Friday, 31 January 2014

Mari belajar bahasa Sarawak - Part 14

Hari ni ejulz nak kongsi satu lagi perkataan..

"Geruk"


"Geruk" bermaksud tengkuk..




Thursday, 30 January 2014

Selamat tahun baru cina

Selamat Tahun Baru Cina..


Nak ang pau.. ^_^




Sunday, 26 January 2014

Mari belajar bahasa Sarawak - Part 13

Salam dan selamat malam..

Lama rasanya ejulz x kongsi perkataan bahasa Sarawak.. Last sekali ejulz kongsi bahasa Sarawak ni pada 6 Disember 2011.. Walaupun kalah menentang Kelantan dlm perlawanan bola sepak semalam, tiba2 semangat nak kongsi bahasa Sarawak kembali.. hehe

Kali ni ejulz nak kongsi perkataan "GEREK".. Apa itu gerek?


*kitak = awak
*sik = tak
*kamek = saya


Perkataan2 lain yang pernah ejulz kongsi. Klik SINI..

Harap berguna kepada semua yang berminat belajar atau mengetahui bahasa Sarawak.. Jika ada persoalan pasal perkataan2 bahasa Sarawak tanya je k.. xyah malu2 ngan ejulz.. ^_^

Tolong klik iklan ejulz k.. nak kumpul duit kawen.. tapi bila xtau lagi.. hehe.. 



Thursday, 23 January 2014

Kenangan bersama Si Gule


*Rindu kenangan lama.. Semoga Si Gule bahagia selalu.. 

Mr. Sugar, jaga Si Gule k.. ^_^




Wednesday, 22 January 2014

Jom Karoke..

video

heHehe.. sekadar hiburan.. ^_^


_________________________________________________________________

*Tiba2 rindu tarikh 9.6.2011 :(



Monday, 20 January 2014

Kompilasi Pemandu Wanita..

video

setuju x? heHe
 v

Sunday, 19 January 2014

Giveaway Birthday Azhafizah

Jom join GA ni.. ^_^



Klik banner kalau nak join k.. ^_^

Saturday, 18 January 2014

Sabtu yang memboringkan..

Boring hari sabtu ni.. xde nak buat apa.. Plan nak ajak anak buah ejulz pegi main badminton.. Tapi xde court kosong.. kesian diorang.. nampak muka kecewa x dpt main..


#Pernah rasa minyak angin Fresh Care dengan pelbagai aroma? sempat gak nak promote.. hehehe


Thursday, 16 January 2014

1st Mini Giveaway By Ainim Rashihah

Lama rasanya ejulz x join mana2 contest & giveaway.. Kali nak meriahkan GA Ainim Rashidah ni.. ^_^


Semua orang boleh sertai giveaway ini, tapi kenalah ikut syarat-syarat berikut:

1. Follow blog Ainim Rashihah, Add To Circle Google+ Ainimsuju, Follow Twitter Ainimsuju dan Like Fanpage Blog Ainim Rashihah
2. Buat satu entri bertajuk 1st Mini Giveaway by Ainim Rashihah
3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
4. Tinggalkan URL entri kalian ke dalam ruangan komen ini.
5. Tarikh tamat giveaway ini ialah pada 30 Januari 2014.

Pemenang akan diumum pada 6 Februari 2014 dan pemilihan pemenang adalah melalui random.org

Wednesday, 15 January 2014

Fenomena KANGKUNG..

Ingatkan apa la kecoh2 pasal KANGKUNG.. hehehe






Hahahaha.. macam2.. 


Tuesday, 14 January 2014

Pelajar UNIMAS ditemui terapung dalam parit

KOTA SAMARAHAN 14 Jan. - Mayat seorang pelajar perempuan Universiti Malaysia Sarawak (Unimas) yang dilaporkan hilang sejak empat hari lalu, ditemui terapung dalam parit di kawasan kampus universiti berkenaan hari ini. 
Ketua Polis Daerah, Deputi Supritendan Lee Chong Chern berkata, mayat mangsa yang merupakan pelajar semester satu itu ditemui oleh beberapa kakitangan Unimas kira-kira pukul 6 petang ini. 
"Semasa ditemui, mayat mangsa ditutup dengan sehelai kain. Polis masih menyiasat lanjut punca kehilangan dan kematian pelajar berkenaan," katanya ketika dihubungi di sini hari ini. - UTUSAN ONLINE

Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Jenayah/20140114/je_25/Mayat-pelajar-Unimas-ditemui-terapung-dalam-parit#ixzz2qNHA47BJ
© Utusan Melayu (M) Bhd 


#Semoga keluarga mangsa tabah dan arwah ditempatkan bersama2 orang beriman. Semakin takut dengan jenayah2 sekarang ni.. x kira masa dan tempat..

Friday, 10 January 2014

Yeayyyyy!! Esok cuti..

Salam.. Agak sibuk kebelakangan ni.. Letih perjalanan pegi balik keje jauh sangat.. heHE.. lenguh gak pinggang naik motor je.. haHa..


