Wednesday, 27 November 2013

Hadiah dari www.opzzpinky.my

Alhamdulillah.. 

Balik kerja tengok ada sampul surat depan pintu rumah.. heHe


Terima kasih, tuan blog www.opzzpinky.my di atas hadiah.. ^_^








Tuesday, 26 November 2013

Iklan KL Gengster 2

Jom layan.. Lawak.. heHe


Lakonan Penyamun Inc

Yang jadi 'mak' tu kawan ofis lama ejulz.. Ni blog dia, http://celotehsibulat.blogspot.com/




Monday, 25 November 2013

1ST GIVEAWAY by EYDA


Jom join GA ni ramai2. ^_^

Baucer Boling


Cerita semalam.. Klik SINI




Sunday, 24 November 2013

Suka Duka 24 November 2013


Berita Gembira
Hari ni ejulz keluar dgn Si Lala. G tengok movie THOR.. heHe. Lepas tu kami g main boling kat riverside.. Semasa main ada hadiah2 baucer disediakan pihak pengurusan boling.. 10 pemain terawal yang berjaya membuat jatuhan sebanyak 9 pin akan mendapat baucer 2 game @ 1 game percuma. Ejulz dpt 1 baucer 2 game percuma. Selepas habis 10 baucer yang pertama, 10 baucer lagi dikeluarkan utk 10 pemain terpantas yang mendapatkan jatuhan pin sebanyak 8 pin. Kali ni ejulz dan Cik Lala dpt.. Ejulz dpt baucer 2 game percuma dan Cik lala dpt 1 game percuma. Selepas tu ejulz dpt 1 lagi baucer free 2 game sebab dpt buat jatuhan pin sebanyak 7 pin. Dan untuk 10 pemain terawal yang dpt buat jatuhan pin split akan dpt 1 token utk main snuker pool.. heHe

Berita Sedih
lepas habis main boling, ejulz n Cik Lala singgah beli waffer. Lepas makan, kami nak balik dan baru perasan yang helmet xde kat motorsikal.. Ermm.. Terpaksa la meredah jalan tanpa guna helmet g cari bengkel atau kedai motorsikal sbb nak beli helmet. Tapi kedai banyak dah tutup. Then ada seorang pakcik tegur, "Helmet hilang?". Kami just mampu mengangguk. Then dia nasihatkan kami buat laporan just untuk makluman. Kami pun pegi balai berdekatan nak buat report tapi pegawai kat situ kata report xleh guna utk bagi kebenaran bawa motor tanpa helmet. Last2 diorang pinjamkan helmet. Then kami terpaksa ketuk pintu rumah tokei bengkel motorsikal.. heHe.. beli helmet baru.. malang sungguh nasib hari ni..


2 Giveaway by BudakComot


Join.. ^_^

Klik banner jika nak join..

Tamat pada 22.12.2013


Kali ni nak tag:







