Thursday, 29 December 2016

Sambutan Hari Lahir Mak & Bapak Tahun 2016

Alhamdulillah.. Sejak bekerja pada tahun 2007, tiap2 tahun ejulz buat sambutan hari lahir utk mak n bapak ejulz.. wpun pernah bkerja jauh dari kpg, ejulz minta tlg kwn2 beli kek n hantar ke rmh.. nak buat surprise utk mak n bapak wpun ejulz x dpt sambut bersama.

Alhamdulillah. Tahun ni seperti biasa masih berpeluang menyambut hari lahir mereka wpun sambutan secara sederhana je. Alhamdulillah syukur bila melihat org yg kita sayang gembira..

Ejulz berdoa agar mak n bapak sentiasa sihat selalu, panjang umur, dimurahkan rezeki & sentiasa heppy selalu.. 








Minyak Angin Aromaterapi

GIGITAN SERANGGA

Boleh membantu melegakan kegatalan akibat dari gigitan serangga seperti nyamuk.

Hanya sedikit sapuan dan kegatalan hilang!

Recommended: #Lavender & #SandalWood

Dapatkan harga borong dengan segera..

Whatsapp FRESH CARE ke 016.8500.565
Whatsapp FRESH CARE ke 016.8500.565
Whatsapp FRESH CARE ke 016.8500.565

Like page kami ---> https://m.facebook.com/EjulzBlogshop/




Sunday, 18 December 2016

Percaya Rezeki Datang DaripadaNya


Semoga kita semua dimurahkan rezeki..

Dengan limpahan rezeki yang berkat dariNya..

Insyaallah..

Amin..

Thursday, 15 December 2016

Doakan ejulz


Alhamdulillah.. setelah sekian lama berusaha..

Doakan kejayaan ejulz k..

Harap2 ada rezeki lepas kahwin..

Terus berusaha untuk mak, ayah dan isteri tercinta..



Thursday, 24 November 2016

Peperiksaan online Penolong Pegawai Tadbir Gred N29


Jika sudah tertulis  ia rezeki, Alhamdulillah. Syukur kepadaNya. Jika tertulis belum rezeki, ejulz redha dan akan terus berusaha.

Kepada kawan2 yg akan menduduki exam ni, ejulz ucapkan selamat berjaya dan sentiasa success dalam kerjaya..

*Kepada yang pernah ambik exam ni, bagi2 la tips kat ejulz k. Hehee. Semoga dimurahkan rezeki..




Wednesday, 23 November 2016

Menu Special dari Si Lala


Menu istimewa dari isteri tercinta..

*Nasi Ayam*

Tq Si Lala




Tuesday, 22 November 2016

Menghitung Hari

Menghitung hari.. detik demi detik..


GAJI!! OH GAJIIII!!!


Heheeeehe..

Monday, 31 October 2016

SHARE & #TAG CONTEST


Terbuka kepada semua yang mempunyai akaun facebook..

Syarat2 nya mudah sahaja..

2. Cari gambar banner di atas. Share gambar tersebut dan letak #tag #EjulzBlogshop.
3. Pastikan letak setting pada PUBLIC.

Itu sahaja.. mudah kan? Jom kita memeriahkan contest ni.. :)




Sunday, 16 October 2016

Tafsir Al-Quran (Surah Al-Baqarah ayat 17-24)

17. Perumpamaan bagi mereka adalah seperti orang-orang yang menyalakan api, setelah menerangi sekelilingnya, Allah menghilangkan cahaya (yang menyinar) mereka dan membiarkan mereka dalam kegelapan, tidak dapat melihat.
18. Mereka tuli bisu dan buta, sehingga mereka tidak dapat kembali.
19. Atau seperti (orang yang ditimpa) hujan lebat dari langit, yang disertai kegelapan, peteri,, dan kilat. Mereka menutup telinga dengan jari-jemari, (menghindari) suara petir itu kerana takutkan mati. Dan Allah meliputi orang yang kafir.(12)
20. Kilat itu hampir-hampir menyambar penglihatan mereka. Setiap kali (kilat itu) menyinari, mereka berjalan di bawah (sinar) itu dan apabila kembali gelap, mereka berhenti. Sekiranya Allah menghendaki, nescaya Dia menghilangkan pendengaran dan penglihatan mereka. Sungguh,, Allah Maha Berkuasa atas segala sesuatu.
21. Wahai manusia! Sembahlah Tuhanmu yang telah menciptakan kamu dan orang-orang yang sebelum kamu, agar kamu bertakwa.
22. (Dialah) yang menjadikan bumi sebagai hamparan bagimu dan langit sebagai atap, dan Dialah yang menurunkan air(hujan) dari langit, lalu Dia hasilkan dengan (hujan) itu buah-buahan sebagai rezeki untukmu. Oleh itu, janganlah kamu mengadakan sekutu-sekutu bagi Allah, padahal kamu mengetahui.
23. Dan jika kamu meragui (al-Quran) yang Kami turunkan kepada hamba Kami (Muhammad), maka buatlah satu surah yang sama dengannya dan ajaklah penolong-penolongmu selain Allah jika kamu orang-orang yang benar.
24. Jika kamu tidak mampu membuatnya, dan (pasti) tidak akan mampu, maka takutlah kamu akan api neraka yang bahan bakarnya manusia dan batu yang disediakan bagi orang-orang kafir.

