Tuesday, 23 August 2016

Yeayyyyy!! Hadiah dah sampai..



Alhamdulillah.. Barang dah sampai. Terima kasih Mieza




Segmen 12 Jam Bloglist #22 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan September dan Oktober 2016 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 23 Ogos 2016, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #22 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Ogos 2016.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Tempahan Fresh Care Minggu Ini

Kepada yang berminat untuk order Minyak Angin Aromaterpi Fresh Care, sila buat tempahan dan pembayaran sebelum 25 Ogos 2016 k. Stok akan dipos pada 29 Ogos 2016.


Sakit & Kembung Perut / Senggugut???


‪#‎FreshCare‬ mampu membantu mengurangkan sakit ketika perut masuk angin ataupun senggugut. Setiap wanita harus milikinya!
Boleh digunakan untuk anak-anak yang mengalami kembung perut tetapi perlulah dalam pengawasan ibubapa.



SMS ejulz 0168500565
*Jangan whatsapp buat masa ni sbb hp ejulz masih rosak.. harap maaf k..






Monday, 22 August 2016

Kesinambungan Saya Bukan Robot / I'm Not A Robot

Perghhhh tajuk.. hehehe.. Kesinambungan tajuk Saya Bukan Robot / I'm Not A Robot ejulz nak tanya sikit kat korang.. masa korang komen entry ejulz ada keluar x mintak pengesahan bukan robot ni?

Bukan apa, ejulz x suka benda ni.. leceh orang nak komen.. kalau kat blog ejulz pun mintak pengesahan ni bagitau k.. tq..


Jom tempah Minyak Angin Aromaterapi FRESH CARE sekarang..

Image result for tempah segera





Sunday, 21 August 2016

Alhamdulillah Rezeki : Pemenang GA Follow dan Like MY



Senarai hadiah :

Senarai Hadiah Giveaway Follow dan Like MY

Senarai Hadiah Giveaway Follow dan Like MY

Senarai Hadiah Giveaway Follow dan Like MY



Alhamdulillah.. Rezeki pertama setelah lama menyendiri dari dunia blog.. hehehe
Rezeki isteri la jawabnya.. Seronok la Si Lala dpt ni nanti.. heheee

Terima kasih Mieza.. Jom follow blog dia k..







Minyak Angin Aromaterapi FRESH CARE



Image result for beli sekarang

Saturday, 20 August 2016

Giveaway RM400 by AsyaAmin

Giveaway RM400 by AsyaAmin.



Syarat penyertaan :

1. Blogger Malaysia
2. Follow blog ini. Wajib
3. Follow :

https://www.instagram.com/syaaddaa/   https://twitter.com/syaaddahttps://www.facebook.com/nsyaaa 


4. Bahagian sponsor :

Follow SEMUA. Highlited. (exceptional to those yang tiada Instagram dan twitter. But please do mention if you don't have Instagram and Twitter account)

https://www.instagram.com/_mrdiana/ (Follow)


https://www.instagram.com/shahhaizal/ (Follow)


https://www.facebook.com/kelakardotmy/  Like page Facebook (Wajib)

https://plus.google.com/+TheNewMindedakaUltraStation/posts (Optional)


nurnabla.blogspot.my (Wajib)

https://www.instagram.com/nur__nabila/ (Follow)

http://julinaalias24.blogspot.my/ (Wajib)

https://www.facebook.com/julina.alias (Follow)

https://www.instagram.com/cucigambar_murah/ (Follow)


5. Buat entry bertajuk "Giveaway RM400 by AsyaAmin!"
6. Letakkan banner pada entry (boleh copy paste html code dalam box di atas)
7. Banner hendaklah dibacklink ke sini
8. Link penyertaan/url blog hendaklah ditinggalkan di kotak komen ini sahaja.



Senarai Hadiah :

Top Referral :
1. Wang tunai RM 150 x 1 pemenang
2. Wang tunai RM 60 x 1 pemenang
3. Wang tunai RM 40 x 1 pemenang



Random:
1. Photobook 6X6 INCI/40 Page/100 keeping gambar x 1 pemenang
2.  -Blog review x 4 pemenang
-Bloglist selama 30 hari x 9 pemenang
3. -Topap RM 5 x 2 pemenang
-Blog Review x 3 pemenang
4. Topap RM 10x 9 pemenang


Penyertaan terbuka kepada semua blogger Malaysia.
Selamat Berjaya :)




Mula :
16 Ogos 2016
Tamat:
1 Oktober 2016









p/s: I state RM400 based on total overall.






















Saya Bukan Robot / I'm Not A Robot


Benda yang ejulz paling x suka masa BW.. hmmmmm..


Ni pun ejulz sakit ati sangat.. bila nak follow x dpt..