Nak tulis apa- zila_afan
Warna love- merah
Warna font- purple

Suami Durjana Perkosa Gadis Lembam Depan Isteri Sendiri

Suami Durjana Perkosa Gadis Lembam Depan Isteri Sendiri | KANCHONG DARAT – Tidak menghormati bulan puasa, seorang suami durjana tergamak merogol seorang gadis lembam di depan isteri dan anak tunggalnya yang berusia tiga tahun di sebuah rumah di Jalan Masjid, Kanchong Darat, Sabtu lalu.
Ketua Polis Daerah Kuala Langat, Superintendan Nordin Manan berkata, mangsa berusia 19 tahun berkenaan merupakan anak kepada kakak angkat suspek dan perbuatan terkutuk itu dilakukan ketika suspek membawa isteri dan anak mereka singgah ke rumah mangsa untuk berehat sementara menunggu waktu berbuka puasa.
Menurutnya, kejadian itu berlaku pada jam 5 petang dan suspek berusia 24 tahun itu dikatakan rapat dengan keluarga mangsa serta sering mengunjungi rumahnya untuk berehat.
“Mangsa yang tidak bekerja tinggal berseorangan pada hari kejadian kerana ibunya keluar bekerja manakala adiknya tiada di rumah.
“Menurut mangsa, ketika kejadian suspek dan keluarganya berehat di ruang tamu sementara menunggu ibunya pulang,” katanya kepada Sinar Harian, semalam.
Nordin berkata, suspek membaringkan mangsa di atas tilam yang tersedia di ruang tamu sebelum merogolnya di depan isterinya yang sedang leka bermain dengan anak.
Katanya, mangsa memaklumkan perbuatan jijik suspek itu kepada ibunya dan wanita itu segera membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah Kuala Langat.
“Mangsa dibawa ke Hospital Tengku Ampuan Rahimah Klang untuk pemeriksaan lanjut.
“Suspek yang bekerja sebagai pengawal keselamatan di sebuah pusat latihan di Morib ditahan Isnin lalu dan kes disiasat mengikut Seksyen 376 Kanun Keseksaan,” katanya.
Menurutnya, isteri suspek difahamkan turut mempunyai masalah lembam.-sinar harian



Sering ku bertanya-tanya dalam hatiTeganya dirimu meninggalkan pergiApakah salahku hingga kau beginiSakitnya hatiku oh sakit sekali

Bisakah dirimu untuk menghargaiKetulusan cinta yang telah ku beriCinta ini suci lahir dari hatiTapi teganya kau meninggalku pergi

Di saat ku mengharapkan dirimuTanpa salah kau khianati cintakuBegitu besarnya kasih dan sayangkuKau tinggalkan aku, kejamnya dirimu

Pasti suatu saat nanti kau alamiPedih dan sakitnya ditinggalkan pergiJika semua itu sudah kau alamiMasihkah dirimu berbuat begini

Bisakah dirimu untuk menghargaiKetulusan cinta yang telah ku beriCinta ini suci lahir dari hatiTapi teganya kau meninggalku pergi

Janji-janji tak pernah kau tepatiBilang sayang namun tak ada buktiIni bukanlah yang pertama kaliAku kau sakiti, kau ingkari janji wooo

Di saat ku mengharapkan dirimuTanpa salah kau khianati cintakuBegitu besarnya kasih dan sayangkuKau tinggalkan aku, kejamnya dirimu

Pasti suatu saat nanti kau alamiPedih dan sakitnya ditinggalkan pergiJika semua itu sudah kau alamiMasihkah dirimu berbuat begini

Kebahagiaan yang tidak kekal lama




Saturday, 23 November 2013

Sony PlayStation 4 (PS4)









Friday, 22 November 2013

SEBELUM dan SESUDAH

SEBELUM DAPAT
Si lelaki A sanggup mengganggu hubungan Si perempuan dan Si lelaki B demi mendapatkan cinta Si perempuan walaupun dia tahu yang Si lelaki B sangat menyayangi Si perempuan.

SELEPAS DAPAT
Bila Si lelaki A berjaya memusnahkan hubungan Si perempuan dan Si lelaki B, dan Si perempuan termakan pujuk rayu dia,  dia bagitau kat Si perempuan, "Kita x payah couple, kalau ada jodoh ada laa.."


*Apa pendapat korang dengan situasi camni?



*Copy dari Tuan Google

Thursday, 21 November 2013

End Year Giveaway by Saadah and Fatin Nabila


Jom join.. ^_^





Wednesday, 20 November 2013

Fresh Care

Apa itu FRESH CARE?

Fresh Care ada sebuah minyak angin yang mempunyai pelbagai wangian.. Boleh digunakan di mana2 sahaja..








Berminat nak cuba? Klik link di bawah untuk pertanyaan dan maklumat selanjutnya..





Monday, 18 November 2013

CINTA + PENGORBANAN = KEKECEWAAN

CINTA dan PENGORBANAN yang diberikan, tapi berakhir dengan KEKECEWAAN..