(12) Pengetahuan dan kekuasaan Allah meliputi orang-orang kafir.

Mu’jam (QS Al-Baqarah, 2:19)
Lafaz Al-Maut mengandungi beberapa aspek untuk ditinjau dari segi kehidupan. Pertama, tidak berfungsinya kekuatan pada makhluk Allah seperti manusia, haiwan, dan tumbuh-tumbuhan. Kedua, tidak berfungsinya panca indera. Ketiga, tidak berfungsinya akal yaitu ada dalam keadaan bodoh. Keempat, terlena dalam kesedihan di dalam kehidupan. Dan kelima tertidur kerana tidur ialah kematian sementara sedangkan kematian ialah tidur yang abadi. (Ar-Ragib Al-Asfahani, Mu’jam Mufradati Al-Fazil Qur’ani, 1431 H / 2010 M: 361)

Perumpamaan Hati Orang Munafik (QS Al-Baqarah, 2: 17-19)

Hadis Nabawi

Dari Abu Sa’id, ia berkata, Rasulullah SAW bersabda “Hati itu ada empat macam, pertama hati yang bersih. Ia seperti lentera yang bercahaya; Kedua, hati yang tertutup. Ia terikat dengan penutupnya; Ketiga hati yang sakit; Dan keempat hati yang terbalik. Adapun hati yang bersih adalah hati orang beriman, ia seperti lentera yang bercahaya. Hati yang tertutup adalah hati orang kafir. Hati yang sakit adalah hati orang munafik, ia mengetahui yang baik namun mengingkari. Dan hati yang terbalik adalah hati yang di dalamnya ada iman dan nifak. Contoh keimanan adalah seperti tanah yang dapat memberikan air yang bersih sedangkan nifak adalah seperti bisul, di dalamnya hanya nanah dan darah. Maka di antara keduanya, yang paling kuat adakan mengalahkan lainnya.” (Hadis Riwayat Ahmad). (Ibnu Kasir, Tafsirul Qurani’l Azimi, Jilid 1, 1421 H/ 2000 M: 305)



Friday, 14 October 2016

Tafsir Al-Quran (Surah Al-Baqarah ayat 6-16)

6. Sesungguhnya orang-orang kafir,(8) sama sahaja bagi mereka, sama ada engkau (Muhammad) memberikan peringatan atau tidak kepada mereka mereka tidak akan beriman.
7. Allah telah mengunci mati hati dan pendengaran mereka,(9) penglihatan mereka telah tertutup, dan mereka akan mendapat azab yang berat.
8. Dan ada di antara manusia yang berkata, “Kami beriman kepada Allah dan hari akhirat,” padahal sesungguhnya mereka itu bukanlah orang-orang yang beriman.
9. Mereka hendak menipu Allah dan orang-orang yang beriman, padahal mereka hanayalah menipu diri sendiri tanpa mereka sedar.
10. Dalam hati mereka ada penyakit,(10) lalu Allah menambah penyakitnya itu; dan mereka mendapat azab yang pedih kerana berdusta.
11. Dan apabila dikatakan kepada mereka, “Janganlah membuat kerosakan di bumi!”(11) Mereka menjawab, “Sesungguhnya kami adalah orang-orang yang melakukan kebaikan.”
12. Ingatlah, sesungguhnya merekalah yang membuat kerosakan, tetapi mereka tidak menyedarinya.
13. Dan apabila dikatakan kepada mereka,”Berimanlah kamu sebagaimana orang lain telah beriman!” Mereka menjawab “Adakah kami akan beriman seperti orang-orang yang kurang akal itu beriman?” Ingatlah, sesungguhnya mereka itulah orang-orang yang kurang akal, tetapi mereka tidak mengetahui.
14. Dan apabila mereka bertemu dengan orang yang beriman, mereka berkata,”Kami telah beriman.” Tetapi apabila mereka kembali kepada syaitan-syaitan (para pemimpin) mereka, mereka berkata,”Sesungguhnya kami bersama kamu, kami hanya berolok-olok.”
15. Allah akan (membalas) olok-olokan mereka dan membiarkan mereka terumbang-ambing dalam kesesatan.
16. Mereka itulah yang membeli kesesatan dengan petunjuk. Perniagaan mereka itu tidak menguntungkan dan mereka tidak mendapat petunjuk.

