Monday, 31 August 2015

Lantai Cilik Musim Ke-3


 
Sesi rearsel peringkat separuh akhir.. Saksikan Lantai Cilik Musim Ke-3 pada 5 Sept 2015 (Sabtu) jam 4 petang. Doakan yang terbaik untuk Sutra Dana..


Alhamdulillah berjaya ke peringkat akhir.. Berjuang untuk UPSR dulu baru berjuang untuk final Lantai Cilik Musim Ke-3..

*Semoga anak buah ejulz berjaya dalam UPSR dan Lantai Cilik.. Doakan untuk anak buah ejulz k..





Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan

 

Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan kepada seluruh rakyat Malaysia..

 Dalam menyambut hari kemerdekaan ni banyak sejarah2 lampau perlu diingati oleh kita generasi pelapis negara. 31 Ogos 1957 adalah hari kemerdekaan Tanah Malaya.

Sarawak merdeka pada 22 Julai 1963 (rujuk SINI), manakala Sabah merdeka pada 31 Ogos 1963 (rujuk SINI) dan bergabung dengan Malaya,  Singapura dan Brunei pada 16 September 1963. 

Tidak termasuk Singapura dan Brunei, bilakah tarikh kemerdekaan sebenar? Malaya merdeka 31 Ogos 1957, Sarawak 22 Julai 1963 dan Sabah 31 Ogos 1963. Pada ejulz semua tarikh tersebut perlu diiktiraf dan diberi cuti bagi memperingati hari bersejarah tersebut.

Ini penting bagi memberi pengetahuan kepada generasi muda tentang sejarah. Terus terang ejulz katakan yang ejulz sendiri x ingat tarikh kemerdekaan sebenar Sarawak. Mungkin kerana dari kecil sudah terbiasa menyambut hari kemerdekaan pada 31 Ogos 1957.


Sunday, 30 August 2015

Giveaway 1.0 by ENA


Nak join? Klik banner k..

 
Kali ni ejuulz nak join GA ENA.. GA ni adalah bersempena sambutan ulangtahun perkahwinan yang ke-5 Ena dan suami pada 23 Ogos.. Dikesempatan ini, ejulz ingin mengucapkan Selamat Menyambut Ulangtahun Perkahwinan yang ke-5 kepada Ena dan suami tercinta.. Ejulz mendoakan agar Ena dan suami kekal bahagia hingga Jannah.. Ejulz selalu dengar orang2 tua berkata, sedangkan lidah lagi tergigit.. Harap walaupun ada pasang surut dalam hubungan, sebagai suami dan isteri perlulah ada tolak ansur dalam setiap perkara. Yang paling penting tidak meninggalkan suruhanNya.. Bila tidak meninggalkan suruhanNya dan sentiasa berdoa kepadaNya, Insyaallah sentiasa bahagia dalam hidup.. Wahhh.. Nasihat ni macam nasihat orang yg dah kawen.. hehe.. Apa2 pun ejulz mendoakan Ena bahagia bersama suami hingga akhir hayat..


Dan akhir sekali, jom beli shaklee Ena.. ada promosi.. Cepat!! Cepat!! sebelum terlambat.. Klik banner di bawah kalau nak tengok promosi..

https://www.facebook.com/vitaminshopBBB 




UK20 The Bus

Segment Blogwalking UK20 The Bus.

Uk20 adalah Animasi pendek yang bercorak komedi dan Hiburan.Ini adalah pertama kalinya Blogwalking sambil menonton Animasi Uk20 The Bus secara Percuma.

Syarat-syarat nya Mudah:

1.Follow Blog Ucingkadayan dan Add Google+ .
2.Buat Tajuk Post UK20 The Bus.
3.Copy semua Coding yang telah disediakan di box dan Paste ke dalam ruangan html dan publish.
4.Tinggalkan Url post anda di ke dalam ruangan Komen Disini.
5.Tarikh Tutup penyertaan 1 Sept 2015.Kesemua Post UK20 The Bus yang Anda post akan menjadi Home Blog Anda untuk Di Blogwalking sambil menonton Animasi UK20 The Bus .

Senarai Perserta akan di Update Bila-bila masa Selesai Tarikh tutup 1 Sept 2015.

