Monday, 30 September 2013

CPUV Nuffnang


Alhamdulillah ada peningkatan CPC Campaigns.. ^_^

Tapi CPUV Campaigns x dapat2 lagi dari dulu lagi.. :(


Tips nak dapatkan CPUV? Kepada yang pernah dapat kongsi2 laa tips k.. Kongsi tips kat petak komen k.. Please.. 

Insyaallah tips2 k0rang ejulz akan jadikan entry "Tips Tingkatkan CPUV".. Setiap tips ejulz akan bagi backlink kat blog k0rang..



"Ilmu patut dikongsi bersama. Semoga ia bermanfaat untuk kita semua.."




New Ford Fiesta


Impian ejulz nak beli kereta Ford Fiesta.. ^_^


Doakan ejulz murah rezeki.. Dapat beli kereta ni.. hehe :)


___________________________________________________________

Ternyata kisah aaron aziz yang tersebar semalam adalah berita palsu.. Alhamdulillah.. Semoga beliau cepat sembuh..


Terkini! Aktor Aaron Aziz meninggal dunia akibat kemalangan?





Ejulz sendiri pun x tau kesahihannya.. Harap ni khabar angin sahaja.. Semoga Aaron Aziz berada dalam keadaan selamat.

Fresh Care - Minyak Angin Aromaterapi








Sunday, 29 September 2013

Giveaway Habis UPSR! by Hannan and Era


28 SEPT-25 OCT
UMUM-26/27 OCT


~[CLICK BANNER UNTUK JOIN]~

hai! kali ni hannan n era buat GA sempena kitorang habis! Merdeka! dari UPSR! Harap2 mendapat sambutan lah yer ^^ sila click banner di atas untuk join ye bloggers2

SENARAI HADIAH GIVEAWAY HABIS UPSR! BY HANNAN N ERA


  • Hijab Bando x1 Top Referral 
  • x3 buah novel :- Jangan Baca Novel Ini, Puisi Untuk Nadina, Padang Bulan x3 pemenang
  • keychain blogger x2 pemenang
  • Review Blog x5 pemenang
  • Topup RM10 x2 pemenang   
  • x1 shawl , x1 necklace x1 pemenang 
  • x1 notebook x1 coinpurse x1 pemenang  
  • Button Badge Blogger x2 pemenang
  • x1 lipgloss kiss beauty, kiss beauty 3D, obuse lip tint, candy lip tint, x3 shiseido mask, x1 lip mask, x1 eye mask x2 pemenang *4 bottles per winner*
  • 10% discount untuk semua yg join GA *jika ingin membeli barang dari JASPLE BOUTIQUE
  • Tudung x3 pcs *tudung apa pun tak pasti* x3 pemenang
  •  doodle x2 pemenang            



MENCARI SEORANG TOP REFERRAL MEMENANGI HIJAB BANDO X1


           

Tips Mencari Kerja

1. Kerja sebagai ibadah
Sentiasa bermotivasi untuk mendapat pekerjaan. Kenapa perlu ada pekerjaan? Tujuan untuk mendapat pekerjaan bukan sahaja untuk masa depan sendiri, tetapi sebagai tanggungjawab kepada ibu bapa dan keluarga.

2. Tidak memilih pekerjaan
Jangan terlalu memilih pekerjaan. Buatlah apa2 sahaja jenis pekerjaan asalkan pendapatannya dari sumber yang halal. Tidak salah jika kita mencari pekerjaan yang lebih sesuai dalam masa yang sama untuk kemajuan kerjaya kita.

3. Sentiasa peka dengan isu-isu semasa
Mengetahui isu-isu semasa ni penting bagi memudahkan kita dalam sesi temuduga.

4. Berpakaian kemas semasa temuduga
Sentiasa berpakaian kemas semasa menghadiri temuduga. Janganlah semasa temuduga pakai seluar pendek. Pakai selipar. Kene laa pakai pakaian yang bersesuaian.

5. Berpenampilan segak.
Selain dari berpakaian kemas, penampilan diri juga perlu dijaga. Sebagai contoh, rambut pendek dan disikat kemas bagi lelaki. Dan perempuan semestinya bertudung bagi yang beragama Islam dan rambut diikat kemas bagi yang bukan Islam.

6. Persediaan dokumen
Membuat persediaan resume, salinan sijil dan sijil asal semasa temuduga. Pastikan resume lengkap dan mengikut format resume terkini. Sediakan salinan sijil-sijil yang berkaitan secukupnya dan jangan lupa buat cop salinan diakui sah oleh individu2 bertanggungjawab. Sbg contoh penghulu, ketua kampung, pejabat daerah dan lain2.

