Sunday, 16 February 2014

Petua Membentuk Cinta Abadi (1)






Lucky Giveaway by Tisya & FD



بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

"Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang”





Klik banner untuk join.



Senarai hadiah :-

Beg laptop & dress by Yumida | Keychain handbag 3D by Batrisyia | Bookark 4Rabia by Iman Zakaria | Tudung by Karimah | Topup RM10 by Arrien | Topup RM10 x 3 by Waney | Printed Shawl by Adriana Azam | Topup RM5 by Darlina | Preloved Novel by FD | Bracelet by Shad | Topup RM5 x 2 by Iza Arina



Lucky Giveaway ditaja oleh Batrisyia, Fatin Diana, Yumida, Iman Zakaria, Karimah, Arrien, Waney, Adriana, Darlina, Shadira, dan Iza Arina.





Tamat 25 Februari 2014, 10 Malam.




GIVEAWAY : "BLOGGER GEMPAK 2014


Assalamualaikum w.b.t


Click banner di bawah utuk menyertai segmen 

tamat pada 15 /03/2014

Thursday, 13 February 2014

Selesema?

Selesema? Tak selesa?


Gunalah minyak angin Aromaterapi Fresh Care.. Dengan pelbagai aroma..





Wednesday, 12 February 2014

Reunion PPN 02/03

Aktiviti arini.. 12 Februari 2014..Lepak2 dengan geng2 sekolah dulu kat Annuar BBQ Steambot.. masing2 bawak husband n tunang masing2.. heHe

















Haaa.. ni gambar schoolmate ejulz dulu.. hehe



Tuesday, 11 February 2014

Carta Blog 30 di ewana.fm

Jom layan lagu sambil dengar carta blog 30 di radio ewana.fm

tiba2 excited nak dengar siaran ni.. heHe



Sambil2 tengok siaran langsung bola sepak..


*Harap2 Sarawak menang malam ni.. heHe


Jom layan ewana.fm sama2.. ^_^





Minyak Angin Aromatherapi Fresh Care Kini di Malaysia


Berminat? Hubungi ejulz k..





Monday, 10 February 2014

Rindu zaman sekolah


3 kumbang dikelilingi bunga.. heheHe

Saturday, 8 February 2014

1st Mini Giveaway 2014 by Shad

1st Mini Giveaway 2014 by Shad

Greetings and Assalamualaikum to all. Hasrat Shad nak buat Giveaway 
untuk tahun 2014 ni akhirnya tercapai jugak. Jemput semua join ya.


KLIK BANNER UNTUK JOIN

Hadiah :

Power Bank x1
T-shirt x1
Novel x2
Long Necklace x1
Shawl x1
Bracelet x4
Ellips Hair Vitamin x2
Fridge Megnet x1
Top-up RM5 x10
Top-up RM10 x3

Lima peserta pertama dan terakhir dapat hadiah misteri!



Limpahan Rezeki

Limpahan Rezeki?

Tertarik kepada tajuk contest, "Limpahan Rezeki"..

Ingin ejulz kongsikan berkenaan KUNCI REZEKI dari sebuah buku:

Rezeki itu bukanlah yang berbentuk harta sahaja. Tidak benar apabila mengatakan bahawa si kaya adalah orang yang banyak rezekinya manakala si miskin adalah orang yang sempit rezekinya.

Apa sahaja yang memberi faedah kepada kita adalah rezeki. Kekuatan tubuh adalah rzeki. Lidah yang fasih adalah rezeki. Cerdik dan suka berfikir adalah rzeki. Sabar juga adalah rzeki. Semua hal tersebut boleh membawa kita kepada rezeki yang lain. Hakikatnya setiap daripada kita mempunyai rezeki yang unik dan kelebihan tertentu.

Mari kita ambil contoh, apabila rumah si kaya tandasnya tersumbat, dia terpaksa memanggil seseorang untuk menyelesaikannya. Jika sebelumnya si kaya mempunyai kelebihan berbanding pekerja tukang tandas itu dari segi harta, apabila kejadian tersebut berlaku ternyata si pekerja itu pula mempunya kelebihan mengatasi si kaya.

Begitulah Allah mengikat rezeki kita dengan saling memerlukan antara satu sama lain. Ada orang yang sumber rezekinya daripada pekerjaannya sebagai tukang paip, doktor, ahli perniagaan, ustaz dan pelbagai lagi. Terdapat berjuta jenis pekerjaan di dunia ini.