(8) Kafir, perkataan jamaknya kuffar, iaitu orang yang tidak percaya kepada Allah, rasul-rasul-Nya, malaikat-malaikat-Nya kitab-kitab-Nya, dan hari kiamat.
(9) Sehingga nasihat atau hidayah tersebut tidak dapat masuk ke dalam hati mereka.
(10) Penyakit hati,, misalnya ragu-ragu dan tidak yakin akan kebenaran, munafik dan tidak beriman.
(11) Melanggar nilai-nilai yang ditetapkan agama akan mengakibatkan alam ini rosak bahkan hancur.


Tanda-tanda Orang Munafik (QS Al-Baqarah, 2:8)

Hadis Nabawi
Dari Abdullah bin ‘Amr bahawa Nabi SAW bersabda, “Empat hal apabila ada pada seseorang makan dia adalah seorang munafik tulen, dan barang siapa yang terdapat pada dirinya satu sifat dari empat hal tersebut maka pada dirinya terdapat sifat nifaq (kemunafikan) hingga dia meninggalkannya. Iaitu jika dipercaya ia khianat, jika berbicara ia bohong jika berjanji ia mengingkari dan jika berdebat ia bertindak tidak terpuji.” (Hadis Riwayat Bukhari, Sahihul Bukhari, Juz 1, No. Hadis 34, 1400H: 27-28).



Thursday, 13 October 2016

Tafsir Al-Quran (Surah Al-Baqarah ayat 1-5)

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah, Lagi Maha Penyayang.

1.  Alif Lam Mim. (4)
2. Kitab (al-Quran) ini tidak ada keraguan padanya; petunjuk bagi mereka yang bertakwa,(5)
3. (Iaitu) mereka yang beriman kepada yang ghaib, melaksanakan solat, dan menginfakkan(6) sebahagian rezeki yang Kami berikan kepada mereka,
4. dan mereka yang beriman kepada (al-Quran) yang diturunkan kepadamu (Muhammad) dan (kitab-kitab) yang telah diturunkan sebelum engkau,(7) dan mereka yakin akan adanya hari akhirat.'
5. Merekalah yang mendapat petunjuk dari Tuhannya, dan mereka itulah orang-orang yang beruntung.

(4) Beberapa surah dalam al-Quran dibuka dengan huruf abjad seperti Alif Lam Mim, Alif Lam Ra, dan sebagainya. Makna huruf-huruf itu hanya Allah yang tahu. Ada yang berpendapat bahawa hurf-huruf itu adalah nama surah dan ada pula yang berpendapat bahawa ia dugunakan untuk menarik perhatian, atau untuk mengisyaratkan bahawa al-Quran itu diturunkan dalam bahasa Arab yang tersusun daripada huruf-huruf abjad tersebut.
(5) Takwa iaitu mengikuti segala perintah Allah dan menjauhi segala larangan-Nya.
(6) Pengertian menginfakkan harta di jalan Allah meliputi pelaburan untuk keperluan jihad, pembangunan perguruan, hospital, penyelidikan ilmiah, dan lain-lain.
(7) Yang diturunkan kepada nabi-nabi sebelum Nabi Muhammad SAW. ialah Taurat, Zabur, Injil, dan Suhuf-suhuf (lembaran-lembaran) yang tidak seperti kitab.