Pernah tak k0rang rasa statement kat atas ni? Setelah k0rang bagi cinta sepenuh hati, pengorbanan tanpa minta balasan tapi dibalas dengan kekecewaan.. Dikhianati..

Memang sakit bila dikhianati.. Tiada siapa pun di dunia ni gembira bila dikhianati.. lebih2 lagi dikhianati oleh org yg terlalu kita sayang..

Di saat itu, pasti  kesedihan yang dialami terasa pedih sangat.. Di saat itu juga diri berada dalam dilema.. pelbagai persoalan bermain di minda.. Kenapa dia mengkhianati? Kenapa dia membuatkan diri kita kecewa? Kenapa dia memberi kesedihan kepada kita sedangkan kebahagiaan yg kita curahkan?

Hanya satu yang perlu kita tahu.. "DIA tak akan beri apa yang kita hajati, tapi DIA akan beri apa yang kita perlukan. Kerana DIA lebih tahu apa yang kita lebih perlukan..."


Tolong isi tabung Ejulz k.. ^_^ SINI, SINI, SINI dan SINI..


Sunday, 17 November 2013

Friendship Giveaway By HimeOuji Shop

(Klik banner for joining)


(Start pada 28.10.13 dan tamat pada 18.11.13)

Syarat-syarat:
  • Warganegara Malaysia
  • Mempunyai Bog dan Facebook *yang tak ada twitter pun boleh join
  • Ikut semua syarat-syarat
  • Buat entri bertajuk Friendship Giveaway By HimeOuji Shop
  • Copy kod di bawah sekali paste dalam entri
  • Hantar link penyertaan di ruang komen ini
Senarai Hadiah dan Sponsor
  • {1} Pencilcase One Of Kind by Shiedahruslan Kpop Shop
  • {2} Biji keychain exo by Eymasu and World Craft
  • {3} Notebook by Azlan Azmi
  • {1} Dodora by Eyma Lydia 
  • {2} High Beam by Eyma Lydia
  • {2} Doodle by Zakie Zaki
  • {2} Fridge magnet by Nur Farahain 
  • {2} Voucher 30% Hime Ouji Shop by Hime Ouji Shop 
  • {3} Kpop Bookmark by Aida Adnan 
  • {3} Kpop Bookmark by Anisaa Manaf 
  • {5} Top up by Aimi Wahid 
  • {2} Vector by Nur Aina Nazura 
  • {2} Header by Ieyra'Nur Zahira Ghani 
  • {3} Header by Aisyah Bakri 
  • {3} Korean Product by Simple Syara
  • {2} Bangle by Areena official Blog
  • {1} Make Up Case by The Great Little Summer Crafts
  • {1} Cotton Fon Casing by The Great Little Summer Crafts
  • {1} Handmade Keychain Moustache by Lilly Lolly
Follow Blog Sponsor
Like Fanpage Sponsor:


 
Follow twitter *bagi yang ada


Follow dan add Facebook:
https://www.facebook.com/GadisShoot
https://www.facebook.com/lilly.lolly2

Join Group ni:

https://www.facebook.com/groups/512360175517595/

Follow Istagram *bagi yang ada:
http://instagram.com/aimyyyyy

Klik dan tunggu habis loading:  *ada rekod
{1}  {2}  {3}  {4}

'Maduku' Jantan Songsang

Kuala Lumpur: Selama 20 tahun berkahwin, Rahmah, 53, dilimpahi pelbagai kemewahan. Rumah tangganya bahagia walaupun suaminya mualaf, dia taat pada perintah agama dan sangat menyayangi dua anak mereka.

Bagaimanapun, semuanya berubah secara mendadak sejak tiga tahun lalu apabila suaminya yang berusia 48 tahun dan berasal dari United Kingdom berkenalan dengan seorang lelaki berumur awal 30-an yang juga rakan sepejabat sebelum menjalin hubungan songsang.