Ibarat jari yang lima, kita tidak boleh mengatakan bahawa ibu jari adalah paling utama. Kita juga tidak sanggup mengatakan bahawa jari telunjuk paling penting. Setiap jari ada kelebihan masing-masing. Begitu juga dengan pekerjaan. Setiap satunya diperlukan oleh yang lain . Nabi Muhammad S.A.W juga tidak pernah memperkecilkan sesuatu pekerjaan walaupun sebagai pengutip kayu api di pandang pasir. Ini menunjukkan, setiap pekerjaan itu ada manfaatnya.

Begitulah Allah menciptakan sistem rezeki kita. Allah mengikatnya dengan pelbagai jenis pekerjaan. Allah juga sudah membahagikan pelbagai kemahiran keppada hambaNya agar kita saling memerlukan. Tukang kayu dengan kelebihannya membuat rumah. Guru dengan kelebihannya mengajar. Tukang masak, tukang kasut dan pelbagai kemahiran lagi sebanyak makhluk ciptaanNya. Bagi setiap makhluk itu sudah tersedia rezeki masing-masing.

Justeru, kunci kepada rezeki adalah kesungguhan dalam melakukan kerja. Sesiapa sahaja yang bersungguh-sungguh dalam pekerjaannya akan mendapat rezeki yang melimpah. Bukanlah jenis pekerjaan yag menjadi perkara utama, tetapi bagaimana melakukan pekerjaan itu. Tidak ada namanya pekerjaan yang kecil atau yang besar. Pada setiap satu pekerjaan itu wujud rezeki yang melimpah.

Apabila kita melakukan sesuatu pekerjaan dengan bersungguh-sungguh, ia juga bermakna kita mensyukuri nikmatNya kepada kita. Sesiapa yang melakukan sebaliknya adalah orang yang kufur nikmat. Kita dapat lihat di sekeliling kita, orang yang bersungguh-sungguh dalam apa juga kerja akan mendapat rezeki yang melimpah.

Inilah janji Allah kepada orang yang bersyukur, sebagaimana firmanNya yang bermaksud:

Dan (ingatlah) ketika Tuhan kamu memaklumkan: "Sesungguhnya jika kamu bersyukur, nescaya Aku akan menambah (nikmat) kepadamu, tetapi jika kamu mengingkari (nikmatKu), maka pasti azabKu sangat berat." (Ibrahim 14:7)


Semoga perkongsian ini sedikit sebanyak memberi pengetahuan kepada kita tentang REZEKI.. Jom hadir Talk Show "Limpahan Rezeki" yang akan diadakan di Uniten pada 1 Mac 2014.

Jom sama2 kita memeriahkan contest ni. Klik SINI.





The Smurfs 2

Salam, apa kabar semua arini.. Arini nak layan citer ni.. "The Smurfs 2"

Banyak kenangan cerita ni.. kalau la kenangan tu dapat dipadam.. ermmmm..

Jom layan.. Klik link



Selamat menonton dan bercuti dan bersantai di hujung minggu.. ^_^



*Tidak lupa ucapan tahniah kepada skuad Bujang Senang sebab berjaya mengalahkan PKNS 0-2.. Doa sentiasa buat Sarawak.. ^_^

Tuesday, 4 February 2014

Entry xde tajuk

Sory, x sempat nak BW arini.. Kesibukan yang keterlaluan.. Ada assignment baru dari bos.. Ejulz hanya mampu terima dengan senyuman... Insyaallah ejulz akan cuba buat sebaik mungkin.. Doakan ejulz k.. ^_^

Tahniah buat pasukan Sarawak.. ^_^

*Terima kasih kepada yang sudi singgah di Kampung-Kameq ni.. tinggalkan jejak k0rang k. Nanti ejulz usha blog k0rang.. heHehe

Monday, 3 February 2014

Ong Mali CNY

Petang tadi sempat pergi ke rumah staff ofis sambut Tahun Baru Cina.. Jarang gak la ejulz pergi ziarah menyambut perayaan ni sebab ejulz x ramai kawan berbangsa cina.. masa sekolah dulu ada laa. hehe

Kalau orang yang x biasa mungkin takut2 nak pergi.. bagi yang x biasa, jangan takut2.. Mereka faham apa yang orang melayu boleh makan dan x boleh makan.. macam tadi, staff tu siap tempah makanan dengan orang melayu.. order masakan melayu untuk kami yang beragama Islam..