Solat sebagai Tiang Agama (QS Al-Baqarah, 2:3)

Hadis Nabawi
Dari Mu'az bin Jabal r.a, ia berkata, "Saya pernah bersama Nabi SAW dalam suatu perjalanan. Suatu pagi, saya berada dekat dengan baginda, saya berkata, 'Wahai Rasulullah, khabarkanlah kepadaku tentang suatu amal yang akan memasukkanku ke dalam syurga dan menjauhkanku dari neraka. "Baginda menjawab, 'Kamu telah menanyakan kepadaku tentang perkara yang besar, meskipun sungguh ia merupakan perkara ringan bagi orang yang telah dijadikan Allah ringan. Amalan itu adalah kamu beribadah kepada Allah dan tidak mempersekutukan-Nya dengan sesuatu apa pun, mendirikan solat, menunaikan zakat, berpuasa di bulan Ramadan, kemudian berhaji ke Baitullah." Lantas baginda bersabda, 'Mahukah saya tunjukkan kepadamu pntu-pintu kebaikan? Amalan itu adalah puasa, puasa adalah perisai sedekah akan menghapuskan kesalahan sebagaimana air memadamkan api, dan solat seorang lelaki pada pertengahan malam." Lalu baginda bersabda lagi, 'Mahukah aku tunjukkan kepadamu pokok agama, tiangnya dan puncaknya?' Saya menjawab, 'Ya, wahai Rasulullah'. Baginda bersabda 'Pokok agama adalah Islam, tiangnya adalah solat, sedangkan puncaknya adalah jihad'. (Hadis Riwayat At-Tirmizi, Sunan At-Tirmizi, Juz 5, No. Hadis, 2616, 1397H/1977M: 11-12)











Tafsir Al-Quran (Surah Al-Fatihah)

1. Dengan nama Allah Yang Maha Pengasih, Maha Penyayang.
2. Segala puji bagi Allah, Tuhan seluruh alam.
3. Yang Maha Pengasih, Maha Penyayang.
4. Pemilik hari pembalasan.(1)
5. Hanya kepada Engkaulah kami menyembah dan hanya kepada Engkaulah kami memohon pertolongan.
6. Tunjukkanlah kami jalan yang lurus.(2)
7. (Iaitu) jalan orang-orang yang telah Engkau beri nikmat kepadanya; bukan (jalan) orang-orang yang dimurkai, dan bukan (pula jalan) orang-orang yang sesat.(3)

(1) Yaumiddin (hari pembalasan), hari ketika manusia menerima pembalasan daripada amalannya, sama ada baik atau buruk. Disebut juga sebagai yaumul  qiyamah, yaumul hisab, dan sebagainya.
(2) Jalan yang lurus, iaitu jalan hidup yang benar, yang dapat membawa kebahagiaan di dunia dan di akhirat.
(3) Mereka yang dimurkai, adalah mereka yang sengaja menentang ajaran Islam. Mereka yang sesat adalah mereka yang sengaja mengambil jalan lain selain daripada ajaran Islam.

Keutamaan Membaca Al-Fatihah dalam Solat (QS Al-Fatihah, 1: 1-7)

Hadis Qudsi
Abu Hurairah r.a berkata, "Aku pernah mendengar Rasulullah SAW bersabda,  "Allah berfirman 'Aku membahagi solat antara Aku dengan hamba-Ku, dan hamba-Ku mendapatkan sesuatu yang dia pinta. Apabila seorang hamba berkata, (Segala puji bagi Allah, Tuhan seluruh alam) maka Allah berkata, 'HambaKu memuji-Ku'. Apabila hamba tersebut mengucapkan, (Yang Maha Pengasih, Maha Penyayang). Allah berkata, 'Hamba-Ku memuji-Ku'. Apabila hamba tersebut mengucapkan, (Pemilik hari pembalasan). Allah berkata, 'Hamba-Ku memuji-Ku'. Seterusnya Dia berfirman, 'Hamba-Ku menyerahkan urusannya kepada-Ku'. Apabila hamba tersebut mengucapkan, (Hanya kepada Engkaulah kami menyembah dan hanya kepada Engkaulah kami memohon pertolongan) Allah berkata, 'Ini adalah antara Aku dengan hamba-Ku. Dan hamba-Ku mendapatkan sesuatu yang dia minta'. Apabila hamba tersebut mengucapkan, (Tunjukilah kami jalan yang lurus,, (Iaitu) jalan orang-orang yang telah Engkau beri nikmat kepadanya; bukan (jalan) mereka yang dimurkai dan bukan (pula jalan) mereka yang sesat). Allah berkata, 'Ini untuk hamba-Ku, dan hamba-Ku mendapatkan apa yang dia minta." (Hadis Riwayat Muslim, Sahih Muslim, Jus 2, No. Hadis 807:9)



#Ejulz bukanlah seorang yang pandai dan berilmu. sekadar taip semula dari tafsir Al-Quran. Harap perkongsian ini berguna dan bermanfaat ketika ejulz di 'sana' kelak. Insyaallah..


