Tuesday, 29 July 2014

Beza kubur kampung dengan kubur bandar

Pada hari raya pertama, ejulz menziarahi kubur arwah atuk dan nenek sebelah mak.. Boleh dikatakan kubur di kawasan bandar. Agar teratur dan tersusun. Ramai yang meziarahi kubur2 keluarga masing2..

Pada hari raya ke-2 pula, ejulz ke kampung bapa pulak. Nak ziarah kubur arwah atuk dan nenek sebelah bapa disamping nak ziarah keluarga di sana.

Apa BEZA kubur bandar dan kubur kampung?

Semestinya kubur bandar agak tersusun manakala kubur di kampung bapa ejulz agak sempit dan tidak tersusun. Namun bukan itu yang hendak ejulz kongsikan. Tapi perbezaan dari segi komunikasi dan perhubungan. Maksud ejulz di sini adalah semasa menziarahi di kubur sebelah mak yang terletak di kawasan yang agak bandar, semua sibuk dengan kubur keluarga masing. Memang ada yang bersalaman dan bertegur sapa semasa berselisih, tetapi hanya segelintir. Lain pula di kampung, hampir semua akan bersalaman walaupun tidak mengenali antara satu sama lain.

*Hari ni dah masuk keje. Kacau semangat beraya.. :(


Monday, 28 July 2014

Di Pagi Aidilfitri 2014

Bersalaman di Aidilfitri..




Berkumpul 1 Keluarga.. ^_^


Kak Long sekeluarga bersama Ayah & Bonda..


Kak Ngah sekeluarga bersama Ayah & Bonda..


Kak Chik sekeluarga bersama Ayah & Bonda..


Ejulz bersama Ayah & Bonda..


Ayah & Bonda tercinta..


Kak Long sekeluarga..


Kak Ngah sekeluarga..


Kak Chik sekeluarga..


Ejulz bersama anak2 buah tersayang..


Sesi merobek duit paksu.. hehe





SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN DARI EJULZ SEKELUARGA.. AMPUN DAN MAAF DIPINTA ANDAI ADA TERSALAH DAN TERSILAP..

Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin - EJulz

╭⌒╮ ╭⌒╮
╭⌒╭⌒╮╭⌒╮
,︶︶︶︶ ︶~~
╬ ╱◥███◣
╬ ︱田︱田 田 ︱╬╬╬

Assalamualaikum w.b.t.Setiap yg bermula pasti akan berakhir..Penghujung Ramadan tanda bermulanya syawal..Semoga Ramadan yg berlalu membawa keberkatan kpd kita semua..Dengan ingatan tulus ikhlas, Saya sekeluarga ingin menyusun sepuluh jari memohon ampun dan maaf sekiranya tersalah laku, terkasar bahasa...dsb

Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir & Batin ��



Friday, 25 July 2014

Kad Raya Kedua - syiralokman.blogspot.com

Kad Raya Ke-2 Ejulz dapat.. hehe ^_^


Terima kasih SYIRA





Selamat Hari Raya.. Maaf Zahir & Batin..

Plan Arini..

Salam jumaat kawan2.. ^_^

Sebelum nak cite plan arini, ejulz nk citer pasal program semalam. Semalam ejulz terawih di Masjid Negeri, Sarawak. 2 orang anak buah ejulz ada tadarus kat sana. Malam tadi diorang diberi sumbangan dan duit raya oleh Lembaga Kemajuan Islam Sarawak.

Sebelum penyerahan sumbangan tersebut, majlis diserikan dengan bacaan ayat suci Al-Quran oleh pelajar Tadika Tahfiz Tun Abdul Rahman kalau x silap ejulz. Bila dgr bacaan diorang, Masyaallah cerdik diorang ni. Bukan baca tapi hafal.. Seusia tu dah hafal ayat suci Al-Quran. Terbayang nak hantar anak ejulz nanti kat tadika tahfiz jugak.. hehe.. Insyaallah. Bila ejulz balik rumah, cerita la pasal anak2 kecik ni kat family ejulz. Diorang kata yuran bulanan tadika tu lebih kurang RM300 - RM500.. Ermmm, macam mahal je.. Dalam kepala ejulz, alangkah baiknya tadika tahfiz sebegini dibuka dengan yuran yang mempu dibayar oleh semua golongan termasuk golongan miskin bagi melahirkan ramai hafiz dan hafizah Malaysia.. Insyaallah, semoga hajat ejulz nak hantar anak2 ke situ menjadi kenyataan.. AMIN..