Siapa pernah pergi tempat ni? heHe






Thursday, 9 January 2014

Have You Seen These People?

Sumber : SINI

Bank Negara Malaysia is offering rewards to members of the public for information that leads to the successful arrest of these individuals who are suspected for committing illegal deposit taking under the Banking and Financial Institutions Act 1989 and/or money laundering under the Anti-Money Laundering and Anti-Terrorism Financing Act 2001.
If you have any information or know where they are, please contact Bank Negara Malaysia at the following numbers:
03-26988044 ext. 7528 / 7914 / 8765 / 8162
or
03-26985708
or inform your nearest police station.
M. Bakri bin Kamaruddin
I/C No.: 611029-08-6403
Last known address:
No. 70 Rumah Murah Kos Rendah,Telaga Daeng Satu, Seberang Takir, 21300 Kuala Terengganu Terengganu
Zainal Bin Md Yusof
I/C No.: 640510-05-5593
Last known address:
No.133 Kampung Peladang Serting Hilir, 72100, Bahau Negeri Sembilan
Abd Halim Bin Rafii
I/C No.: 600701-01-5037
Last known address:
111, Tingkat 6, Blok C, Larkin Flat 80350 Johor Bahru, Johor

Tuesday, 7 January 2014

DECO bilik tidur.

Dalam proses nak deco bilik tidur.. Ejulz x pandai sgt pasal deco2 ni.. heHe.. cuba search google jap.. hehe


Tertarik dengan warna ni.. ^_^



Sunday, 5 January 2014

Pemenang Award "Blogger Gempak 2013"

Anugerah “BLOGGER GEMPAK 2013” dimenangi oleh…..





Senarai pemenang adalah seperti berikut:

Bil
Blog
Jumlah ‘Like’

1.

Hadiah:
RM100 + Piala "BLOGGER GEMPAK 2013"  + 1 Bantal Kraftangan Saiz A4 + 1 Minyak Angin Fresh Care
Tuntut kepada : Ejulz sendiri

+ 1 Tudung
852
2.

Hadiah:
RM50 +  1 Minyak Angin Fresh Care.
Tuntut kepada : Ejulz sendiri

+ 1 Tudung

+ 1 Tasbih Digital
Tuntut kepada :
828
3.

Hadiah:
Minyak Angin Fresh Care.
Tuntut kepada : Ejulz sendiri

+ 1 Tudung

+ 1 Tasbih Digital
Tuntut kepada :
266
4.

Hadiah:
1 Tudung
148

5.

Hadiah:
1 Shawl
121

6.

Hadiah:
 1 Tasbih Digital
Tuntut kepada :
118

7.

Hadiah:
1 Lotion
Tuntut kepada :
75

8.

Hadiah:
1 Lotion
Tuntut kepada :
73

9.

Hadiah:
1 Lotion
Tuntut kepada :
70

10.

Hadiah:
Fridge magnet/ keychain + Masker Savee
Tuntut kepada :
65

11.

Hadiah:
Fridge magnet
Tuntut kepada :
60

12.

Hadiah:
Fridge magnet
Tuntut kepada :
60

13.

Hadiah:
Minyak Angin Fresh Care
Tuntut kepada :
Ejulz sendiri
56

14.

Hadiah:
Topup RM10
Tuntut kepada :
53

15.

Hadiah:
Topup RM10
Tuntut kepada :
50

16.

Hadiah:
Topup RM10
Tuntut kepada :
36

17.

Hadiah:
Topup RM10
Tuntut kepada :
35

18.

Hadiah:
Topup RM10
Tuntut kepada :
33

19.

Hadiah:
Topup RM10
Tuntut kepada :
32

20.

Hadiah:
5 Sachet Mineral Coffee
Tuntut kepada :
31

21.

Hadiah:
5 Sachet Mineral Coffee
Tuntut kepada :
27

22.

Hadiah:
5 Sachet Mineral Coffee
Tuntut kepada :
27

23.

Hadiah:
5 Sachet Mineral Coffee
Tuntut kepada :
26

24.

Hadiah:
Topup RM5
Tuntut kepada :
26


Kepada pemenang2 yang perlu menuntut hadiah dari ejulz, sila emel maklumat berikut ke asrul_harfan@hotmail.com. 

Letak subject : HADIAH ‘BLOGGER GEMPAK 2013’
Nama:
Alamat:
No hp:
Link penyertaan:
Nama & No akaun : (Bagi pemenang no.1 dan no.2.. Sebaik2nya Maybank)


Ribuan terima kasih diucapkan kepada sponser2 yang terlibat bagi menjayakan Award “Blogger GEMPAK 2013”.. Tidak lupa juga kepada peserta2 yang sudi join.. Tahniah kepada yang mendapat ‘like’ dan undian yang banyak.. Kepada yang kurang bernasib baik, cuba lagi di masa akan datang. Insyaallah Award “Blogger GEMPAK 2014 akan menyusul hujung tahun 2014 nanti..

Ejulz juga ingin memohon ampun dan maaf di atas kekurangan yang ada pada Award kali ini.




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...