Merdekaria Bersama Anakbonda


http://anakbonda.blogspot.com/2015/08/merdekaria-bersama-anakbonda.html 

Jom join GA ni.. Klik banner k..


Aktiviti hujung minggu

Alhamdulillah, selesai ambil gambar pengantin.. Semalam ambil gambar akad nikah.. Arini ambil gambar sanding.. Pegi tepi pantai Santubong.. Alhamdulillah, cuaca ok. X panas sangat..

Jemput like page kami APERTURESQUAD ..

_________________________________________________________________

Nak iklan sikit.. ^_^


LUBNA dah boleh mula di order dah Sayang sekalian.. Boleh pilih nak yg berdagu ke tak berdagu.. Cepat tauu.. Dari mula published jam 9 tadi, order dah mula berpusu.. Harap semua akan dapat warna peberet kay ! heart emoticon .. Ke sini untuk memilih Lubna anda --> www.happylifeshoppe.com.my
.
.
✔ ✔✔ HIGHLY RECOMMENDED ✔✔✔
.
✿ Awning Lubna dijahit labuh panjang ke rahang, menyorok pipi tembam memberi effect muka slim runcing.
✿ Tudung instant yang ready disarung bila-bila masa - beriadah, menerima kunjungan tetamu, ke tempat kerja, travel. Kurang kedutan jd kurang kerja menggosok.
.
✿ Awning lembut yg dijahit double stitch, membentuk muncung pada tudung.
.
✿ Jahitan bukaan pada muka yang selesa.
.
✿ Jahitan 3 seam lines yang kemas.
.
✿ Ukuran yang lebih labuh, menutup sempurna depan dan belakang.
.
✿ Solat Ready !
.
✿Material cotton berkualiti, kurang kedutan dan tahan lama.
.
.
Harga RM42 untuk saiz M-extra , RM49 utk L dan RM59 utk XL
.
Cara order:
.
Online:
www.happylifeshoppe.com.my
Whatsapp +60169808005
Email: order@happylifeshoppe.com
.
.
Butik Happylifeshoppe:
No 19-A, Jln 8/1, Seksyen 8, Bdr Baru Bangi
(Sederet Pizza San Francisco, atas Century sebelah Cosway)
Operasi :
Dibuka Isnin - Sabtu ( 10pagi - 7mlm)
Hotline: 0389200760


 

 

Thursday, 27 August 2015

Giveaway Merdeka 2015 Mialiana.com

Ternampak Giveaway di belog Mardiahdiana .. Nak join.. hehe




Sempena bulan Ogos, bulan kemerdekaan ini, Mia nak buat Giveaway Merdeka 2015 yang simple. Hadiahnya berupa 18 Fridge Magnet Ringgit Malaysia. Ole-ole dari Kelantan.


Tanggal 31 Ogos 1957. Merdeka!! Merdeka!!

Jom join giveaway ini... syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Giveaway Merdeka 2015 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
  5. Giveaway akan tamat pada 11.59 malam 31 Ogos 2015.
Pemenang akan dipilih melalui random.org dan keputusan akan diumumkan pada 3 September 2015.

nak join giveaway ini, sila klik pada banner..

Nak Promote Bisnes Rakan..

Color Mug Reunion 2nd Batch SRKSIT (UPSR1995).
Sekali lagi tempahan mug untuk projek reunion! Kali ini dengan design yang cukup elegan dan bertambah menarik apabila dipadankan dengan mug yang berwarna-warni. Harmoni bukan?
Anda semua ada projek reunion sendiri? Perlukan cenderahati yang menarik seperti yang tertera pada gambar? Cenderahati Akamika Gift adalah jawapan kepada anda!
Hubungi kami untuk tempahan sekarang di talian :
017-3722584 akamikagift (sales person 1)
017-3722584 akamikagift (sales person 1)
017-3722584 akamikagift (sales person 1)

ATAU
0111-22246163 akamikagift (sales person 2)
0111-22246163 akamikagift (sales person 2)
0111-22246163 akamikagift (sales person 2)

ATAU
(Cawangan seksyen 19 -HQ)
03-55410622 - No. Pejabat -

&
011-37676810 Niefa (sales person 3)
sms/call/whatsapp - Office Hour only (10.00 am - 6.00 pm)
ANDA BERMINAT JADI AGEN KAMI?
Hantarkan email ke :
*akamikagift07@gmail.com
*akamikagift08@gmail.com

Perlu cenderahati? Ingat kami, Cenderahati Akamika Gift!