*BW sambil tgk Linda lwn Axelsen.. Sementara menunggu jaguh badminton kita Dato' Lee Chong Wei.. hehee.. Chaiyokkkkk!!!!


Jemput like page ejulz k.. Image result for klik sini




Segmen: Blogwalking By YangBaik


Nak join? Klik banner k..


Mengapa Join Segmen Ni?
Ejulz join segmen ni sebab nak tambah kenalan blogger..

Harapan ejulz sebagai seorang blogger mengenai sejarah kemerdekaan Malaysia?
Ejulz berharap kita semua termasuk ejulz sendiri menghargai pejuang2 kemerdekaan dan menghargai nilai kemerdekaan yang kita ada sekarang.. Merdeka bukan sahaja dari negara dijajah tapi merdeka dari dijajah dlm bentuk pemikiran.. Bila kita dijajah dlm bentuk pemikiran, di situ la titik mula pepecahan masyarakat kita..






 *Rindu Si Lala.. x sabar nunggu nya balit dari KK




Fresh Care Oh Fresh Care

Fresh Care Oh Fresh Care..

Oleh sebab ada order dari customer terpaksa la pegi tempat ambik stok Fresh Care.. hehe.. Alhamdulillah rezeki.. Biar jauh ambil stok.. biar x cukup rehat hujung minggu.. Asal dapat penuhi permintaan customer.. Dan yang paling penting dapat la bagi untung sikit kat ayah buat beli barang dapur.. wpun untung x seberapa tapi tetap syukur..

Minyak angin aromaterapi FRESH CARE ada 10 jenis semuanya :

Ni, Teen Happy Cherry..

Selain daripada Teen Happy Cherry ni, ada aroma lain seperti:

- Teen Bubble Gum
- Teen Passion Fruit
- Lavender
- Green Tea
- Citrus
- Sports
- Sandal Wood
- Splash Fruity
- Hot/Strong

*Kalau nak order boleh SMS ejulz kat 0168500565 k.. X dapat whatsapp buat masa ni. phone rosak.. hehe. Ejulz ambik stok setiap hari sabtu dan pos setiap hari isnin. Jadi kalau nak order, sila buat order serta payment sebelum hari jumaat k. Terima kasih..


Dah nak gerak ni..








Friday, 19 August 2016

Olympic Rio 2016 : Lee Chong Wei ke FINAL



Tahniah buat Dato' Lee Chong Wei di atas kejayaan mara ke Final dengan menumpaskan juara bertahan olympic Lin Dan.. Berdebar2 jugak la tgk game tadi.. heheee.. Harap dapat menang Final nanti.. akan menentang Chen Long (China) yang baru saja menumpaskan Victor Axelsen (Denmark).. malas nak tgk game ni tadi. Minat tgk bila Malaysia main je. hehe






Tuesday, 16 August 2016

Giveaway Tunai RM200 By ELIHJAPAHAR.COM


Harap2 ada rezeki kali ni.. hehe.. rezeki lps kawen.. hehe

Nak join? Klik banner k..



MASA: dahulu dan sekarang

x berasa hari berlalu.. x berasa jugak rupa2nya dah 3 hari x post entry.. hehe.. terlalu banyak urusan dan rutin harian.. pagi2 awal dah pegi kerja.. lewat2 petang baru balik rumah.. dah balik rumah spend time dengan family.. lebih2 lagi isteri tercinta.. hehe :)

kalau dulu masa bujang tempat kerja dekat.. Pagi2 sempat post entry. hehe.. mlm2 mmg BW memanjang je keja. hehee.. tapi sekarang banyak komitmen. tapi ejulz masih bersyukur sebab masih diberi peluang dan masa untuk berehat dan bersosial di dunia luar maupun di alam maya ni.. cuma mungkin dah x dapat sekerap dulu..





Berminat nak dapatkan minyak angin aromaterapi FRESH CARE?



*Arini berjauh dengan Si Lala.. dia ada mesyuarat di luar kawasan.. harap2 tugas berjalan lancar.. Gudluck k.. Si Lala, makseh sbb terimak kmk seadanya.. <3 i="">

Saturday, 13 August 2016

Sabtu punya cerita (13 Ogos 2016)

Pagi2 masak martabak maggie.. hehee.. belajar buat dari wife, Si Lala.. hehee.. lepas bekfes hantar Si Lala g keja.. Kesian diorang kene task force masa cuti hujung minggu ni.. Dah la xda gaji.. tapi xpa la diberi makanan percuma..

Lepas hantar Si Lala terus ke Serian, ambik Samsung Note 8 ejulz yg rosak.. tokey kedai bgtau x dpt repair. ermmm.. dah la perjalanan jauh.. Kalau ada sape2 yang guna Samsung Note 8 stuck kat logo samsung bila on tau cara repair boleh share kat ejulz k. tq. Susah xda whatsapp.. nak kerja susah.. nak buat bisnes Fresh Care pun susah.. risau takut customer order guna whatsapp..  buat masa ni ejulz guna hp biasa je dulu.. kalau nak order boleh sms @ call 0168500565 k..

apa itu Fresh Care? Fresh Care tu minyak angin yang ada pelbagai bau dan aroma.