“Sejak awal perkahwinan, saya diberi segala kemewahan, malah perumahan elit menjadi tempat tinggal saya, hanya keluarga kami menginap di situ, selebihnya golongan profesional warga asing.
“Anak belajar di sekolah persendirian dengan bayaran puluhan ribu sebulan. Namun, itu belum cukup untuk menjadikan rumah tangga saya kekal bahagia selepas kehadiran ‘madu’ yang melayani suami ketika dia di luar rumah,” katanya ketika ditemui semalam.

 
 
Rahmah berkata, perubahan mendadak suaminya, perunding pembinaan syarikat berpangkalan di luar negara, yang tidak mahu ‘duduk’ rumah dan sering menjadikan urusan kerja sebagai alasan untuk menghilangkan diri selama berminggu-minggu sejak tiga tahun lalu, menimbulkan tanda tanya.
___
____________________________________________________________________________

*Kemewahan belum menjamin kebahagiaan..

W.o.W

Salam. Selamat berhujung minggu.. x berasa 2 hari berlalu.. ermmm.. xtau nak pegi mana arini..

Jom cuci mata tgk barang ni. hehe




Saturday, 16 November 2013

Maharaja Lawak Mega 2013 Full Video minggu pertama

Jom layan Maharaja Lawak Mega 2013 minggu pertama kat Blog Sheda.

Terbaekk!!



Idea Sepahtu memang terbaek..


#Korang suka kumpulan mane? hehe

Tuesday, 12 November 2013

L.I.K.U K.E.H.I.D.U.P.A.N


"Lalui liku-liku dengan senyuman." ^_^








Monday, 11 November 2013

Manchester United vs Arsenal

Tengah layan match Man Utd lwn Arsenal..


Berharap V.Persie menjadi hero Man Utd pagi ni.. heHe

Good Luck Man Utd..




Friday, 8 November 2013

Thor: The Dark World



Jom layan citer ni.. ^_^




Happy Life Shoppe




Dapatkan banyak lagi design2 tudung yang menarik di Happy Life Shoppe ni.. Harga berpatutan..

Jom terjah sini :






Thursday, 7 November 2013

Amalkan pemakanan sihat..





Agar anda lebih sihat dan bertenaga
dengan minuman botani Eve Fiber

Campuran minuman botani strawberry dengan bit merah dan lidah buaya. Membersih pengumpulan toksik dan logam berat menjadikan anda lebih bertenaga dan sihat.

Kelebihan dan Kebaikan E.V.E Fiber:
✔Sangat berkesan untuk masalah sembelit (insyaaAllah)
✔Minuman diet serat E.V.E ialah minuman serat tinggi dan baik untuk kesihatan
✔Membersihkan pengumpulan toksik dan logam berat di dalam tubuh.
✔Menjana lebih tenaga dan menjadikan kesihatan lebih baik.
✔Meningkatkan penghadaman serta metabolism.
✔Mengurang kembung perut dan gas serta mempertingkatkan pengurangan berat badan.
✔Membersihkan parasit, cacing dan telur-telurnya.
✔Meningkatkan keupayaan tubuh untuk menyerap nutrisi dari makanan.
✔Mengurangkan kesakitan dan membina sistem imunisasi yang kuat.

E.V.E Fiber mengandungi:
✔Psyllium husk
✔Serat larut
✔Fructooligosaccharides
✔Serat oat
✔Rumput barli
✔Serbuk lidah buaya
✔Ekstrak teh hijau
✔Serbuk bit merah
✔Asid sitrik
✔Klorofil

SMS @ Whatsapp Pn Zue 0199053331
Agen Berdaftar SSR 051


Anniversary Giveaway by Anadiera




Syarat Untuk Peserta daripada Anadiera :