7. Korang rasa ada tips2 lain yg korang rasa sesuai. Sila komen. ^_^


Hindarkan diri dari:

1. Terlalu memilih pekerjaan aka berlagak dengan pencapaian akademik yang ada.




Saturday, 28 September 2013

Segmen 1st Mama


Jom join segmen ni.. ^_^




POTONG STIM!!!




Banyak STIM!!! SINI, SINI dan SINI..

heHehe


Minyak Angin Fresh Care


Minyak angin aromatherapy pelbagai haruman.

Hubungi ejulz jika berminat.. ^_^


Like page ni jika sudi.. SINI

Friday, 27 September 2013

Awesome Giveaway by Tasha Aqisha


Jom join GA ni.. ^_^

Sebenarnya ejulz xtau nak pilih entry yg mana. Selepas meminta khidmat nasihat Cik Google, ejulz pilih entry ni..


Kenapa ejulz pilih entry ni. Entry ni dibuat semasa ejulz dalam keadaan tertekan dan sedih yang teramat la sangat. Masa tu Allah je tau macam mana perasaan ejulz. Ejulz hanya mampu berdoa, berselawat dan berserah padaNya. Alhamdulillah, dalam kekecewaan itu DIA berikan satu 'hadiah' buat ejulz. Syukur..



Rumah Banglo Mewah Nedim Nazri Aziz RM7.242 Juta? Kerja? Pegawai Khas Kementerian Pelancongan? Bisnes?


Tujuan ejulz buat entry ni bukanlah nak mempertikaikan di mana si Nedim ni dpt duit banyak utk beli rumah banglo ni. Mungkin dia memang berasal dari keluarga yang memang berada. Ejulz rasa si Nedim ni amat bertuah sebab di usia yang muda camni dah dapat beli rumah banglo semahal tu. Jika nak dibandingkan dengan orang2 kat luar sana, termasuklah ejulz sendiri, nak beli rumah harga RM1++K pun x susah nak dapat. 

Kalau ejulz la ada duit sebanyak tu, ejulz beli rumah yg RM2++K je.. Selebihnya ejulz akan beli rumah dengan harga yang sama jugak, then sewakan. Boleh la buat pelaburan dan simpanan untuk keluarga.. hehehe.. angan2 mat jenin je ni.. haha

Sumber : Berita Terkini



Nedim bersama Nora Danish..



Thursday, 26 September 2013

3000 SLE Supporters Giveaway


Assalamualaikum.


klik banner untuk join


Senarai hadiah:
Cash RM100 x 1, doodle ART button badge x 10, DuniaShida button badge x 3, perfume x 2, photo canvas (art kufi) x 3, photo canvas (typography canvas) x 3, Novel x 5, tudung bawal x 3, beauty tool x 1, bookmark limited edition x 15, pin ribbon x 2, topup RM10 x 8, topup RM5 x 5

3000 SLE Supporters Giveaway dianjurkan oleh DayangDeno dan disponsor oleh DayangDeno, NazrinaHussin, DuniaShida, Canvas D'Arte, Hawadah, Mojat, DyshaSahhir, MamaDarwiish, AkuMira, Pinkizluv, NadiaDiana, Cahaya Jannah, AdamFaiz, AisyaLieza, Nasuha, CikkMira

Tamat 24 Oct 2013, 12malam

Bekas MB Kedah Azizan Razak meninggal dunia


Salam takziah buat keluarga arwah. Semoga arwah ditempatkan bersama-sama orang beriman.. Insyaallah. Amin..




Apabila meninggal dunia, maka terputuslah segala amalannya kecuali 3 perkara :

1. Sedekah yang ditinggalkan semasa hidup;
2. Ilmu yang dimanfaatkan; dan
3. Anak yang soleh yang mendoakan kedua ibu bapanya.





Adam AF Dan Fiza Elite Selamat Bergelar Suami Isteri Dengan Sekali Lafaz


Adam AF dan Fiza Elite selamat diijabkabulkan  di Pejabat Jabatan Agama Islam Selangor kira2 jam 10.30 pagi tadi.. Semoga pasangan bahagia hingga akhir hayat dan menjadi pasangan contoh kepada peminat2 dan generasi muda. Ejulz percaya pasangan ni mampu menjadi pasangan contoh dengan penghijrahan Adam. Insyaallah..

