Wednesday, 18 February 2015

Selamat Tahun Baru Cina

Dikesempatan ini, ejulz ingin mengucapkan Selamat Tahun Baru Cina buat kawan2 berbangsa Cina..



Bawah 18 Jangan Klik SINI 


Monday, 16 February 2015

Sesi 'tembak menembak'


Ni malam semalam (15 Februari 2015) punya cerita..



Kami menyediakan khidmat photography.. Gambar majlis kawen, tunang, event sekolah/universiti/kelab/jabatan dan lain-lain.. Area Kuching, Sarawak..








Saturday, 14 February 2015

Pemergian Tok Guru Nik Aziz diberi penghormatan di seluruh dunia

Seperti kita sedia maklum, Tok Guru Nik Aziz (TGNA) telah meninggal dunia pada malam jumaat lepas. Corak pimpinannya yang mengamalkan kepimpinan melalui tauladan, telah mewujudkan rasa hormat rakyat kepadanya. Bukan sahaja rakyat Malaysia, malah seluruh dunia terutamanya ilmuan2 Islam.

Bila ejulz tengok kat facebook, ramai yang post pasal arwah TGNA. Ramai yang memuji corak kepimpinannya. Ramai yang memuji sikapnya yang bersederhana. Walaupun mampu hidup merah tapi memilih untuk hidup seperti rakyat yang lain. Yang mengharukan bila ejulz terdengar kat siaran radio bersama orang yang rapat dengannya. Sampai tandatangan dan menulis dengan pen kerajaan pun dia berhati2. Tak tekan kuat2. Berjimat katanya. Pen itu harta rakyat.. 

Dan ada artikel dari surat khabar tempatan yang mengatakan arwah adalah pemimpin yang bersih dari rasuah. Artikel tu membuatkan ejulz terfikir sesuatu. Semasa arwah masih hidup ejulz pernah terbaca dari akhbar tempatan dan media sosial yang mengatakan arwah terlibat dengan rasuah dan sebagainya. Ejulz bukanlah kenalan rapat dengan arwah. Tak tau la betul atau tidak. Tapi persoalannya sekarang, sekiranya semua itu fitnah sempatkah yang membuat fitnah itu meminta maaf kepada arwah?


Print Screen search google

Ketawa bersama, menangis bersama..



Berusahalah membahagiakan orang di sekeliling kita, Insyaallah kita akan merasa bahagia bila melihat mereka bahagia.. Jauhi dendam, kerana dendam hanya akan 'memakan' hati dan menyakitkan hati kita sendiri..





Friday, 13 February 2015

Ketawa bersama, menangis bersama

"Semasa ADA dicaci, dihina. Perjuangannya tidak disambut baik. Setelah TIADA baru rasa kehilangan.."


Jemput like page ni --->  XXX






Thursday, 12 February 2015

Datuk Nik Aziz Nik Mat meninggal dunia

Mursyidul Am PAS, Datuk Nik Aziz Nik Mat meninggal dunia kira-kira jam 9.45 malam tadi. Bekas Menteri Besar Kelantan menghembuskan nafas terakhir kira-kira satu jam sebaik tiba di rumahnya, selepas keluar daripada Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM).

Semoga arwah ditempatkan di kalangan orang-orang beriman.. Insyaallah..

Kredit : Google

 www









Giveaway 7 HARI by Syira Lokman


Klik banner jika nak join.. ^_^



Salam takziah buat keluarga Datuk Hasbullah Awang

Pengulas sukan tersohor tanah air, Datuk Hasbullah Awang telah meninggal dunia di Institut Jantung Negara (IJN) kira-kira pukul 12.20 tengahari tadi.

Salam takziah buat keluarga arwah. Pemergiaannya amat dirasai oleh peminat-peminat sukan negara. Pasti suaranya akan dirindui semua.

Semoga arwah ditempatkan bersama-sama orang beriman..




Wednesday, 11 February 2015

Senarai Pengomen Tegar Januari 2015 dan Bloglist Februari 2015

Pengomen Tegar Pertama

Pengomen Tegar Ke-2

Pengomen Tegar Ke-3

Pengomen Tegar Ke-4

Pengomen Tegar Ke-5

Pengomen Tegar Ke-6

Pengomen Tegar Ke-7

Pengomen Tegar Ke-8

Pengomen Tegar Ke-9

Pengomen Tegar Ke-10




Jom terjah blog diorang ni.. ^_^




Nuffnang : Alhamdulillah..

Alhamdulillah.. Mula berblog 18.11.2010, bulan FEB 2015 baru total simpanan Nuffnang cecah RM50.. heHe


Astro!! Oh!! Astro!!


Petang tadi ternampak post kat satu page ni.. Bila baca komen tergelak ejulz baca.. Mana tak nya.. hancur decoder.. hehehee







Sunday, 1 February 2015

Happy bday harry style??


Siapa ni? sampai trending harini.. hehe



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...