 July 2013

Selamat berbuka..

Salam. Selamat berbuka semua.. Alhamdulillah diberi kesempatan tamat puasa arini.. Jom berbuka di masjid.. ^_^


Pegi dekat lihat & undi azam
Pastu Search nama Asrul Harfan. Tq.. 

Jom hantar azam korang juga dpt voucer free RM5 beli brg watsons.. ^_^


Alhamdulillah

ALhamdulillah.. Naik jugak earning nuffnang.. Terima kasih nuffnang.. ^_^


"Setiap pagi akan terbuka pintu rezeki dariNYA.."





X dpt masuk IPTA? Jangan susah hati. Sekarang mudah nak sambung study. Di mana ada kemahuan, di situ ada jalan.. ^_^ Klik SINI.. 

Jom shopping raya.. Dapatkan yang berkualiti dengan harga yang berpatutan.. Boleh gune masak rendang raya ni.. hehe ^_^ Klik SINI..



Monday, 29 July 2013

Nyamuk hisap jus

Inilah pertama kali ejulz dengar nyamuk hanya minum jus.. x hisap darah manusia..  memang di kalangan orang berada jugak la nyamuk ni.. hahaha




Sumber : SINI




Sunday, 28 July 2013

Giveaway Rekaan Sendiri By Eymasu


Nak join? Klik banner k.. ^_^

*Harap2 ada rezeki raya.. hehe







Bantuan anda diperlukan..


Search nama : Asrul Harfan (Nama sebenar ejulz.. hehe)

Jom la join sekali. Hantar azam raya korang.. ^_^


Tolong ek.. ^_^ sayang korang ketat2.. hehe

Segmen Hari Istimewa By ALS


1-5 dah polah.

6. Hari mula berblog 

7. dah masukkan

8. dah join



Apa ka yg 'istimewa' glak ya? hehe

Inilah KEHIDUPAN

Kadang2 dalam hidup ni, kita ada segala2nya tapi kita tak rasa bahagia. Dan kadang2 kita serba serbi kekurangan kalau nak dibandingkan dengan orang lain, tapi kita rasa ia dah cukup dan memberi kebahagiaan kepada kita. 

Teringat dengan ceramah yang disampaikan oleh Ustaz Ahmad Dasuki kalau x silap ejulz pada khamis lepas di Masjid Putra. Dia kata apa yang patut kita kejar adalah KEBERKATAN bukannya keduniaan. Sebab apa pentingnya berkat? Sebab, kalau kita ada pangkat besar / gaji besar sekali pun jika ia tidak berkat maka ia tidak akan pernah rasa cukup. Sebaliknya jika ia berkat walaupun bergaji kecil, ia tetap akan rasa mencukupi.

Kita orang mukmin bangun pagi untuk solat bukan untuk pergi kerja. Maksudnya solat perlu diutamakan sebelum kerja.

Dan di akhir ceramah, rasa nak menitis air mata mendengar doa ustaz.

Ejulz sebenarnya x kenal sangat ustaz ni. Masa kat masjid pun x nampak sangat muka ustaz sebab duduk jauh. Tapi daripada apa yang diberitahu oleh imam masjid ustaz selalu beri ceramah dalam program tanyalah ustad di tv9. Ejulz pun carilah ustaz ni..



Setelah sekian lama

akhirnya tukar jugak header.. haha.. x reti sangat nak design.. 



apa pendapat k0rang? ada yg perlu ditambah x kat header tu? hehe

Saturday, 27 July 2013

Pening setting Nuffnang!!!

Ejulz cadang nak papar iklan nuffnang guna setting Leaderboard, Skyscraper dan Large Rectangle.. nak letak semua sekali. Last2 iklan x kuar.. haha.. pening main coding ni.. x reti sangat..

Ada sesiapa boleh membantu?

Friday, 26 July 2013

Giveaway Ramadhan+Raya By Iman

Tekan banner untuk join !

Baru-baru ni Blog Im▲η Z₳k▲RI₳ ๏̯̃๏ ada mengadakan 
satu giveaway yang gempak iaitu "Giveaway Ramadhan+Raya By Iman" ^^
Pemenang akan di ambil kira melalui 100% Random.org !
 Sekiranya, Penyertaan kurang dari 35 Peserta Giveaway 
kemungkinan akan dibatalkan ^_^ Apa lagi...Jom Join!