Sumber : RotiKaya


#Alhamdulillah ejulz dapat tukar tempat kerja ke tanah air sendiri. X sabar rasanya.. Doakan ejulz dapat bos yang baik hati mcm bos sekarang ni k.. Sedih rasa nak tinggalkan kawan2 yg ejulz dah anggap mcm adik beradik sendiri..



Tuesday, 24 September 2013

Jadilah Orang Yang Paling Bahagia (7)


Sentiasa mendoakan yang terbaik untuk masa depan..



Klik tabung ejulz jap.. hehe. Klik SINI dan SINI.. tq



Monday, 23 September 2013

Kontes Review Klinik Cinta

Jom meriahkan contest 



Ni dia blog Klinik Cinta.. Siapa2 rasa tengah sakit cinta tu pergi la ke klinik ni k.. ^_^



Pendapat / Idea / Cadangan / Penambahbaikan :

CINTA? Apa erti cinta? Bagi ejulz mudah untuk mengerti erti cinta. CINTA dalam versi ejulz adalah perasaan ingin disayangi dan ingin menyayangi.. Cinta kepada Allah. Cinta kepada Rasulullah. Cinta kepada ibu bapa. Cinta kepada keluarga. Cinta kepada kekasih yang bakal menjadi teman sehidup semati (Suami / Isteri). Semuanya perasaan ingin disayangi dan menyayangi. Ejulz percaya semua kita sentiasa berdoa agar Allah memakbulkan doa kita. Itu maknanya kita mahu Allah sayang kita dan memberi apa yg kita hajatkan.

Zikir Munajat;


Cinta kepada Rasul. Kita sebagai umatnya haruslah ada rasa cinta kepadanya. Baginda yang tidak pernah menemui kita pun amat menyayangi kita ketika hayatnya..

Doa Pemburu CINTA;


Begitu juga dengan kedua ibu bapa. Setelah banyak pengorbanan mereka kepada kita, seharusnya kita perlu menyayangi mereka dan sentiasa mendoakan mereka..

Doa Untuk Ibu Bapa;


Sebagai seorang manusia semestinya kita mahu disayangi dan menyayangi seseorang untuk dijadikan pasangan hidup..

Doa Seorang Pencari CINTA;



Tu baru mukaddimah.. hehehe.. Jadi, cadangan aku adalah:
1. Menambah satu ruangan kisah2 teladan Rasulullah S.A.W @ hadis2 yang menarik supaya jadi ikutan kepada pembaca2.. Insyaallah..
2. Mungkin boleh cari background yang menarik supaya bila orang tengok, hati berbunga2.. cewaahhh.. haha.






Camne nak kurus?

Kalau tanya ejulz satu je jawapan ejulz.. BERSUKAN.. Kenapa ejulz just jawab bersukan? sebab ejulz jenis yang susah sangat berat badan nak naik.. Makan banyak mana pun, camni je la rupa ejulz.. hehehe.. maintain.. haha

Tapi x semua orang jenis macam ejulz.. Ada yang dah bersukan pun badan masih lagi naik.. So banyak la cara2 lain lagi yg perlu dibuat.. Ada yang perlu jaga makan, dan macam2 lagi la.. Dan salah satu cara yang ejulz tgk dengan mata ejulz sendiri adalah HERBALIFE.. Dalam tahun 2011 kalau x silap, kawan ejulz pernah pergi ke rumah dan memperkenalkan herbalife ni.. Kerana dia seorang yg aktif mengamalkan herbalife ni..

Ni gambar tahun 2010.. masa rumah terbuka PM..


Dan setelah mengamalkan herbalife.. ejulz betul2 terkejut tgk perubahan dia..


Bukan dia sorang je.. tapi isteri dia pun amal herbalife ni..



Sahabat ejulz ni terbuka hati memeluk Islam pada tahun 2012 kalau x silap.. Hatinya terpikat dengan Islam sebelum kenal dgn isterinya lagi..


Berminat nak tahu tentang HERBALIFE? Jom tanya kak Zarida Abu Bakar @ kak Ieda.. Klik SINI



Sunday, 22 September 2013

Alhamdulillah dapat hadiah dari Cik Epal.. ^_^

Alhamdulillah rezeki dapat hadiah lps join GA Cik Epal.. :)

Jom follow n berkenalan dgn Cik Epal..