  1. Buat entry yang bertajuk 'Anniversary Giveaway by Anadiera'


  2. Copy URL dibawah dan paste ruangan HTML di blog korang


  3. Follow blog Anadiera dan like Fanpage anadiera di sidebar :)


  4. Pastikan anda mengikut kesemua syarat samada daripada hanna / sponsor . jika tidak penyertaan anda dibatalkan !



  5. Pengumuman Untuk Peserta Giveaway :





    1. Tarikh tutup giveaway pada 10 November 2013


    2. Pemilihan pemenang berdasarkan Jumlah TAG paling banyak dan TOP REFFERAL .Selebihnya menggunakan random.org


    3. Pemenang akan diumumkan pada tarikh 12/13 November :)


    4. Alhamdulillah, meningkat..

      Alhamdulillah, jumlah sponsor meningkat lebih kurang RM481.80.. Alhamdulillah. Ejulz x sangka yang begitu banyak jumlah yang ejulz dapat untuk contest yang akan ejulz buat nanti.. Ada yang sponsor dlm bentuk wang, topup dan barang2 jualan.. terima kasih ejulz ucapkan. Oleh kerana mendapat sambutan yang sponsor yang begitu menggalakkan, ejulz hanya akan terima permintaan untuk menjadi sponsor sehingga esok 08.11.2013 (Jumaat) jam 11.59 malam. Ini kerana ejulz akan awalkan contest ni. Hari sabtu ejulz nak pulun satu hari untuk buat draf contest. Insyaallah hari Ahad dah bermula. Kalau hari sabtu cepat ejulz siapkan mungkin akan bermula hari sabtu ni. Join jangan x join k.

      Senarai sponsor setakat hari ini :


      Siapa yang berminat nak sponsor, sila inbox kat  https://www.facebook.com/EjulzBlogshop  k.. Semua sponsor boleh join jugak dengan syarat ada blog.. :)







      Wednesday, 6 November 2013

      Jumlah sponsor lebih RM200

      Alhamdulillah, nilai barangan yang disponsor telah melebihi RM200.. Terima kasih di atas budi baik semua sponsor2.. Semoga dimurahkan rezeki..

      Berikut adalah senarai sponsor setakat ni. Ada pertambahan dari semalam..



      Alhamdulillah, ramai yang sudi sponsor utk contest ejulz ni.. Kepada yang masih berminat untuk sponsor boleh pm ejulz kat https://www.facebook.com/EjulzBlogshop k.. tq ^_^


      GIVEAWAY 1 YEAR BLOG TENGKUBUTANG


      Jom Join GA ni.. Klik banner kat atas..

      Banyak hadiah menarik..



      Jom join cepat!! ^_^







      Senarai Sponsor

      Update 6.11.2013


      Setakat ni ada 4 orang sponsor, x termasuk hadiah dari ejulz sendiri. terima kasih diucapkan kepada yang sudi sponsor. Antara sponsor yang baik hati adalah :



      Peluang untuk menjadi sponsor masih terbuka. Kepada yang berminat menjadi sponsor boleh bagi maklumat seperti nama, link blog/page fb, barang yang ingin disponsor dan syarat (max 2 syarat) ke https://www.facebook.com/EjulzBlogshop.


      Kesudian anda untuk jadi sponsor amatlah dihargai. Semoga anda semua dimurahkan rezeki.. amin



      Tuesday, 5 November 2013

      Mencari Sponsor Contest

      Assalamualaikum dan salam sejahtera..

      Buat julung kalinya ejulz ingat menganjurkan satu Contest.. Tajuk contest akan dimaklumkan kemudian.. Biarlah rahsia.. hehe. Ok, kepada yang sudi nak sponsor sila bagi maklumat yang diperlukan kat https://www.facebook.com/EjulzBlogshop k.. 

      Nama :
      Link blog :
      Barang yg ingin disponsor :
      Syarat (Max 2) : 1)
                                    2)


      haHa.. tgk abg kat atas tu pun cari sponsor.. heHE


      *Sponsor dari anda ejulz ucapkan ribuan terima kasih yg x terhingga k.. Smoga dimurahkan rezeki anda..






      Pengomen Tegar bagi Bulan Mac hingga Oktober 2013

      Assalamuualaikum dan selamat pagi.. Selamat bercuti kepada adik2 yg bersekolah, yg tgh study mahupun yang bercuti kerja. Salam Maal Hijrah..