 

 


 

Wednesday, 26 August 2015

Nak tolong promote bisnes rakan blogger jap..

Assalamulaikum dan salam sejahtera kepada rakan2 blogger semua.. harap semua sihat hari ni.. Jerebu agak teruk di Kuching setakat ni.. Ok, sebenarnya ejulz nak tolong promote sikit bisnes rakan blogger ni.. Tolong setakat yang termampu je.. Ejulz doakan agar semua kawan2 ejulz, rakan2 blogger dimurahkan rezeki.. Amin..

Ok, rakan blogger ejulz ni menjual iphone,samsung,oppo,phone case dan etc. Nak tau lebih detail boleh singgah di blog beliau k..

http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/

Boleh jugak follow IG beliau : @nurnasuha96_

Tak pun whatsapp je dia k : +60196117811






Thursday, 20 August 2015

Pilih Jangan Tak Pilih

Insyaallah kalau ada rezeki lebih nak beli Axia.. Kereta mampu milik. Tp masih dalam dilema nak pilih.. Nak Standard @ Special Edition.. Sebab kawan bgtau Advanced x dapat full loan.. Ermm.. Warna pulak? Xtau nak pilih warna apa..


 
 

 

 

 

Wednesday, 19 August 2015

Lantai Cilik Musim Ke-3

Lantai Cilik adalah program realiti tv inisiatif Jabatan Kebudayaa dan Kesenian Negara dan kerjasama RTM.. Program ini mengetengahkan bakat2 muda 12 tahun ke bawah dalam seni tarian kebudayaan. Jom saksikan program ini pada hari Sabtu, Jam 4.00 petang di TV2..

Ni video persembahan anak buah ejulz..


 

Video x berapa clear.. Nak tengok siaran ulangan sabtu ni.. hehe

Doakan anak buah ejulz berjaya k.. Berjaya dalam tarian yg diminatinya dan berjaya dalam UPSR tahun ni..


*Bagi yang berminat nak tau Tone Plus lebih detail, boleh whatsapp ejulz k.. 0168500565






Tuesday, 18 August 2015

Tone Plus

Assalamualaikum..

Arini ejulz nak kongsi sikit pasal Tone Plus.. Rasanya ramai dah tau pasal Tone Plus ni.. Kepada yang tak tau lagi, Tone Plus ni adalah simkad biasa seperti DIGI, CELCOM, MAXIS dan lain2.. Bezanya Tone Plus ni kita boleh guna untuk SMS, Call, Whatsapp dan lain2. Tapi bezanya kita boleh jana pendapatan dan menabung secara konsisten.


Ok.. Ejulz bagi contoh mudah.. 

Korang join Tone Plus bulan 1 2015.. korang topup RM30 korang dpt FREE data internet 1GB selama seminggu. Kalau topup RM50 dapat FREE RM20, so total RM70.

Bulan 2 2015 korang daftarkan ayah, mak, adik dan abang jadi ahli Tone Plus. Guna simkad Tone Plus. Korang akan dapat 13% daripada jumlah diorang topup. Contoh semua topup RM30, korang akan dapat RM30 x 13% x 4 orang = RM15.60. Mungkin nampak kecil tapi kalau jumlah tu digunakan untuk topup semula bulan berikutnya, agak2 ok x? hehe. Itu baru 4 orang yang daftar. Kalau lebih dari tu? kita tengok jumlah kiraan di bawah. Kalau dah income macam tu, x payah pening kepala cari duit nak topup lagi lepas ni. Siap boleh guna lebihan  income untuk shopping lagi.


Belum cerita pasal benefit lain lagi.. Baru2 ni ada member dah dapat hadiah percutian ke Beijing 7 hari 6 malam lagi. Hasil daripada kerja keras dia dlm Tone Plus. Insyaallah, kita juga boleh..




Mini Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015


Assalamualaikum dan salam sejahtera


Mini Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015 bermula pada jam 10.00 malam 17 OGOS 2015 hingga 11.59 malam 31 OGOS 2015. Menawarkan hadiah yang bernilai RM 155.00 untuk dimenangi. Senarai hadiah ada di SINI...
Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.