Ni la minyak angin aromaterapi Fresh Care..


Klik sini 


Wednesday, 10 August 2016

Nick Vujicic


Pernah tengok video dia ni.. memang seorang yg cekal walaupun tanpa anggota badan yang mencukupi..  Dah datang ke Malaysia 29-30 Julai rupanya.. mesti ramai yang datang..

Sumber : NUFFNANG





Blog top comment widget

Dulu ejulz pernah pasang widget yg boleh kesan blogger yang paling banyak komen setiap bulan. Boleh pilih ikut bulan dan tahun sekali.. Tapi ejulz tengok dah x berfungsi lagi dah.. bila ejulz nak set semula widget macam tu dah x jumpa lagi.. yg ada cuma widget yg x boleh pilih bulan dan tahun.. ermmm.. ada x yg tahu link nak buat widget mcm tu? tolong plizzz..

_______________________________________________________________




berminat boleh pm ejulz k.

Tuesday, 9 August 2016

APERTURE SQUAD




Jemput like page group photographer ejulz k..

klik SINI..




Monday, 8 August 2016

REZEKI dan KEJAYAAN


REZEKI dan KEJAYAAN.. bila ditanya kepada semua yang bergelar manusia, siapa yang tidak inginkan rezeki dan kejayaan? Semua mengimpikan kejayaan.. kecik2 dulu bila cikgu tanya dah besar nak jadi apa? masing2 mengimpikan kerjaya yang hebat. Ada yang nak jadi guru, ada yang nak jadi pensyarah, ada yang nak jadi akauntan, ada yang nak jadi pilot, ada yang nak jadi polis, ada yang nak jadi askar, dan lain2.. masing2 ada minat yang tersendiri...

Kalau ejulz sendiri kecik2 dulu bercita-cita nak jadi guru.. lepas tu bertukar nak jadi akauntan masa ejulz berada di tingkatan 4 sebab ambil jurusan akaun. Tapi cita2 tidak kesampaian.. hehe.. walau apa pun ejulz tetap bersyukur di atas rezeki yang dikurniakan olehNYA.

*Arini rasanya dah keluar result UPU bagi adik2 yang nak menyambung pelajaran ke tahap degree.. Tahniah adik Si Lala sebab dapat masuk UPSI.. Semoga dia berjaya dengan jayanya dalam pelajaran dan kerjaya suatu hari nanti. Semoga dengan kejayaan suatu hari nanti dapat membantu dan membalas jasa mak di kampung..



Sunday, 7 August 2016

Giveaway Birthday By Starlavenderluna


Jom sama2 kita memeriahkan lagi GA Starlavenderluna ni.

Dikesempatan ini, ejulz ingin mengucapkan Selamat Hari Lahir kepada Starlavenderluna yg ke-?? hehe... Semoga panjang umur, murah rezeki, success dalam kerjaya dan sentiasa bahagia bersama keluarga tercinta..



Segmen: Join Bloglist Ain bulan Ogos-September 2016!!!


Jom sama2 kita meriahkan segmen ni.. :)

Klik banner k..
kali ni nak tag secara rawak.. hehe




SEGMEN BLOGGER AKTIF 2016 - MARIA FIRDZ


Nak join jugak. hehe. Nak join? Klik banner k
.
Insyaallah akan mula aktif semula.. hehe

Hujung minggu

Alhamdulillah baru sampai rumah.. Balik kampung Si Lala semalam. Pegi ziarah mentua semalam. Sebelum balik kampung mentua, pegi ambil stok Fresh Care yang customer order.. Alhamdulillah permintaan tinggi.. Insyaallah minggu depan kalau ada yg order lagi ejulz ambil stok lagi.. Buat masa ni tab ejulz rosak dan whatsapp x dapat on. So, kepada yang berminat nak order boleh sms ke 0168500565 @ pm fb https://www.facebook.com/ejulz @ pm page https://www.facebook.com/EjulzBlogshop

Bila dpt stok Fresh Care, hati banyak senang. Alhamdulillah..

X tau apa itu Fresh Care? Fresh Care ni minyak angin yg ada banyak bau/aroma. Fresh Care ada 10 bau/aroma semuanya:

1. Lavender

2. Green Tea


3. Hot/Strong

4. Sandal Wood

5. Splash Fruity

6. Sports

7. Citrus


8. Teen Happy Cherry

9. Teen Bubble Gum

10. Teen Passion Fruit

berminat?
sms 0168500565









LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...