      Ok, lama sudah ejulz x update pengomen tegar blog ejulz ni.. Kini tibalah masa ejulz update bagi menghargai mereka yang rajin komen kat blog ejulz yg x seberapa ni.. ^_^ Mulai 1 Disember 2013 ejulz cuma akan letak top 10 pengomen tegar pada bulan sebelumnya di dalam bloglist ejulz pada bulan berikutnya. Sebagai contoh, top 10 pengomen tegar pada bulan November 2013 ejulz akan letak di dalam bloglist pada 1 Disember 2013. Dan top 10 pengomen tegar pada bulan Disember 2013, ejulz akan jadikan bloglist pada 1 Januari 2014. Dan begitu juga dengan seterusnya. Dan bagi menghargai mereka yang sudi komen blog ejulz ni jugak, kepada top 10 pengomen tegar keseluruhan bagi tahun 2013 akan mendapat sedikit cenderahati daripada ejulz. Keputusannya akan diumum awal bulan Januari 2014 nanti. Semua ni tanda terima kasih ejulz kepada k0rang yg x jemu2 singgah di blog ejulz yg x seberapa ni.. Terima kasih semua.

      Baiklah, tibalah masa ejulz nak umumkan pengomen tegar bagi bulan Mac hingga Oktober 2013. Sebelum tu, kalau nak tengok senarai pengomen tegar bagi bulan Januari dan Februari 2013 boleh klik SINI (Januari) dan SINI (Februari)..


      Pengomen Tegar Mac 2013

      Bil
      Blog
      Jumlah
      Komen
      1.
      28
      2.
      16
      3.
      14
      4.
      13
      5.
      13
      6.
      11
      7.
      10
      8.
      10
      9.
      8
      10.
      6

      Pengomen Tegar April 2013

      Bil
      Blog
      Jumlah
      Komen
      1.
      8
      2.
      6
      3.
      6
      4.
      5
      5.
      5
      6.
      4
      7.
      4
      8.
      2
      9.
      2
      10.
      2

      Pengomen Tegar Mei 2013

      Bil
      Blog
      Jumlah
      Komen
      1.
      12
      2.
      10
      3.
      6
      4.
      5
      5.
      4
      6.
      4
      7.
      2
      8.
      2
      9.
      2
      10.
      2

      Pengomen Tegar Jun 2013

      Bil
      Blog
      Jumlah
      Komen
      1.
      8
      2.
      7
      3.
      6
      4.
      6
      5.
      4
      6.
      4
      7.
      3
      8.
      3
      9.
      2
      10.
      2

      Pengomen Tegar Julai 2013

      Bil
      Blog
      Jumlah
      Komen
      1.
      38
      2.
      32
      3.
      21
      4.
      17
      5.
      16
      6.
      14
      7.
      11
      8.
      9
      9.
      8
      10.
      8

      Pengomen Tegar Ogos 2013

      Bil
      Blog
      Jumlah
      Komen
      1.
      17
      2.
      12
      3.
      9
      4.
      9
      5.
      9
      6.
      6
      7.
      5
      8.
      5
      9.
      4
      10.
      4

      Pengomen Tegar September 2013

      Bil
      Blog
      Jumlah
      Komen
      1.
      23
      2.
      23
      3.
      19
      4.
      16
      5.
      7
      6.
      7
      7.
      6
      8.
      6
      9.
      6
      10.
      5

      Pengomen Tegar Oktober 2013

      Bil
      Blog
      Jumlah
      Komen
      1.
      16
      2.
      8
      3.
      6
      4.
      6
      5.
      4
      6.
      4
      7.
      4
      8.
      3
      9.
      3
      10.
      3


      Pengomen Tegar November 2013

      1. ?
      2. ??
      3. ???
      4. ????
      5. ?????
      6. ??????
      7. ???????
      8. ????????
      9. ?????????
      10. ?????????


      Dan siapakah PENGOMEN TEGAR 2013?? Tungguuuuu!!! ^_^





      LinkWithin

      Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...