Monday, 3 February 2014

Ong Mali CNY

Petang tadi sempat pergi ke rumah staff ofis sambut Tahun Baru Cina.. Jarang gak la ejulz pergi ziarah menyambut perayaan ni sebab ejulz x ramai kawan berbangsa cina.. masa sekolah dulu ada laa. hehe

Kalau orang yang x biasa mungkin takut2 nak pergi.. bagi yang x biasa, jangan takut2.. Mereka faham apa yang orang melayu boleh makan dan x boleh makan.. macam tadi, staff tu siap tempah makanan dengan orang melayu.. order masakan melayu untuk kami yang beragama Islam..

Dan lebih mengharukan, ejulz dapat ANGPAU.. hehehe.. Semua tergelak.. hehe.. Apa2 pun masyarakat di sini memang 1 Malaysia.. X kira bangsa, agama dan perayaan, semua disambut bersama.. ^_^





9 comments:

  1. bez nya dpt ang pau. . kmk lmk x dpt ang pau tok. . hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. x pernah dpt sblm tok.. dah tua2 camtok bruk dapat.. hehe

      Delete
  2. bez nya dpt ang pau. . kmk lmk x dpt ang pau tok. . hehehe

    ReplyDelete
  3. Betul tu, masyarakat kita kan berbilang kaum

    ReplyDelete
  4. kmk xdpt angpau pon taun tok =..=

    ReplyDelete
  5. Untungnya dapat ang pow. Kamek langsong x g cney2 time CNY. Huhu.

    ReplyDelete
  6. waaa... seronoknya dapat angpow, siapa nak bagi kan..

    ReplyDelete
  7. btol tu.. bos zara pon bg angpau jg ngan zara even zara dah kawen dan staff yg lain.. dia xkesah. ttp bg jugak.. hohoho

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...