Boleh pilih hadiah aksesori @ homedeco.. Ejulz pilih homedeco untuk dihadiahkan kpd Si Lala.. harap dia suka.. ^_^


Terima kasih Cik Epal.. ^_^


Saturday, 21 September 2013

Telekung untuk kanak2 dan dewasa

Telekung beserta sejadah untuk kanak2..





Telekung untuk dewasa..


Berminat? klik je gambar & pm owner k.. owner telekung ni seorang akak yg ejulz kenal n banyak bagi kata2 nasihat kat ejulz suatu masa dulu.. Jumlah telekung ni terhad.. siapa cepat dia dpt..






Friday, 20 September 2013

Tips Tingkatkan Earning CPUV Nuffnang

Macam mana nak tingkatkan earning CPUV Nuffnang? Pasti ada yang dah dapat income dari nuffnang ni kan? Dan sudah pasti ada yang masih belum dapat dan tertanya2 macam mana nak dapat CPUV, termasuklah ejulz.. hehe.. 

Nak tau macam mana? Jom singgah blog ni..


Banyak tips2 yang dikongsi kat blog Yumida ni.. terjah jgn x terjah..

Dan antara blogger yang dah berjaya dengan pengiklanan nuffnang ni adalah Cik Akak


Terjah jgn x terjah..


"Tiada Kejayaan Yang Akan Diperolehi Tanpa USAHA.." -EJulz

Wednesday, 18 September 2013

Percetakan dan pelupusan Al-Quran

Alhamdulillah berjaya menghadiri Seminar Al-Quran Rasm Uthmani kat Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin, Putrajaya 2013. Ceramah berkaitan "Sejarah Al-Quran" dan "Kaedah Penulisan Rasm Uthmani" disampaikan oleh Dato' Haji Salehuddin bin Omar Al-Hafiz yang merupakan ahli jawatankuasa Penyemakan dan Penilaian Teks Al-Quran (Lajnah Tasheh Al-Quran). Beliau merupakan orang yang penting dalam permulaan pengeluaran Al-Quran Rasm Uthmani sekitar tahun 1986. Kalau x silap mula dikeluarkan pada 17 Mei 1986.. Ejulz belum lahir lagi masa tu.. hehe

Ustaz Masykuri bin Khamid pula menyampaikan ceramah beliau berkaitan "Akta Percetakan Teks Al-Quran dan Isu Semasa". Banyak yang dipelajari. Bagi yang berminat untuk melakukan perniagaan percetakan Al-Quran kenelah menghantar permohonan kepada Bahagian Kawalan & Teks Al-Quran KDN. Bukan saja percetakan dalam bentuk buku, malah dalam bentuk CD, DVD, digital, telefon pun kene buat permohonan. Ini bagi menjaga kesucian Al-Quran dari kesalahan ejaan dan sebagainya. Cara-cara pelupusan Al-Quran juga ada tertibnya yang tersendiri. Mungkin ada yang pernah tengok kat tv. Saksikan video ini..




Harap berguna kepada semua..

Ustaz Kazim Elias sempoi..

Malam tadi berkesempatan mendengar ceramah Ustaz Kazim Elias bertempat di Presint 9 Putrajaya. Ni la first time tgk ustaz dekat2.. selalu tgk dalam youtube je.. hehe.. Amat menarik cara penyampaian ustaz Kazim..

X sempat nak ambik gambar. Rasa malu pulak nak ambik gambar guna phone alcatel je.. hehe

"Bersungguh-sungguh dalam melakukan sesuatu.." - Ustaz Kazim



Tuesday, 17 September 2013

Liliy Scarf

Dapatkan pelbagai design jubah, tudung dan pelbagai lagi di sini.. cantik2.. harga pun berpatutan..





Berminat. Tengok kat SINI. Banyak lagi yang menarik.. 




Jangan lupa follow Ejulz Blogshop k.. ^_^






Monday, 16 September 2013

H.A.R.G.A.I


*Sentiasa menyayangi mereka yang sentiasa menghargai apa yang ejulz lakukan.. Dan menerima ejulz seadanya.. ^_^


Jangan lupa follow Blogshop Ejulz k.. ^_^ Terima kasih





T-SHIRT I ❤ BLOGGING GIVEAWAY!



Klik Banner
Bermula 16 September - 23 September 2013

Siapa nak letak iklan FREE?

Berminat nak letak iklan kat blogshop ejulz? Bagi link blog @ fan page perniagaan k0rang kat ruangan komen kat bawah k.. Ejulz letak free je.. Iklan sehingga hujung bulan september..