Then, hari ni rasa nak bawa bapa ejulz pegi beli barang2 raya.. heHe

Kad Raya Pertama - www.mialiana.com

Dapat kad raya pertama.. ^_^

 

Terima Kasih..



Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin..






Thursday, 24 July 2014

Giveaway By Iraaa

Jom join GA ni ramai2. ^_^


Klik Banner jika nak join k.. :)



GA RAYA SPECIAL by Azyan Ramle



*Entri melekat dengan gam gajah sehingga malam RAYA*


Hadiah MISTERI menanti TOP REFERRAL!
Minuman Ephyra untuk yang bertuah!
Novel pd yang bernasib baik!
Topup pd yang lucky!
Dan lain-lain hadiah untuk dimenangi.. 

[Klik Banner untuk JOIN]


GA ini bertepek di ...... dan disponsor oleh Azurah | Afiqah | Emi | Siti Nur Syahirah | AHR On9 Shope 


Wednesday, 23 July 2014

Duit Raya.. ^_^

Yeaaayyyyy! Esok cuti.. Dapat duit raya dari bos.. hehe.. 


Rezeki anak2 buah ejulz.. ^_^

Monday, 21 July 2014

Majlis Khatam Quran

Alhamdulillah berkesempatan berbuka di Surau IPK hari ni.. Selesai berbuka, Magrib berjemaah.. Lepas tu makan free.. Boleh tahan gak lauk.. Ayam masak merah, daging kambing, sayur kacang panjang, bubur pedas.. perghhh.. menyerakan.. hehe.. 

Selesai makan, Isya' berjemaah dan terus terawih.. Selesai terawih terus baca Quran.. Lepas habis khatam quran, penyampaian cenderahati kepada adik2 yang join tadarus dan penyampaian cenderahati kepada imam2 yang mengimamkan solat sunat terawih kat surau tu..

Selesai majlis terus balik.. hehe.. xde ambik gambar.. xde bawak kamera.. 


Klik Iklan Nuffnang ejulz k.. Nak kumpul duit, nak beli cincin tunang.. hahaha.. berangan.. ^_^

Bantuan Anda Diperlukan

1. Klik https://www.facebook.com/yumida.huda/posts/442153569258036

2. Klik link kat situ

3. Klik "NOT SPAM"

4. Selesai..


*Jom bantu rakan blogger kita ni.. Terima kasih..

Saturday, 19 July 2014

Segmen: Saya Nak Kad Raya Daripada Ekatikah



Pada zaman era moden ini, amalan kirim-mengirim kad raya tidak dilupakan. Walaupun zaman sekarang orang ramai lebih gemar mengirim balas ucapan Hari Raya menggunaan pesanan ringkas SMS, WhatsApp dan sebagainya, kad raya masih antara yang the best. Hehe

Oleh itu, satu Segmen: Saya Nak Kad Raya Daripada Ekatikah diadakan. Bermula hari ini 13hb July dan berakhir pada 20hb July jam 12 tengah hari. Sesiapa yang nak kad raya, dijemput untuk sertai.

Syarat-syarat:
1. Follow blog Bila Jari Mula Menaip, add to circle G+ EkaTikah.
2. KLIK   .
3. Buat entri bertajuk Segmen: Saya Nak Kad Raya Daripada Ekatikah.
4. Copy coding yang telah disediakan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri. Untuk copy coding di bawah, sila HIGHLIGHT/KLIK semua coding dan tekan CTRL + C secara serentak.

Credit to MiaLiana.Com

5. Tinggalkan URL entri di ruangan komen entri ini.

Pilihan Pemenang:
1. 20 orang pemenang akan dipilih menggunakan Ramdom.org.
2. Pemenang akan diumumkan sama tarikh tamat penyertaan.

 Selamat menjoinkan diri  

Segmen Blogwalking by Eiqa Almond


Jom join Segmen ni.. Gudluck.. ^_^

Klik banner jika nak join k..