Syarat-syaratnya :
1. Wajib Follow Blog Sponsor
| Diari Jejaka Hangat | Wan Sarah | Cik Miela | Missakuradiary | Aderakukeysah
| Awansayatasana | Azirahman | Yayacendana | Nizam |

2. Wajib Like Fanpage Sponsor

3. Follow Instagram Sponsor

5. Buat entri bertajuk Mini Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015

6. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.

7. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Sekian.

Monday, 17 August 2015

Lantai Cilik Musim Ke-3


Alhamdulillah anak buah ejulz berjaya ke peringkat seterusnya..

Ejulz puji inisiatif Jabatan Kebudayaan Dan Kesenian Negara dalam memupuk minat anak2 muda untuk menghayati tarian tradisional.. Tapi ejulz nak komen sikit.. mungkin selepas ni boleh ditambah baik dari segi masa program dijalankan. Lebih elok sekiranya pertandingan sebegini dijalankan selepas peperiksaan UPSR supaya anak2 ini dapat fokus dalam peperiksaan sblm fokus dalam pertandingan..


Sutra Dana Dancers dari SK Siol Kanan Kuching, Sarawak

Dapatkan info2 terkini berkenaan Program Lantai Cilik Musim Ke-3 di PAGE ni..

 

Ni dia anak buah sulung ejulz.. Dah besar dah dia skang ni.. x berasa masa berlalu...


 

 

Doakan anak buah ejulz ni berjaya dalam UPSR dan pertandingan ni k.. tq


 


 

Sunday, 16 August 2015

Alhamdulillah.. Rezeki Minggu Ni..

Alhamdulillah.. Rezeki minggu ni.. Terima kasih kepada customer2 yang sudi repeat order..

 

Masa untuk packing.. Esok dah nak pos.. ^_^

Ejulz ada menjual pelbagai jenis Minyak Angin Aromaterapi.
1. ‪#‎FreshCare‬
2. ‪#‎SafeCare‬
3. ‪#‎Javaspa‬
4. ‪#‎Aromatic‬
5. ‪#‎VFresh‬
6. ‪#‎Herborist‬

Minyak angin aromaterapi #FreshCare ada 10 aroma @ wangian :
 
*Sila buat pre-order sblm setiap hari jumaat. Ejulz akan pos setiap hari Isnin.
Whatsapp : 0168500565


Promosi MERDEKA masih berjalan..


 Minyak wangi comel..









Saturday, 15 August 2015

Mencari Blogger Untuk Review Produk

Assalamulaikum dan salam sejahtera..

Kali ni ejulz nak cari blogger yg sudi review produk yg ejulz jual.. blogger yg berminat boleh tinggalkan link blog korang di ruang komen entry ni @ whatsapp link blog korang ke 0168500565.. tq..

Syarat :
1. Hanya untuk blogger Malaysia yang tinggal di Malaysia.
2. Review produk2 ni sekurang2nya sekali seminggu selama 4 minggu. Kalau nak review lbh dari tu dialu2kan.. ^_^
3. Bagi link review ke page https://www.facebook.com/EjulzBlogshop
4. Blogger yang terpilih secara automatik dapat beli produk2 ni dgn harga agen dropship

*Ejulz akan hubungi blogger yang terpilih dan blogger yang terpilih akan dapat 1 set produk PERCUMA..

Antara produk yg ejulz jual :













Wednesday, 12 August 2015

SAYA NAK MASUK BLOGLIST VITAMIN WAWA OGOS-SEPT 2015


Jom join ramai2.. :)

 

Tuesday, 11 August 2015

Senarai Pengomen Tegar Mac, April, Mei, Jun, dan Julai 2015

Pengomen Tegar Mac 2015

 

4. ima (link xdpt dikesan)

 ____________________________________________________________
 Pengomen Tegar April 2015


4. Nurul Shahira (link xdpt dikesan)
  ____________________________________________________________

Pengomen Tegar Mei 2015



  ____________________________________________________________

Pengomen Tegar Jun 2015


  ____________________________________________________________
Pengomen Tegar Julai 2015




 ____________________________________________________________
 PENGOMEN PALING TEGAR 2015 (SETAKAT 11 OGOS 2015)






Tolong Klik Tabung Ejulz kat SINI k.. tq






LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...