Follow k.. Klik banner..






Selamat Hari Malaysia..

Salam 1 Malaysia.. ^_^

Di kesempatan ni ejulz nak ucapkan selamat menyambut hari Malaysia kepada kawan2.. Semoga negara kita sentiasa aman..

Selamat bercuti..



Like page ejulz ni k.. Klik SINI..

Follow Blogshop ejulz ni jugak k.. Klik SINI..



Kepada yang berminat nak letak iklan kat blogshop ejulz boleh bagi link k.. 




Terima kasih.. 



Saturday, 14 September 2013

Sabtu yang buntu..

Gambar pinjam dari Cik Intan Payung Google.. hehe


Hari sabtu & ahad memang hari yang paling menyeronokkan.. dapat guling2 kat rumah.. hehe..

Tapi arini blurrrr.. buntu xtau nak buat apa.. hehe



Nak buat kek cheese oreo lagi laaa.. hehe






Friday, 13 September 2013

Bunga api Putrajaya

Alhamdulillah kekenyangan lepas pegi majlis penghargaan yang dihadiri Tan Sri KPPA tadi.. hehe.. makanan banyak tapi perut ni terlalu kecik nak habiskan.. hehehe.

Malam ni meriah Putrajaya.. ada bunga api rasanya.. mesti best kalau tengok kan? Siapa pergi? Share2 la gambar nanti k.. ejulz x pergi sebab terlalu kenyang.. letih.. hehe


Ejulz rasa nak buat ruang untuk iklan la kat dlm blog ni.. Siapa tau buat, cer cite sikit.. hehe

Thursday, 12 September 2013

Segmen Simple & Mudah


Jom join segmen ni ramai2.. Nak join? klik banner comel kat atas ni k.. ^_^








September Giveaway By KasihLestariAbadi


Jom ramai2 kita meriahkan GA ni k.. ^_^

Klik banner jika nak join..







Wednesday, 11 September 2013

Jangan lukainya..

"Hidup ini hanya sementara. Jangan bazirinya dengan melukai hati orang lain. Sekali kita melukai hati orang lain, akan meninggalkan parut padanya.." 
-EJulz


Jemput like page ni kalau sudi.. Klik SINI..




Tuesday, 10 September 2013

Selamat menduduki UPSR..

Buat adik2 yang ambik exam UPSR hari ni, abang ejulz nak ucapkan selamat menjawab dengan tenang. Gud luck semua. Tidak lupa juga doa buat adik Si Lala yang akan menduduki UPSR jugak arini..


Amalkan doa ni sebelum masuk dewan peperiksaan k adik2.. semoga semasa menjawab, dapat jawab dengan tenang dan betul. Insyaallah..




Sunday, 8 September 2013

Jom layan citer "Paku Pontianak"

Saturday, 7 September 2013

Kek Cheese Oreo

Alhamdulillah.. semua bahan nak buat kek cheese oreo dah cukup.. hehe

Antara bahan yang diperlukan :

- Cream Cheese Anchor
- Susu Dutch Lady
- Biskut Saltcheese
- Oreo
- Susu tin








Dan antara yang penting, kene ada:


Haaa.. mixer.. sanggup beli semata2 nak buat kek cheese ni.. hehe

Cara buat senang je..


1. Gaul 1/2 kg cream cheese bersama 1 tin susu pekat hingga sebati.


2. Sementara tunggu cream cheese dan susu sebati,  sapu majerin kat bekas yang nak digunakan supaya x melekat adunan nanti..


3. Sediakan air susu dutch lady.. utk apa?


Air tu untuk rendam biskut saltcheese.. jangan rendam lama sangat..


4. Biskut yang dah direndam tadi susun dalam bekas..


5. Lapiskan adunan cream cheese dan susu yang telah sebati tadi..


6. Lapiskan pula serbuk oreo untuk dijadikan satu lapis.. Dan ulang buat lapisan biskut saltcheese dan adunan cheese sehingga habis..

tu je.. dah siap.. :)


tQ si Lala sebab sudi poskan saltcheese dari sarawak.. ^_^


Tolong ejulz klik SINI dan SINI k.. Tabung nak kawen.. hehe. Jumlah nuffnang yang ejulz kumpul setakat ni..RM16.88.. hehe.. tolong klik iklan ejulz k.. hehe



Stok minyak angin aromaterapi Fresh Care dah sampai.. siapa yang berminat boleh bgtau ejulz k.. ^_^


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...