Dan lebih mengharukan, ejulz dapat ANGPAU.. hehehe.. Semua tergelak.. hehe.. Apa2 pun masyarakat di sini memang 1 Malaysia.. X kira bangsa, agama dan perayaan, semua disambut bersama.. ^_^





Sunday, 2 February 2014

Aktiviti minggu ni..

1 Februari 2014 (Sabtu)

Kenduri kahwin sahabat ejulz dari Sekolah Menengah Teknik Matang..



Selesai majlis, ejulz sempat lagi ambik stok Minyak Angin Fresh Care pada petang tu.. hehe
Klik SINI..


2 Februari 2014 (Ahad)

Kenduri sahabat ejulz dari SMK(A) Sheikh Haji Othman Abdul Wahab



Semoga pasangan pengantin bahagia hingga akhir hayat.. Amin..



Segmen Jom Beramah Mesra

KLIK BANNER UNTUK JOIN

Salam 1 Malaysia. Segmen terbaru kini dilancarkan! Tujuan segmen ini diadakan untuk beramah mesra sesama blogger. Yang tak kenal, kini boleh berkenal-kenalan. Menambah rakan maya. Yang bestnya segmen ini menyediakan hadiah menarik buat pemenang bertuah!

HADIAH:
Tafsir pimpinan Ar Rahman kepada pengertian Al Quran
Jam tangan 2x
Dress
Fridge magnet 2x

Segmen Jom Beramah Mesra dianjurkan oleh Yumida dan ditaja bersama blogger Mselim, Tri Globe DynastyBifa’s Vendor & Pena Bulu Ayam.

TAMAT: 21 FEBRUARI 2014 – Jam 11.59 malam

1st Mini Giveaway 2014 by Shad

1st Mini Giveaway 2014 by Shad

Greetings and Assalamualaikum to all. Hasrat Shad nak buat Giveaway 
untuk tahun 2014 ni akhirnya tercapai jugak. Jemput semua join ya.


KLIK BANNER UNTUK JOIN

Hadiah :

Power Bank x1
T-shirt x1
Novel x2
Long Necklace x1
Shawl x1
Bracelet x4
Ellips Hair Vitamin x2
Fridge Megnet x1
Top-up RM5 x10
Top-up RM10 x3

Lima peserta pertama dan terakhir dapat hadiah misteri!



2ND GIVEAWAY BY NABILAMEDAN


2ND GIVEAWAY BY NABILAMEDAN


Tekan Banner diatas untuk sertai giveaway ini. Giveaway ini mendapat tajaan daripada Hazwan Hairy, Zara Nurhaidah, Akma Khaieri, Emas Putih, Ieta Mad Sa'ad, Nur Shuhada Abdullah, Julia Jamaludin, Amirul Syahnaz dan Blog Eita. Giveaway ini dianjurkan oleh Nabila Medan.
Top Refferal bakal membawa pulang hadiah wang tunai sebanyak RM50. Hadiah bagi kategori cabutan bertuah ialah seperti Wang Tunai RM100, Wang Tunai RM20, Bag, Shawl Satin, Shawl Glitter, Novel, Havoc Tshirt, Geek Tshirt, Wolf88 Tshirt, Topup, Kasut, Rantai dan juga Subang. Sebanyak 15 orang pemenang bertuah dicari bagi memenangi hadiah-hadiah tersebut. Giveaway kali ini mencari seramai 16 orang bagi mendapatkan hadiah dalam kategori top refferal dan juga kategori cabutan bertuah.

Senarai Pengomen Tegar Januari 2014 dan Bloglist Februari 2014

Pengomen Tegar Januari 2014


Bil
Blog
Jumlah
Komen
1.
19
2.
17
3.
14
4.
10
5.
9
6.
7
7.
7
8.
7
9.
6
10.
3

Dikesempatan ni ejulz nak ucapkan jutaan terima kasih kepada anda yang sudi singgah di blog ejulz dan memberi sokongan..


Berminat nak beli minyak angin Fresh Care? Klik SINI.. 






Sayangi dia seadanya..




*Jodoh, pertemuan, ajal, maut, semua telah ditetapkan..



Tolong ejulz klik SINI..

Saturday, 1 February 2014

Free topup Mini Giveaway

Jom join GA Cik Akak.. ^_^


Nak join? Klik banner..





FIRST GIVEAWAY by CHE DYLA


Jom join GA ni.. 

Banyak hadiah menarik.. ^_^

Klik banner..





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...