2 hadiah awesome :
Scarf First Lady
Bookmark Al-Attas

Tag 2 Blogger :


Thursday, 25 July 2013

Contest Mega Raya, Teka Syiling Raya, Menang Duit Raya!

Nak teka jugak.. hehe


Nilai tekaan = RM72.65


Kaji isu jemput imam Tarawih

Katanya, tindakan itu boleh menimbulkan persepsi tidak sihat dalam kalangan masyarakat yang mengikuti perkembangan dunia Islam ketika ini. 

“Kita bukan tidak mahu ilmuan agama datang ke negeri ini pada Ramadan, tetapi oleh kerana negara mereka sendiri sedang bergolak, adalah tidak wajar mereka meninggalkan negara masing-masing semata-mata mahu menjadi imam Tarawih di negara kita. 
“Sepatutnya, kita (Malaysia) menghantar tokoh agama ke negara mereka untuk memimpin solat atau berceramah mengenai keamanan, bukannya mereka datang ke sini,” katanya pada majlis penyampaian sumbangan Aidilfitri peringkat Parlimen Kota Melaka di Masjid Kampung Bukit Pegoh, Telok Mas di sini, semalam. 
Sepatutnya, kita (Malaysia) menghantar tokoh agama ke negara mereka untuk memimpin solat atau berceramah mengenai keamanan, bukannya mereka datang ke sini” Idris Haron, Ketua Menteri Melaka

Sumber : Berita Harian

_______________________________________________________________________

*Alangkah baiknya kalau baca tajuk berita "Kaji isu jemput PSY - Gangnam Style @ artis sexy luar negara". Daripada komen2 pembaca yang ejulz dengar mungkin KM masih x tahu objektif imam2 ni dibawa ke Malaysia. Tapi dari komen2 tu majoriti dah tau pun antara objektifnya adalah untuk mereka berkongsi tentang situasi negara mereka sekarang kepada rakyat Malaysia.

Kisah seorang ayah bisu.. SEDIH!! :(

Nangis bila tengok video ni..



"There are no perfect fathers. But a father will always love perfectly.."

suka dengan kata2 ni.. Jagalah orang tua kita seperti mereka menjaga kita dari kecil hingga saat ini..




Wednesday, 24 July 2013

Alhamdulillah.. Kad Raya dah dihantar..

Alhamdulillah.. Sebanyak 53 kad raya telah diposkan kepada semua yang join GA Kad Raya ejulz aritu termasuk para sponsor.. kepada 12 orang yg belum emel maklumat sila bagi maklumat sebelum 31/7/2013.


Tak pasti dah bagi maklumat ker belum? Tengok kat SINI..





Enjoy unlimited Internet access and stay socially connected with our brand new Prepaid Mobile Internet plans! Now you can stay connected anytime, all the time. Share, surf and chat away without limits. Click HERE..

Keturunan Diraja Britain

Dulu..




Dan kini..




Tahniah PrinceWilliam & Duchess Kate..








ALAMAK!! Ada sales lagi? Klik SINI.. 

Tuesday, 23 July 2013

Giveaway by Ana

Salam. Kali ni nak join GA adik Fatin ni pulak.. ^_^


Kalau tengok hadiah tu, memang ejulz xleh gune pun.. hehe.. pink kaler lagi gitu.. hehe.. Tapi kalau ada rezeki menang, ejulz nak hadiahkan kat si lala.. harap2 dia gembira di aidil fitri ni.. ^_^

Nak join? Klik banner k..


Ni hadiah utk pemenang



Tak lengkap kiranya ada baju kurung tapi x bertudung kan?








Jom usha2 tudung kat sini ----> MN BoUTiQue . Tapi tudung ni bukan hadiah dari adik Fatin k.. hehe. Mari bertudung.. Mari menutup aurat.. ^_^








JDT bawa jurulatih La Liga dan Pablo Aimar

Pengurusan pasukan JDT membuat keputusan untuk mendapatkan perkhidmatan jurulatih dari Sepanyol. Dikhabarkan jurulatih berkenaan merupakan seorang jurulatih yang berpengalaman yang pernah menerajui pasukan seperti Valencia dan Atletico Madrid. Jurulatih yang dikaitkan untuk menerajui JDT ialah Cesar Ferrando Jimenez selain berunding dengan Juan Manuel Lillo Diez yang dikatakan mentor kepada Pep Guardiola.

Selain itu, JDT dikaitkan dengan percubaan untuk mendapatkan pemain lagend, Pablo Aimar.