Pencarian 'Rakan Blogger Kuching'

Hari ni xde buat apa2.. Just BW sepanjang hari. hehe.. Esok nak ambik stok minyak angin Fresh Care dan Safe Care untuk dihantar Isnin nanti.. Ada yang order.. Mungkin ni penghantaran yang terakhir sblm raya.. Lepas raya nanti baru ejulz ambik order lagi.. Bukan ejulz xnak tolong tapi disebabkan Pos Laju x sudi nak hantar raya nanti maka x dapat la ejulz nak tlg bagi stok tu. hehe.. Terima kasih kepada yang sudi beli minyak tu kat ejulz k..

Ermmm.. melelat pulak cerita ejulz dengan tajuk kat atas tu.. hehe.. Sebenarnya ejulz nak cari blogger2 Kuching.. Mungkin kita boleh buat aktiviti2 kemasyarakatan satu hari nanti.. Insyaallah.. ok, kepada blogger2 Kuching tinggalkan link ktk orang dbah tok k.. hehe.. Kepada blogger2 yang mengenali blogger2 Kuching, Sarawak sila tinggalkan link diorang kat kotak komen sini k.. tQ




Segmen Kad Raya 2014 Mialiana.com


Segmen Kad Raya 2014 Mialiana.com bermula pada hari ini sahaja, 19 Julai 2014, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen Kad Raya 2014 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

20 blogger yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan akan menerima kad raya dari Mia Liana. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 20 Julai 2014.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Thursday, 17 July 2014

Jubah Dress Jade Green From Imaan Boutique


Jubah Dress Jade Green From Imaan Boutique untuk dijual.
RM190 termasuk pos.



Untuk maklumat lanjut, klik gambar.. ^_^



Wednesday, 16 July 2014

Baby 8 bulan bergaduh berebut hadiah?

Hehe.. Baby 8 bulan bergaduh berebut hadiah? Ish3.. x dapat bayang seusia tu dah bergaduh ala2 the rock.. hehe.. x nak la anak buah kesayangan ni gaduh2.. semoga dia jadi anak solehah satu hari nanti. ^_^


Tolong undi HASIF ni k.. Tekan button like kat gambar di atas. Klik gambar untuk ke pautan.. tQ ek kawan2.. Jasa anda semua hanya DIA yang dapat membalasnya.. tQ



Tuesday, 15 July 2014

Order Minyak Angin Aromaterapi FRESH CARE dan SAFE CARE Sekarang!!







Segmen Blogger Aktif Bulan Julai


Jom join segmen ni.. Klik banner tu k.. ^_^


________________________________________________________________

Segmen "Ainim Nak Bagi Kad Raya"

Assalamualaikum...

Bersempena dengan kedatangan bulan Syawal ini, Ainim pun nak juga beri kad raya kepada rakan blogger sekalian. Nak bagi kat semua, tak mampu la pula. Makanya, mereka yang nak terima kad raya daripada Ainim, sudi-sudikanlah join segmen ini ya. Manalah tahu, kalian diantara mereka yang bertuah tu.

Syarat pun simple je:
1. Klik follow blog AinimRashihahb.blogspot.com 
2. Like fanpage Blog Ainim Rashihah dan Add Google+ Ainim Suju
3. Buat entri bertajuk : Segmen "Ainim Nak Bagi Kad Raya"
4. Copy coding yang telah disediakan dibawah dan paste ke dalam ruangan HTML dan publish
5. Tinggalkan URL penyertaan diruangan komen dibawah
6. Segmen akan berakhir pada hari Khamis 17.07.2014

Senarai nama pemenang akan diberitahu pada Khamis malam tu juga. So, kenalah selalu check blog ni ya. All the best semua. ^_^

Kek/Biskut QQRAYYAN ENT - SIMUNJAN





Dapatkan biskut2 dan kek2 untuk hari raya akan datang.. Hari raya bakal menjelma.. Kalau malas nak buat sendiri, order la sini.. Khas kpd mereka2 yang tinggal berdekatan Simunjan, Sarawak.. 

Nak tengok lain2 kek dan biskut & nak order? Klik sini QQRAYYAN ENT




Fridge Magnet + Gift Box Bereben


fridge magnet + gift box bereben
hanya rm2.50/set


Jom tempah sekarang -->CENDERAHATI AKAMIKA GIFT

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...