Tuesday, 4 October 2016

Mari belajar bahasa Sarawak - Part 15

Assalam dan salam sejahtera..

Lama dah rasanya ejulz dah tak kongsi bahasa Sarawak ni.. Nak baca yang lain2 boleh klik SINI k..


Kali ni ejulz nak kongsi perkataan  "JERIT"

Jerit dalam bahasa Sarawak adalah "NERAIS"



Harap bermanfaat kepada semua.. Tak dapat banyak, sikit pun ok kan? Sikit2 lama2 jadi bukit.. hehe.. Ada tengok cerita bibik-bibikku di TV3? Boleh faham x bahasa Sarawak dalam cerita tu? hehe..


Sudi2 la like page ejulz k ---> https://www.facebook.com/EjulzBlogshop/






Friday, 30 September 2016

Rindu Si Lala


Hanya kamu.. Tiada yg lain..






Thursday, 29 September 2016

Alkisah kipas


Tanpa kipas, hidup tak tenteram.


*Nak testing post gambar sebenarnya.. hehe



Wednesday, 28 September 2016

Boring x dapat update blog dengan gambar

Assalam..

Lama jugak rasanya dh x update blog sejak xda laptop. Laptop wife pun dia bawa pegi kje. Ermmm. Kalau update guna phone mcm ssh nk letak gambar kat entry.. bosan. Ada ker app yg mudah utk kita post new entry bserta gambar?

Nak iklan jugak.. hehe. Kalau nak beli minyak angin aromaterapi yang wangi tu boleh pm ejulz k. Tq ^_^

PELBAGAI KEGUNAAN

1. SAKIT KEPALA & STRESS

Melegakan sakit kepala, migrain dan stress.​

Boleh digunakan sebagai terapi minda dengan bau-bauan aromatherapy yang menyegarkan dan menenangkan.

2. SAKIT & SENGAL OTOT

Mampu kendurkan otot yang tegang, melegakan sakit sendi dan lenguh-lenguh badan terutamanya di kawasan betis, lengan, bahu, pinggang dan kaki.

Bagus untuk mereka yang aktif bekerja atau bersukan. Boleh digunakan sebelum dan selepas melakukan aktiviti lasak.

3. MABUK, MENGANTUK DAN STRESS PERJALANAN

Mudah mabuk dan mengantuk ketika dalam perjalanan jauh?

Cepat stress disebabkan kesesakan lalulintas dan gaya pemanduan?

FreshCare adalah pilihan terbaik anda! Peneman setia anda sepanjang perjalanan.

4. SAKIT & KEMBUNG PERUT / SENGGUGUT

Mampu membantu mengurangkan sakit ketika perut masuk angin ataupun senggugut. Setiap wanita harus milikinya!

Boleh digunakan untuk anak-anak yang mengalami kembung perut tetapi perlulah dalam pengawasan ibubapa.

5. GIGITAN SERANGGA

Boleh membantu melegakan kegatalan akibat dari gigitan serangga seperti nyamuk.

Hanya sedikit sapuan dan kegatalan hilang!

Dapatkan harga borong dengan segera..

Whatsapp FRESH CARE ke 0168500565
Whatsapp FRESH CARE ke 0168500565
Whatsapp FRESH CARE ke 0168500565

Like page kami ---> https://m.facebook.com/EjulzBlogshop/

Thursday, 1 September 2016

Minyak Angin Aromaterapi

Kami menjual pelbagai jenis Minyak Angin Aromaterapi. Ada 3 jenama semuanya..

1. #SafeCare
2. #Javaspa
3. #FreshCare

FRESH CARE ada 10 jenis aroma/bau:
1. Lavender
2. Citrus
3. Sports
4. Hot/Strong
5. Splash Fruity
6. Sandal Wood
7. Green Tea
8. Teen Happy Cherry
9. Teen Bubbble Gum
10. Teen Passion Fruit

* Bersaiz kecil dan mudah dibawa ke mana-mana.
* Pelbagai jenis aroma yg harum dan menyegarkan.

Whatsapp 0168500565
Whatsapp 0168500565
Whatsapp 0168500565

https://m.facebook.com/EjulzBlogshop/

Tuesday, 23 August 2016

Yeayyyyy!! Hadiah dah sampai..