Ejulz puji dengan pembaharuan yang cuba ditunjukkan pengurusan JDT untuk meningkatkan prestasi bola sepak negara. Jika difikirkan dari sudut kewangan sahaja memang ejulz x setuju sebab daripada beri gaji yang tinggi2 kepada pemain2 luar negara, baik bantu pemain2 tempatan kita sendiri. Tapi bila difikirkan dari sudut kualiti permainan memang wajar menjemput pemain2 berpengalaman seperti tu. Dengan itu diharap pemain2 tempatan dapat belajar dengan cepat cara2 permainan pemain2 berpengalaman tersebut. 


#Sentiasa sokong bola sepak tempatan.. ^_^


Jom shopping SINI.. ^_^

Pemenang GA Kad Raya 2013 by EJulz

10 Magnet fridge (10 pemenang)

Topup celcom/maxis RM10 (1 pemenang)

Topup RM5 (2 pemenang)
*Tuntut kat sini ---> https://www.facebook.com/sevenkecik

Kad Raya 2013
Semua peserta dapat.. ^_^


Kepada yang belum beri maklumat sila bagi emel maklumat selewat-lewatnya 31/7/2013. Klik SINI..






Monday, 22 July 2013

Posmen tak campak!!!

Alhamdulillah posmen x campak& hadiah GA ejulz seperti dalam entry yang ejulz post tengahari tadi.. Klik SINI.. Kisah posmen campak surat2.. nak ngular je keje.. kesian kalau kat orang2 yang ada dokumen2 penting kene buang..

Dapat hadiah dari Yumida walaupun jawapan salah.. hehe. Dan dapat Kad Raya dari Abang EZ.. 


Terima kasih Yumida & Abang EZ.. ^_^




Yang ni bukan hadiah ejulz k.. haha.. Sape2 yang nak jaga kulit tu boleh la gune ni.. hehe. Klik SINI.. 


Posmen Lambak Surat Dalam Hutan!

Posmen Lambak Surat Dalam Hutan! - KUALA LUMPUR : Di sebuah kawasan tersembunyi berhampiran kawasan perumahan mewah di Ukay Heights, Ampang, adalah sebuah gaung hijau dengan tumbuh-tumbuhan subur tetapi dicemari dengan ‘rahsia hitam’.
Tapak itu dikenal pasti telah menjadi tempat lambakan surat oleh posmen yang tidak bertanggungjawab yang menjadikan tempat terpencil itu untuk membuang surat-surat yang tidak dihantar. 
Pada Sabtu, dua orang penduduk menjumpai beribu-ribu surat yang tidak dihantar di dalam gaung dan menghubungi ‘The Star’, yang seterusnya dimaklumkan mengenai posmen yang lalu di kawasan itu. 
Salah seorang daripada mereka, Ismail W.O berkata beliau sedang memandu melepasi kawasan itu dan melihat tiga orang posmen sedang lepak di tepi jalan di sebelah gaung. 
“Saya tertanya-tanya apa yang mereka sedang buat sedangkan tiada kawasan perumahan di sekitar kawasan itu tetapi tidak terus bertanya dan meneruskan perjalanan. 
“Kemudian saya teringat bahawa saya tertinggal sesuatu dan berpatah balik. Saya terkejut melihat beg besar yang sebelumnya penuh berisi surat telah kosong. Ia hanya beberapa minit yang lepas,” katanya. 
Mengesyaki sesuatu yang tidak kena, beliau memaklumkan perkara itu kepada pengerusi persatuan penduduk, William Atyeo yang memanjat kawasan gaung tersebut dan menemui ribuan sampul surat yang bertaburan. 
Pemeriksaan secara kasar menunjukkan beberapa surat telah berada di situ sejak beberapa tahun lalu dan lupus akibat hujan. 
Surat-surat itu sepatutnya dihantar ke Ampang Jaya, Ukay Heights dan kawasan-kawasan perumahan di sekitarnya. 
“Terdapat cek, bil, penyata bank, surat maklum balas dan banyak lagi,” kata Ismail. 
Beberapa penduduk telah mengadu mereka tidak menerima surat yang sepatutnya diterima seperti bil telefon dan bil TV berbayar, kata Atyeo. 
Setelah dimaklumkan, Pos Malaysia menghantar pasukan ke tapak dimaksudkan. 
Pekerjanya mengenal pasti kebanyakan surat adalah dari dua lokasi berhampiran di sepanjang Jalan Tebrau 1. 
Ketua Operasi Pos Malaysia, Helmi Hashim berkata tiga posmen terbabit telah dikenal pasti dan akan dipecat. – THE STAR

___________________________________________________________________________________
#Harap2 kad raya ejulz x kene buang camni.. :(

Sunday, 21 July 2013

GA Kad Raya 2013 by EJulz

TAMAT DAH..

Salam. Dah tau bila puasa? hehe.. Ejulz x tgk tv @ dgr radio pun.. tv dan radio ejulz adalah fb.. semua info ada kat situ.. hehe.. termasuk la blog ni.. hehe

Direct to the point, cewaahhh cakap omputih pulak.. hhe.. Bagi meneruskan tradisi menghantar kad raya yang kian pupus skang ni, ejulz nak buat satu GA Kad Raya 2013. Tahun lepas alhamdulillah dalam 20 lebih kad raya ejulz telah  poskan kat rakan2 blogger yang minat. Tahun ni, Insyaallah ejulz cuba dapatkan dalam 50 kad raya.. Join k.. ^_^


50 Kad Raya disediakan 
(20 penyertaan terawal automatik dapat kad raya dari ejulz + 30 selebihnya ejulz akan guna www.random.org jika penyertaan melebihi 50)



Syarat-syarat penyertaan :

1. Warganegara Malaysia dan beralamat di Malaysia (Senang nak pos.. hehe)
2. Follow blog ejulz
3. Follow blog dan Like page para sponsor seperti di bawah:

Blog;



Page;






4. Letak banner di atas dalam entry anda (linkkan pada entry ni)
5. Di bawah banner tulis ucapan selamat hari raya anda kepada rakan2 blogger
6. Tinggalkan link entry anda kat ruangan komen entry ni (tempat lain xkan dilayan.. senang nak jejak penyertaan..)




Hadiah-hadiah :

1. 50 Kad Raya (20 penyertaan terawal automatik dapat kad raya dari ejulz + 30 selebihnya ejulz akan guna www.random.org jika penyertaan melebihi 50)
2. 10 Magnet fridge (10 pemenang)
3. Topup celcom/maxis RM10 (1 pemenang)
4. Topup RM5 (2 pemenang)



Iklan Raya

Ni iklan raya tahun 2010.. lawak.. hehehe
   

 Jom shopping raya..

Mudah kalau ada bag camni.. dpt bawak kamera g mane2.. x sabar nak bergambar raya.. hehehe

Jom usha SINI..


Jom tengok SINI..

Juadah sahur bujang pagi tadi..

Pagi tadi tak tidur.. layan citer Parker kat sini http://freemuveee.blogspot.com/2013/07/parker.html

Pukul 330am terus buat persiapan masak.. teringin nak makan mee goreng.. hehe

Bahan-bahan ejulz just gune minyak masak, bawang putih + bawang merah, ayam dihiris halus, kobis, sos cili, kicap, sos bbq, sikit sos spagetti, dan 1 cube pati ayam knor.. hehe


Ni hasilnya mee goreng bujang.. agak masin. lain kali nak gune 1/2 je la cube pati ayam knorr tu..


Semestinya ditemani F&N SEASONS SOYA.. hehe

Big Ramadhan Giveaway


Klik banner jika nak join.. ^_^


Antara juadah puasa ejulz :












MINI GA RAMADHAN by DEDEQ


alhamdulillah .. sejak jadi peniaga on9 ni . rezeki melimpah-limpah .. syukur alhamdulillah .. hehe ..

jadi .. dedeq nak ambil kesempatan ni nak buat MINI GA RAMADHAN .. harap sambutan memuaskan .. al-maklumla . dedeq tak femes . hehe .. uhuk sedih .. kihkih ..

Syarat-syarat wajib

1) Buat entry yang bertajuk MINI GA RAMADHAN by DEDEQ

2) Copypaste coding entry MINI GA kat bawah dan paste kan ke ruangan html post


CODINGENTRY

3) LIKE page NAMIE mini SHOP

4) KLIK iklan ni (loading sampai habis)
5) Follow blog dedeq


Hadiah

1) Jubah lace diamond untuk TOP REFERRAL x 1



2) Tudung bawal untuk orang PERTAMA join x 1



3) Brooch untuk orang TERAKHIR join x 1



4) Kad raya limited by dedeq untuk yang BERTUAH x 15


Tarikh mula 18/7 - 26/7/13 (11.59 malam)


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...