Alhamdulillah.. Barang dah sampai. Terima kasih Mieza




Segmen 12 Jam Bloglist #22 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan September dan Oktober 2016 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 23 Ogos 2016, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #22 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Ogos 2016.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Tempahan Fresh Care Minggu Ini

Kepada yang berminat untuk order Minyak Angin Aromaterpi Fresh Care, sila buat tempahan dan pembayaran sebelum 25 Ogos 2016 k. Stok akan dipos pada 29 Ogos 2016.


Sakit & Kembung Perut / Senggugut???


‪#‎FreshCare‬ mampu membantu mengurangkan sakit ketika perut masuk angin ataupun senggugut. Setiap wanita harus milikinya!
Boleh digunakan untuk anak-anak yang mengalami kembung perut tetapi perlulah dalam pengawasan ibubapa.



SMS ejulz 0168500565
*Jangan whatsapp buat masa ni sbb hp ejulz masih rosak.. harap maaf k..






Monday, 22 August 2016

Kesinambungan Saya Bukan Robot / I'm Not A Robot

Perghhhh tajuk.. hehehe.. Kesinambungan tajuk Saya Bukan Robot / I'm Not A Robot ejulz nak tanya sikit kat korang.. masa korang komen entry ejulz ada keluar x mintak pengesahan bukan robot ni?

Bukan apa, ejulz x suka benda ni.. leceh orang nak komen.. kalau kat blog ejulz pun mintak pengesahan ni bagitau k.. tq..


Jom tempah Minyak Angin Aromaterapi FRESH CARE sekarang..

Image result for tempah segera





Sunday, 21 August 2016

Alhamdulillah Rezeki : Pemenang GA Follow dan Like MY



Senarai hadiah :

Senarai Hadiah Giveaway Follow dan Like MY

Senarai Hadiah Giveaway Follow dan Like MY

Senarai Hadiah Giveaway Follow dan Like MY



Alhamdulillah.. Rezeki pertama setelah lama menyendiri dari dunia blog.. hehehe
Rezeki isteri la jawabnya.. Seronok la Si Lala dpt ni nanti.. heheee

Terima kasih Mieza.. Jom follow blog dia k..







Minyak Angin Aromaterapi FRESH CARE



Image result for beli sekarang

Saturday, 20 August 2016

Giveaway RM400 by AsyaAmin

Giveaway RM400 by AsyaAmin.



Syarat penyertaan :

1. Blogger Malaysia
2. Follow blog ini. Wajib
3. Follow :

https://www.instagram.com/syaaddaa/   https://twitter.com/syaaddahttps://www.facebook.com/nsyaaa 


4. Bahagian sponsor :

Follow SEMUA. Highlited. (exceptional to those yang tiada Instagram dan twitter. But please do mention if you don't have Instagram and Twitter account)

https://www.instagram.com/_mrdiana/ (Follow)


https://www.instagram.com/shahhaizal/ (Follow)


https://www.facebook.com/kelakardotmy/  Like page Facebook (Wajib)

https://plus.google.com/+TheNewMindedakaUltraStation/posts (Optional)


nurnabla.blogspot.my (Wajib)

https://www.instagram.com/nur__nabila/ (Follow)

http://julinaalias24.blogspot.my/ (Wajib)

https://www.facebook.com/julina.alias (Follow)

https://www.instagram.com/cucigambar_murah/ (Follow)


5. Buat entry bertajuk "Giveaway RM400 by AsyaAmin!"
6. Letakkan banner pada entry (boleh copy paste html code dalam box di atas)
7. Banner hendaklah dibacklink ke sini
8. Link penyertaan/url blog hendaklah ditinggalkan di kotak komen ini sahaja.



Senarai Hadiah :

Top Referral :
1. Wang tunai RM 150 x 1 pemenang
2. Wang tunai RM 60 x 1 pemenang
3. Wang tunai RM 40 x 1 pemenang



Random:
1. Photobook 6X6 INCI/40 Page/100 keeping gambar x 1 pemenang
2.  -Blog review x 4 pemenang
-Bloglist selama 30 hari x 9 pemenang
3. -Topap RM 5 x 2 pemenang
-Blog Review x 3 pemenang
4. Topap RM 10x 9 pemenang


Penyertaan terbuka kepada semua blogger Malaysia.
Selamat Berjaya :)




Mula :
16 Ogos 2016
Tamat:
1 Oktober 2016









p/s: I state RM400 based on total overall.






















LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...